Her geçen gün yeni bir yatırımın temeli atan, çalışmalarını tamamladığı projeleri de hızlı bir şekilde halkın hizmetine sunan Onikişubat Belediyesi, kent eğitimine damga vuran yatırımlarını sürdürüyor. Fiziki, teknik ve sosyal belediyeciliğin yanı sına eğitime yaptığı yatırımlarla adından söz ettiren Onikişubat Belediyesi, başarılı çalışmalarına ara vermeksizin devam ederken, bir hafta içerisinde ikinci okulun açılışını gerçekleştirdi. İlçenin her alanında inşa ettiği Bilgi ve Kültür Evleri ile Sosyal Etkinlik Merkezlerinin kapılarını öğrencilere tamamen ücretsiz bir şekilde açan Onikişubat Belediyesi inşa ettiği okul ve yurtlarla da özellikle kırsal mahallelerdeki öğrencilerin geleceğe daha güçlü hazırlanmasına yardımcı oluyor. Daha önce Dönüklü, Döngele, Fatmalı ve Önsen mahallerine İmam Hatip Ortaokulu, Kale Mahallesi’ne ise Anadolu İmam Hatip Lisesi inşa eden Onikişubat Belediyesi, geçtiğimiz hafta içerisinde Kurtlar Mahallesi’ne kazandırdığı İmam Hatip Ortaokulu’nun açılışını gerçekleştirmişti. Onikişubat Belediyesi bu kez ise Döngele Mahallesi’ne İmam Hatip Ortaokulu kazandırdı. Onikişubat Belediyesi’nce inşa edilen okula, 2017 yılında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK’nın saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Çam’ın adı verildi. Şehit Hüseyin Çam’ın anne ve babasının da katıldığı açılışa ilgi yoğun oldu. Açılışa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç ve Mehmet Cihat Sezal, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek,  AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, davetliler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.  

“EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZI DURMADAN DEVAM ETTİRECEĞİZ”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, inşa ettikleri okulda şehit Hüseyin Çam’ın adının yaşatılmasının önemli olduğuna vurgu yaparak, eğitim yatırımlarına devam edeceklerini söyledi. Başkan Mahçiçek, “Bir taraftan mutlu ama bir taraftan da hüzünlü olduğumuz, adını edebileştirmek için ismini verdiğimiz şehidimiz Hüseyin Çam’ı yaşatacağımız İmam Hatip Ortaokulu’nun açılışını gerçekleştiriyoruz. İşte bu ülke böyle bir ülke, evlatlarını gözünü kırpmadan ülkesine feda eden bir ülke. Onun için bizim ülkemizde büyük bir ülke, milletimiz de büyük bir millet. Bu memleketin geleceği olan öğrenciler, sizlerle beraber olmak bizler için mutluluk. Sizler bu ülkenin geleceğinde İnşallah, bizler de olacağız diyeceksiniz. Önünüze koyduğunuz hedeflerin en önemlisi bu ülkenin geleceğinde bizler de yer alacağız demeniz, bu ülkenin geleceğini beraber şekillendireceğiz demeniz, bu ülkenin güvenliğini, kardeşliğini, birliğini, bütünlüğünü beraberce yaşatacağız demeniz ve bu ülkeyi hem kendi içimizde hem de uluslararası alanda bugünkü konumundan, bugünkü durumundan çok daha yukarılara taşıyacağız, çok daha saygın bir hale getireceğiz diye düşünmelisiniz. Bu ülke, başta Cumhurbaşkanımızla beraber, devletiyle, milletiyle hep beraber, her zaman sizlerin yanında olacak İnşallah. Onikişubat Belediyesi olarak sadece fiziki çalışmalar değil, o fiziki çalışmaları nasıl olsa yaparız, onların çok daha ötesinde bizim için önemli olan bu eğitim çalışmalarıdır. Çünkü biliyoruz ki, buralarda okuyacak, sonra yetişecek çocuklarımız bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olacaktır. Eğitim çalışmalarımızı durmadan devam ettireceğiz. Bir taraftan bu kabil okullarla, bir taraftan üniversite hazırlık kurslarıyla, bir taraftan yeni yapacağımız okullarla, bir taraftan da üniversite öğrencileri için yapacağımız yurtlarla hep ama hep eğitim çalışmalarının içinde olacağız” dedi. 

