Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE biriminin, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile uygulamaya koyduğu “Kahramanmaraş Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında Onikişubat Belediyesi Ilıca İmam Hatip Ortaokulu ve Ilıca Yeniyapan Ortaokulu’nun birlikte düzenlediği “Vatan Sevgisi” temalı “Ilıca Ecdadın İzinde” adlı program bürokrasi kademesinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. 28 Şubat Post Modern Darbesi’nin 20. Yıl dönümünde gerçekleştirilen programda vatan, millet, bayrak ve demokrasi kavramları öne çıktı. Süleymanlı’da gerçekleştirilen etkinlikte iki okulun öğrencileri, öğretmenleri, idarecileri ve devlet erkanının katılımıyla Süleymanlı Şehitliği’ne yüründü. Yürüyüş sırasında, hazırlanan pankartlar ve Türk Bayrakları adeta görsel bir şölen oluşturdu. Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen “Vatan haini değil vatan Hadimi nesiller yetiştirmeliyiz” diyerek vatan vurgusu yaptı.

TIPKI ÇANAKKALE’DE, YEMEN’DE, SARIKAMIŞ’TA, 15 TEMMUZ’DA

Şehitlikte düzenlenen program önce saygı duruşu ve İstiklal Marşı ve akabinde Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşma yapan Ilıca İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İbrahim Karalar, “Bizim için vatanın bir karış parçası vatanın bütünüyle eşit değerdedir ve aynı anlamdadır. Bu bilinçle vatanımıza sahip çıkar, gerekirse onun uğrunda her karışı için canımızı kanımızı feda ederiz. Tıpkı Çanakkale’de, Yemen’de, Sarıkamış’ta, 15 Temmuz’da feda ettiğimiz gibi” diyerek vatan sevgisinin önemine dikkat çekti.

TOPRAKLARI BİZE VATAN KILAN ECDADIMIZA BORÇLUYUZ

Sözlerine vatan sevgisinin ne olduğunu anlatarak devem eden Karalar, “Peki, vatan sevgisi nedir, ne yaparak vatanımıza olan sevgimizi kanıtlayabiliriz? Bu soruya en güzel cevabı Mustafa Kemal şu müstesna sözlerle vermektedir: ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ Bize verilen her vazifeyi asla küçümsemeden en güzel şekilde icra ederek vatanımıza olan sevgimizi gösterebiliriz. Bu milletin bütün fertleri bu şuur ve sorumluluk duygusuyla görevlerini icra ettiği zaman ecdadımızın bize emanet ettiği vatanımıza sahip çıkmış oluruz. Şuan bulunduğumuz bu şehitlikte yatmakta olan şüheda bizden uğranda canlarını feda ettikleri vatanınızı ilelebet muhafaza ve müdafa etmemizi beklemektedir. Bu toprakları bize vatan kılan ecdadımıza çok şey borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Ve yine unutmamalıyız ki savaşlarda bedenlerini kurşunlara siper eden ecdadımız sayesinde bugün bu topraklar üzerinde güvenli ve mutlu bir şekilde yaşamaktayız. Kısaca ifade etmek gerekirse vatanını sevmek; gayrettir, mücadeledir, aşktır her şeyden önce vakti nakit bilip son nefese kadar samimiyetle çalışmaktır” diye konuştu.
Daha sonra tüm katılımcılar Ilıca’ya geçerek, Onikişubat Belediyesi Ilıca İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret etti. Katılımcılar, programdan duydukları memnuniyeti ifade ederek, Ilıca İmam Hatip Ortaokulu idarecilerine, Ilıca Yeniyapan Ortaokulu idarecilerine ve emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ettiler. Son olarak konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültürel İşler Daire Başkanı Cevdet Kabakçı da şehitlerin huzurunda durabilmenin önemine vurgu yaparak, geleceğin hadim nesillerine atalarının miraslarına sahip çıkmayı öğütledi. Etkinlik çerçevesinde daha sonra, Ilıca-Süleymanlı yol ayrımında yer alan, daha önce Kapukaya Orman İşletme Şefliği tarafından yaptırılan, fakat zamanla rengini yitiren yaklaşık bin metrekarelik büyük Türk Bayrağı’nın boyanması tamamlandı.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz