AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş’a geldi. On binlerce kişinin katıldığı miting alanında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önce AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan miting alanına geldi. Cumhurbaşkanının miting alanına geldiğini gören on binlerce Erdoğan sevdalısı mitingi adeta bir bayram havasına çevirdi. Seçmenine hitap etmek için sahneye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşısında ülkesine, vatanına, milletine âşık Kahramanmaraşlıları görünce duygu dolu anlar yaşadı. Konuşmasının başında Kahramanmaraş’a övgüler dizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentin 2002’den bu yana kendilerini yalnız bırakmadığını vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş’ta yaptığı konuşmadan satır başları şu şekilde;

“MARAŞ 2002'DEN BERİ TAVRINI AK PARTİ'DEN YANA KOYDU”
Şimdi birileri çıkacak ne diyecek? Bu muhteşem kalabalığa fotoşop diyecekler, montaj diyecekler. Bu sevdayı aşağılayacaklar. Kahramanmaraş'ın şu heyecanını türlü bahanelerle görmezden gelecekler. Şimdi soruyorum burada montaj var mı Kahramanmaraş, fotoşop var mı Maraş? Bu meydanda aşk var aşk, muhabbet var muhabbet. İnşallah pazar akşamı çok daha farklı olacak. Maraş 2002'den beri tavrını AK Parti'den yana koydu. Gezi olaylarından, 17-25 Aralık'a, alçak darbe girişimine kadar Maraş hep yanımızda oldu. Son 16 yılda Maraş provokasyonlara gelmeyerek kardeşliğine sahip çıktı. Biz Kahramanmaraşlı kardeşlerimizle gurur duyuyoruz. Yaptığımız yatırımlarla Maraş'ın gelişmesi için çaba sarf ediyoruz. Son 16 yılda Kahramanmaraş'a 29 katrilyon yatırım yaptık. Bay Kemal siz ne yaptınız? Bay Muharrem siz ne yaptınız? Ben CHP'ye gönül veren kardeşlerime soruyorum: İcraat mı istiyorsunuz, laf mı duymak istiyorsunuz? Lafla peynir gemisi yürümez, bu oyunlara gelmeyelim. 5517 yeni derslik yaptık burada. Burada yükseköğrenim yurtları yaptık. Biz yaptıklarımızı konuşuyoruz. İcraat, icraat. Yaparsa AK Parti yapar.

“AKSU ÇAYI İÇİN GEREKEN ADIMLAR ATILIYOR”
Afşin İlçemizin ve 30 mahallenin içme suyu ihtiyacını karşılamak adına ishale hattını inşa ediyoruz. Elbistan’ın içme suyu ishale hattı ve arıtma tesisinin de şu anda inşallah ihalesini yapacağız. Aksu Çayını doğal haline döndürmek için gereken adımları da atıyoruz. Sanayi tesislerinden kaynaklı atık suları kollektör hattıyla toplayacak, arıtacak akabinde Sır barajına aktaracak. Böylece halkımızın sağlığını tehdit eden sıkıntıları da kökten çözmüş olacağız. Kahramanmaraş’a 5 baraj, 4 gölet inşa ettik. Aralarında Andırın Geben Barajı, Türkoğlu İmalı Barajı, Nurhak Kullar Barajı ve Göksun Bozhüyük Barajlarının da yer aldığı 17 baraj ve 2 göletin inşaat çalışmaları da devam ediyor. Biz yaparız, onlar konuşur. Aramızdaki fark bu. Ne diyor? Yaptırmam. Ne diyor? Yıkarım. Al birini vur öbürünü. Neyi yıkıyorsun? İşte Pazar akşamı benim milletim bu yıkım ekibine gerekli dersi verecek mi? Ama Osmanlı tokadıyla. İnşa ettiğimiz sulama projeleriyle Kahramanmaraş’ta 146 bin dekardan fazla zirai araziyi sulamaya açtık. Son 16 yılda Kahramanmaraşlı çiftçilerimize toplamda bir buçuk katrilyon lira tutarında tarımsal destek verdik. Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığı yapan çiftçilerimize yüzde 50 hibe veriyoruz. Bunları veriyoruz ama Bay Kemal yalan söylüyor. Yok diyor.

YAPTIKLARIMIZ, YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR”
Kahramanmaraş’ta 6 ovamızı koruma sit alanına aldık. 2002’den bugüne toplam 96 bin Kahramanmaraşlı vatandaşımızı İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirdik ve verdiğimiz 736 trilyon lira tutarındaki teşviklerle Kahramanmaraşlı 326 bin işverenimiz ve sigortalımıza destek sağladık. Kahramanmaraş’a son 16 yılda 3 organize sanayi bölgesi kurduk. Biz yaptık Bay Kemal. Haberin var mı? Sen önce git sigorta paralarını öde. Öğretmenlerin sigorta parasını ödemiyorsun. Sen mi devlet yöneteceksin? Öbürü SSK’nın genel müdürlüğünü yaptı. Batırdı SSK’yı. Peki, şu anda bizim şehir hastanelerimiz nasıl? Şimdi bazı sahtekâr medya grupları bizim şehir hastanelerimize gölge düşürmek istiyorlar. Sizin buna gücünüz yetmez. Eser ortada. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Olay bu. İnşallah Kahramanmaraş’a da böyle bir şehir hastanesini kazandıracağız. Bugün 4 organize sanayi bölgesinde Kahramanmaraş’ta toplam 9 bin 300 kişi istihdam ediliyor. Şehrimize bir Teknokent, 7 ARGE merkezi kurduk. Bunlar bizim 24 Haziran’dan sonra yapacaklarımızın referansıdır. Yani yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.

HABER: EMRE AKKIŞ/AHMET GÜNEÇIKAN/MUSTAFA KILINÇ

Editör: Mahmut Beyaz