Türkiye’nin farklı illerinden çok sayıda otomobil tutkununu buluşturan Fiat Motor Sporları, Kahramanmaraş’a geldi. Hafta boyunca Fiat Yetkili Bayii Marfi Otomotiv'de Fiat Egea ile test sürüşü gerçekleştiren kullanıcılar, Pazar günü Egea Sedan’ın 180 HP’lik pist versiyonunu deneyimleyerek motor sporları dünyasını yakından tanıma fırsatı buldu.

Pazar günü, yaklaşık 100 kişinin katılımıyla gerçekleşen “Egea Seni Piste Çağırıyor” etkinliği, Marfi Otomotiv yanında kurulan özel parkurda düzenlendi. Geçerli ehliyet sahibi olan ve manuel vites otomobil kullanabilen tüm otomobil severlerin katılabildiği aktivitede katılımcılar, güvenli otomobil kullanımının püf noktalarına dair alınacak kısa eğitimi takiben, Bursa’daki Tofaş fabrikasında Fiat Egea Sedan’ın pist şartlarına özel olarak geliştirilen 1.6 litrelik turbo beslemeli 180 HP'lik versiyonunu deneyimleme fırsatı buldu. Aktivite sonunda ilk üçe girenler podyuma çıkarak, madalya ve sertifikalarını Fiat Motor Sporları Takım Direktörü Koray Kafkas, Fiat Bölge Müdürü Övgü Özarpacı, Fiat Motor Sporları Takım Pilotu Fatih Kara ile Marfi Otomotiv yetkililerinden aldı. Etkinlikle ilgili bir açıklama yapan Fiat Motor Sporları Takım Direktörü Koray Kafkas, bu etkinliği geleneksel hale getireceklerini söyledi.

“KAHRAMANMARAŞ’A TEKRAR GELMEK İSTERİZ”
Fiat Motor Sporları Takım Direktörü Koray Kafkas, “Egea Seni Piste Çağırıyor etkinliğinin bu seneki 7. ayağını Kahramanmaraş’ta yapıyoruz. Önceki gün Gaziantep’teydik bugün buradayız. Yeni entegre tesisine geçen bir bayimizde gerçekleştiriyoruz bunu. Etkinlik gayet güzeldi gayet te ilgi oldu. Yaklaşık 100 kişilik bir kapasitelimiz var ve tüm gün boyunca bu etkinliği yapacağız. Bu etkinliği Türkiye Otomobil Federasyonu ile birlikte gerçekleştiriyoruz bu etkinliği. Etkinlik te ilk önce test sürüşü yapan Fiat sevenlere 45 dakikalık bir güvenlik sürüşü ve doğru otomobil kullanma teknikleri veriyoruz. Daha sonra da parkurun durumuna ve sürücünün durumuna göre de 2 veya 3 tur bir yarış gerçekleştiriliyor. Biz bu etkinliği geleneksel hale getirmeye çalışıyoruz. İnşallah gelecek dönemde de tekrar Kahramanmaraş’a geliriz.” Şeklinde konuştu.

Fiat Marfi Otomotiv Satış Müdürü Abdullah Erhan Yenikomşu, “Burada Fiat Egea araçlarımızla ilgili aktiviteler de bulunmaktayız. Egea ile düzenlenen yarış araçlarımızla küçük bir parkurda vatandaşlar yarış yapmakta. Çok güzel bir etkinlik oldu. Katılımda istediğimizin üzerinde oldu. Bundan dolayı da Kahramanmaraş halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz