Kahramanmaraşspor’un 2005-2016 yıllarında Yönetim Kurulunda As Başkanlık, Futbol Şube Sorumluluğu gibi birçok görevde bulunan Fikret Fındık, Bel fıtığı nedeniyle gittiği hastanede ameliyata alınarak beline Platin takıldı. Ameliyattan sonra yürümekte zorluk çeken eski Başkan Fındık, daha sonra tedavi sürecine girdi. Yaklaşık 50 yıllık Kahramanmaraşspor futbol tarihine damga vuran bir isim olarak kayda geçen Fikret Fındık, taraftarlarında büyük bir onursal başkanı olmuştu. Kahramanmaraşspor tarihinde birçok görev üstlenerek takıma her zaman her konuda yardımcı olan Fındık, camiada adından sıkça söz ettiren bir kişi oldu. Kahramanmaraşspor’un yönetimindeyken Yılın Sporcu Adamı seçilerek bazı başarılara ismini yazdıran Başkan Fındık, ameliyat olduğu günden bu yana taraftarlar tarafından unutulmazken, ameliyat olduğunu duyan tüm camia ve yakın çevresi geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Görevi bıraktığı günden bu yana normal yaşantısına dönen Fındık, görevi bırakmasına rağmen, Kahramanmaraşspor’u her an takip ediyor. Bel Fıtığı ağrısından dolayı hastaneye giden Fındık, Doktorlar tarafından ameliyata alındı, daha sonra beline titanyum ve platin takılan Fındık, iyileşmesinin de çok yavaş ilerlemesi nedeni ile yürümekte zorlanıyor. Ameliyat olduğundan dolayı taraftarların ve çevrede bulunan vatandaşların kendisini yalnız bırakmadığını söyleyen Fındık, “Ben bu takım için çok şey yaptım, çok bedel ödedim ve bu takım için hasta oldum” dedi.


“KULÜBÜ AYAKTA TUTABİLMEK İÇİN ÇOK BEDEL ÖDEDİM”
Kahramanmaraşspor’un başındayken takımı yalnız bırakmamak için birçok şeyden vazgeçtiğini belirten Fındık, “Evimden, ailemden ve çocuğumdan bile bazen ayrı kaldım ama bu takımın her zaman yanında oldum.” Fındık, “Ben Kahramanmaraşspor tarihinde 11 yıl görev yaparak bir rekor kırdım. Kahramanmaraşspor’da 11 yıllık görevimde yapmadığım hiçbir şey kalmadı. Başkanlık, As Başkanlık, Futbol Şube Sorumluluğu, Genel Kaptanlık ve Amatör Şube Sorumluluğu birçok görevde bulundum, adım Kahramanmaraşspor ile özdeşleşti. Kahramanmaraşspor’da eğer ben olmasaydım şuan belki de Amatör Kümede olurdu bu takım. Eğer şuan da Kahramanmaraşspor Profesyonel Ligde oynuyorsa, bunun en büyük nedeni benim. Ben bu takım için çok bedel ödedim. Her şeyimi kayıp etme pahasına, kulübü ayakta tutabilmek için kendimden, kişiliğimden, çocuğumdan, ailemden ve birçok şeyden fedakârlık yaptım. Evimde ne varsa yeri geldi kulübe taşıdım. Takımda ne eksiklik varsa ben tamamladım. Ben takımın başına geldiğimde, takım çok kötüydü, büyük bir buhran içerisindeydi ve büyük bir bunalım vardı. Biz geldikten sonra takım küme düşme potasındaydı. O zamanlar Kahramanmaraşspor’un transfer yasağı vardı. Bende transfer yasağı olduğu için tarihe geçecek bir şey yaptım ve bizim takımda lise okuyan genç çocukları profesyonel yaparak maçlara çıkarttım ve küme düşmekten kurtardım. Şuan Kahramanmaraşspor Profesyonel Ligde hala devam ediyorsa, bu benim ve yönetimim sayesinde. O zamanlar da ben bunu yapmasaydım, belki de takım şuan da daha kötü yerlerde olabilirdi. Ben her türlü zorluklara göğüs gerdim ve takımı buralara getirmeye vesile oldum. Benim hastalığım dolayısıyla sosyal medya ve diğer yerlerde taraftarlar ve çevremde ki tanıdık tanımadık herkes geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yani ben gerçekten daha taraftarlar ve camia tarafından sevildiğimi biliyorum. Taraftarlar yeri geldi, ‘Sana gelecek can ölümse, bize gelsin başkanım’ diye mesajlar da bulundular. Tabi bu beni çok duygulandırdı. Benim bu hastalığım boyunca bana çok kişi mesaj attı ve bu beni gerçekten çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

TARAFTARLAR BANA ÇOK BÜYÜK DESTEK VERDİ VE VERMEYE DEVAM EDİYOR”
Takımın başındayken taraftarlar tarafından çok sevildiğine belirten Fındık, şu ifadelere de yer verdi: “Ben şuan taraftarlar tarafından hala unutulmayan biri olduğum için bu beni çok mutlu ediyor. Yani camia da ki tüm taraftarlar ve çevremde ki insanlar hala beni sever sayar. Tabi taraftarlar ben takımın başındayken bana çok büyük destekler verdi. Hangi taraftar yolda kalsa, yeri geldi yol parasının verdim, hangi oyuncumun elektriği kesilse yine ben yardımına koştum. Dolayısıyla taraftarlar benim her zaman yanımda oldu ve olmaya da devam ediyor”

TAKIM ŞUAN KURUMSAL BİR KİMLİK KAZANDI”
Kahramanmaraşspor’un şuan ki durumunu da ele alan Fındık, Fatih Mehmet Ceyhan’ın şuan takımı çok iyi ele aldığının altını çizerek, “Kahramanmaraşspor’un şuan ki durumu kurumsal olarak, ekonomik olarak çok iyi durumda. Sadece bazı yanlış seçimler var ve bu da her takımda olan bir şey ama bunun zamanla düzeleceğine inanıyorum. Bu takım o kadar acılar çekti ki, lojman da bir ekmek bile yoktu, yiyecek ufacık bir şey bile yoktu. Yani takımın deplasmana gidecek otobüsü bile yoktu ama şuan Kulübün Başkanlığını yapan Fatih Mehmet Ceyhan sayesinde takım kurumsal bir kimlik kazandı. Şuan her şeyi tertibe ve düzene bağladı. Çünkü Başkan Ceyhan işin hakkını vererek yapıyor. Gerçekten takım için uğraştığını gösteriyor. Bunu bende biliyorum taraftarlarda biliyor. Ben bu takımdan umutluyum. Şuan bu ekiple daha iyi yerlere gelir düşüncesindeyim. Şuan ki bulundukları ligde kötü sonuçlar aldılar ama ben ikinci devrede her şeyin daha iyi olacağı kanaatindeyim ve lige tekrar sarılıp daha iyi yerlere geleceklerdir. Şuan ki futbolcular 4 yıldızlı otelde kalıyorlar, istedikleri zaman yiyorlar, istedikleri zaman içiyorlar, paraları olmadığı zaman paralarını alıyorlar. Biz zamanında 5 kuruşu bir arada göremiyorduk. Şuan takımda bazı eksiklikler var ama bu eksikliklerin de toparlanmasıyla birlikte başarı da gelecektir. Bizim bundan başka Kahramanmaraşspor’umuz yok. O yüzden taraftarlarımız ve vatandaşlarımız elinden geldiğince takımı yalnız bırakmasınlar. Çünkü bu takım bu şehrin takımı, Kahramanmaraş’ın takımı” şeklinde konuştu.

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz