Halit Alcı başkanlığındaki Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda (KMSMMMO) Seçimli Olağan Genel Kurul heyecanı yaşanıyor. Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan KMSMMMO Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olan isimler netleşmeye başlarken, mevcut oda yönetiminde başkan yardımcısı olarak görev yapan Aydoğan Düzgüner, başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Düzgüner, Clarion Otel’de gerçekleştirdiği tanıtım toplantısında projelerini hem oda üyeleri hem de basın mensuplarıyla paylaştı. Çok sayıda oda üyesinin katılım sağladığını toplantıda, KMSMMMO Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olan Aydoğan Düzgüner, göreve seçilmesi halinde bir bütün halinde çalışacaklarını söyledi. Yönetimin hizmetinde değil, meslektaşın hizmetinde bir oda anlayışını kazandıracaklarını belirten Düzgüner, meslektaşlarından destek istedi.

“ODAMIZIN KAYBOLAN SAYGINLIĞINI TEKRAR KAZANDIRACAĞIZ”

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın Türkiye’nin en önemli meslek örgütlerinden biri olduğunu belirten Düzgüner, “Öncelikle odamızın Mayıs ayında yapılacak olan Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda oda başkanlığına aday olduğumu siz değerli meslektaşlarıma açıklamaktan onur duyuyorum. Ülkemizin tartışılmaz en önemli, en özverili meslek örgütlerinden biriyiz. Mesleki örgütlenmesini tamamlamış, tüm Türkiye’de 78 oda yaklaşık 110 bin kayıtlı üyesi olan meslek kuruluşuyuz. İlimizde kayıtlı 620 üyesi, 120 stajyeri ve 350 civarında stajyer adayı bulunmaktadır. İcra ettiğimiz mesleğimizin önemi her geçen gün biraz daha artmaktadır. Bu manada meslek odamıza çok büyük görevler düşmektedir. Biz ekibimizle oda yönetim kurulu ve diğer kurulların bir bütün halinde çalışmasını sağlayacağız, görev alacak tüm üyelerin görevlerini rahatlıkla yapmalarına imkan vereceğiz. Odamız başkanlığının ve yönetim kurulu üyelerinin görevlerinin son yıllarda kaybolan saygınlığını tekrar kazandıracağız. Bu görevlerin kutsallığına gölge düşürmeyeceğiz. Yönetimin hizmetinde bir oda değil, meslektaşın hizmetinde olan bir oda anlayışını kazandıracağız” dedi.

“BAŞARIYI ÜYELERİMİZDE, BAŞARISIZLIĞI KENDİMİZDE ARAYACAĞIZ”

Meslektaşlarının odaya olan bağlılığını artırarak, güvenlerini kazanacaklarını kaydeden Düzgüner, “Oda yönetimini sadece temsil görevi olmaktan çıkartıp, gelişen, değişen, çağ atlayan bilgi çağımızda, mesleki sorunlarımızla ilgilenen, çözüm yolları arayan, fikir üreten ve uygulayan, her daim meslektaşının haklarını arayan-savunan, eksik kaldığı yerde tamamlayan şeffaf bir yapıya dönüştüreceğiz. Meslektaşlarımızın odamıza son yıllarda kaybolan bağlılığını, sevgisini ve güvenini tekrar kazandıracağız. Her türlü eleştiri ve tenkitlere açık olacağız. Önerileri dikkate alacağız, hatalarımızdan ders çıkaracağız. Başarıyı üyelerimizde, başarısızlığı kendimizde arayacağız. Disiplin ve Haksız Rekabetle Mücadele Kurulları’nın rahat çalışmasına imkan vereceğiz. Üyelerimizden ve üçüncü şahıslardan gelen her türlü şikayet ve dilekçeyi ivedilikle bu kurullara aktaracağız. Odaya gelen bu dilekçelere önem vereceğiz, yönetim kurulu olarak da bu dilekçelerin takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

“DAHA ÜRETKEN BİR ODA ÇATISI OLUŞTURACAĞIZ”

“Camiamızda bütünleşmeyi ve kenetlenmeyi sağlayacağız” diyen Düzgüner, sözlerine şu şekilde devam etti, “Bizim yönetim anlayışımız bir olmak, biz olmak ve daha verimli, daha sosyal, daha üretken bir oda çatısı oluşturmak olacaktır. Meslektaşlarımızın birbirleriyle olan iletişimini artırmak amacıyla sık sık bir araya geleceğimiz istişare toplantıları ve sosyal etkinlikler düzenleyeceğiz. Kamu kurum ve kuruluşlarından aldığımız bilgileri tüm meslektaşlarımızla anında paylaşacağız. Oda gelirlerimizden sosyal destek fonu oluşturarak mesleğe yeni başlamış üyelerimizin maddi anlamdaki zorluklarına bir nebzede olsa katkıda bulunacağız. İhtiyaç sahibi üyelerimizin derslerinde başarılı çocuklarına bu fondan burs imkanı sağlayacağız. Odamızın imkanlarını çok dikkatli kullanacağız, her kuruşumuzun takipçisi olacağız. İş yoğunluğu olduğu günlerde odamızda eğitim toplantısı ve seminer yapılmamasına özen göstereceğiz. Bu etkinlikleri daha sakin günlerde yapacağız. Aktif çalışacak komisyonlar oluşturacağız. Bu komisyonlar, SGK mevzuatı, vergi mevzuatı ve sosyal-sportif etkinlikler komisyonları gibi değişik şekillerde olacaktır. Bayan meslektaşlarımızın karşılaştıkları zorluklarda, sıkıntılarda yanlarında olacağız, sorunlarına cevap veren bir oda yönetimi anlayışı oluşturacağız. Meslektaşlarımızın kullanmış olduğu çeşitli muhasebe programlarının eğitimlerine odamızda imkan sağlayacağız. SGK ve Vergi Daire Başkanlığı bünyesindeki meslek mensuplarımızın kullanabileceği yer temini için çalışma yapacağız.”

“ODAMIZI BİR ADIM İLERİYE GÖTÜRMENİN MÜCADELESİ İÇİNDE OLACAĞIZ”

Göreve seçilmesi halinde yapmak istediği diğer çalışmaları anlatan Düzgüner, “Meslektaşlarımızın yazılarıyla katkıda bulunduğu, ay içerisinde gerçekleşen etkinliklerin yer aldığı odamız web sitesinde yayınlanacak üç aylık dönemler halinde dijital dergiler oluşturacağız. Odamızın eğitim sınıflarında dönemsel olarak staja başlama ve bitirme sınavlarına hazırlık kursları düzenleyeceğiz. Ankara’da yapılan bu sınavlara toplu gidiş-geliş organizasyonu düzenleyerek sınav yerinde stant oluşturacağız. Bürolarda ve şirketlerdeki ara eleman ihtiyaçlarını takip ederek insan kaynakları veri tabanı oluşturacağız. İlimizde bulunan kamu kurum ve kuruluşları, üniversite, sivil toplum kuruluşları ile iletişim içinde olup, mesleğimizi bir adım nasıl ileri götürebiliriz bunun çabası ve mücadelesi içerisinde olacağız. İlçelerimizdeki meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm yolları arayacağız. Oda hizmet binamızda ilçelerimizden gelen meslektaşlarımızın kullanacağı yeterli donanıma sahip çalışma odası tahsis edeceğiz. Seçim sürecine girdiğimiz bu günlerde seçime girecek bütün aday meslektaşlarımıza başarılar dilerim. Sonuçta odamızın, meslektaşlarımızın ve meslek camiamızın kazanacağı bir seçim olmasını temenni ediyorum. Gelecekte mesleğimizi birlikte şekillendirmek için bir el de sizden bekliyorum. Teveccüh gösterip bu güzel günümüze katılan değerli meslektaşlarıma teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Program toplu hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

(Haber: Burhan Karagöz)

Editör: Mahmut Beyaz