“DURMAK YOK, OKUL YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Anne ve babalara önemli öğütler veren Başkan Mahçiçek, “Unutmamız gereken şey, bu ülkenin birliği ve bütünlüğü. Bu ülkeye zarar vermek isteyenler var, hem içeride hem de dışarıda. İnşallah bunlara fırsat vermeyeceksiniz. Ve bizim için çok önemli bir değer var, sadece kız çocuklarımız için değil, erkek çocuklarımız için de bizim en büyük zenginliğimiz edebimizdir, edebimizi kaybetmeyeceğiz İnşallah. Anne ve babalarımız, çocuklarımızı okutacağız, kız-oğlan ayrımı yapmayacağız. Biz de devlet olarak, hükümet olarak, belediye olarak her zaman sizlerin çocuklarının okuması için yanlarında olacağız. Bu sene iki tane okul açtık, elhamdülillah ama diyoruz ki durmak yok. Durmak yok, okul yapmaya devam edeceğiz. Eğitime katkı yapmaya devam edeceğiz İnşallah. Büyükşehir Belediyemizle beraber, İnşallah bütün gücümüz ve gayretimizle eğitim noktasında birlikte hareket edip, bu kabil eserleri İnşallah birlikte yapacağız. Ben inanıyorum ki adını, ebediyete kadar taşıyacak bu okulda şehidimizin ismi yaşayacak, çocuklarına, ailesine en büyük miras da bu olacak İnşallah. Kendilerine bir defa daha Allah sabır versin diyorum. Kolay değil o acıyı yaşamak ama bir ödüldür o ayrıca. Diyor ya onlar ölmemiştir, onlara ölü demeyiniz diye. Onlar bu ülkenin canında, kanında her zaman yaşayacaklardır. Bir kez daha şehidimizi rahmetle anıyorum, gazilerimize sıhhat ve sağlık temenni ediyorum” şeklinde konuştu. 

“EĞİTİM BİZİM EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZ, EN DEĞERLİ YATIRIMIMIZDIR”
Eğitimin önemini anlatan Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli ise donanımlı bir nesil yetiştirmenin önemli olduğunu belirterek, “Bizler, ilk emri oku olan bir dinin mensuplarıyız. Herhalde okumak, öğrenmek, eğitilmek, bir şeyleri öğrenmek değerli olmasaydı, ilk ayetimiz de oku olarak başlamazdı herhalde. Eğitim bizim en değerli varlığımız, en değerli yatırımımızdır. İnsana ve eğitime yapılan yatırımdan daha değerli hiçbir şey yoktur. Bu okulumuzda okuyacak öğrencilerimiz gelecekte Döngele Mahallemizin, Onikişubat İlçemizin, Kahramanmaraş’ımızın belki de ülkemizin geleceğine şekil veren insanlar olacaklar. Biz öğrencilerimizi ne kadar donanımlı yetiştirirsek, emin olun Türkiye’nin geleceği o kadar güçlü, o kadar güvenli ellerde olacaktır. Eğitimde iki yönümüz var. Bir insanımızı, öğrencilerimizi çağın gereklerine, modern teknolojiye, bilime, araştırmaya, yabancı dile, ingilizceye, internete, teknolojinin şartlarına göre yetiştireceğiz ki dünyadaki diğer milletlerle baş edelim, muasır medeniyet seviyesine ulaşabilelim. İki eğitimin en önemli  ve ihmal edilmemesi gereken yönlerinden biri de budur; Milli ve manevi değerlerine sahip, geçmişini unutmadan, geçmişinden ders alarak, geleneğini, kültürünü kaybetmeden öğrencilerimizi milli değerlerine de bağlı öğrenciler olarak yetiştirmek zorundayız” ifadelerini kullandı. 

“BU GİDİŞLE YA SİZ BENİ ERKEN YOLLACAKSINIZ...”
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e eğitime verdiği destekten ötürü teşekkür eden Keçeli, göreve geldiği günden itibaren bir hafta içerisinde iki okul açılışına katıldıklarını belirterek, “Özellikle Onikişubat Belediyemize ve Başkanımız Hanefi Mahçiçek’e huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Birçok belediyemiz alt yapı işlerine öncelik verirken, alt yapıyla boğuşurken başkanımız sağolsun eğitimi öncelikleri arasına almış. Ben geleli üç hafta oldu, üç haftada ikinci okulumuzun açılışın yapıyoruz. Ama başkanım üç haftada iki okul açarsak, bu gidişle ya siz beni erken yollacaksınız çok okul yapmayayım diye ya da ben size nerede okullarımız diye söylenmeye başlarım. Başkanım az önce durmak yok okul yapmaya devam dedi, İnşallah okul yapımı sadece Milli Eğitim Bakanlığımızın sorumluluğunda değil çünkü, eğitim her bireyin sahip çıkıp destek olması gereken bir konu. Ben bu vesileyle okulumuzun yapıımnda emeği geçenlere teşekkür ediyorum, okulumuz çok güzel bir okul olmuş. Şehit Hüseyin Çam’ımızın ismi okulumuza verildiği için, okulumuz ayrı bir güzelleşmiş, ayrı bir onur ve şeref kazanmış. Ben Hüseyin Çam şehidimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu okuldan yetişecek çocuklarımızın şehidimizin manevi hatırasına uygun olarak kendilerini yetiştireceklerini ve şehitlerimizin hangi şartlarda bu vatanı, bu memleketi bizlere vatan kıldıklarını unutmadan, kendilerini iyi bir şekilde yetiştireceklerini ümit ediyorum” dedi. 

“İKİ KİLOMETREYE YAKIN MESAFEYİ ELİMDE ODUNLARLA GİDERDİM”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise geçmiş yıllarda eğitim noktasında yaşadıkları sorunları anlatarak, “Bir okul açıyoruz ama çok daha önemlisi bu vatan ve millet için canını feda eden şehidimiz Hüseyin Çam’ın aziz hatırasına ve ismini taşıyan bu okulu açmanın da son derece anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize de hayırlı ömürler diliyorum. Biz, ‘ilim Çin’de de olsa alınız’ ve ‘faydasız ilimden de Allah’a sınırım’ diyen bir inancın mensuplarıyız. Bu okul açılışlarında geçmişe, maziye gitmeden kendimi alamıyorum. Şöyle bir baktığımda çocukluğumu, okul hayatımı hatırlıyorum. Benim köyümde okul yoktu, iki kilometreye yakın mesafeyi elimde odunlarla giderdim. O zaman tekene soba vardı, her öğrenci odun getirirdi. Üç sınıf bir arada otururduk, yani üçüncü, dördüncü ve beşinci sınıf bir sınıfta okurdu. Biz buralardan geldik, her köyde okul olmadığı gibi her bir ilçede de her lise yoktu. Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi, merkezde açılan Türkiye’de sayılı İmam Hatip’ler arasında yer alıyordu. Bugün Türkiye’nin birçok yerine gittiğimizde Kahramanmaraş İmam Hatip’ten mezun oldum diyen insanlara rastlıyoruz. Bu da bizim için bir gurur kaynağı oluyor” şeklinde konuştu. 

“İNSANA YAPACAĞIMIZ YATIRIMIN HİÇBİR BEDELİ YOKTUR”
Eğitime yapılan yatırımın maliyetinin olmadığını kaydeden Güngör, sözlerine şu şekilde devam etti, “O günlerden bu günlere geldiğimizde her bir mahallemizde değil ilkokul, ortaokul ve liselerimiz var. Onikişubat Belediyesi’nin desteğiyle yapılan bu okulu açıyoruz, tekrar Hanefi Mahçiçek ağabeyimize ve çalışma arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyoruz. Çünkü eğitime yatırmanın maliyeti yoktur. Ben birçok yer dolaştım, birçok ülke gördüm, hep şunu soruyorlar, ‘Sizce ülkelerde en önemli sorun nedir?’ Ben onlara, insan, insan, insan diyorum. Bizim insana yapacağımız yatırımın hiçbir bedeli yoktur. Eğitime, insanlığımıza, gençliğimize yaptığımız her yatırım katma değeri kat kat fazla olarak geri dönüyor. Bugün bir okul yapmak için ne lazım öğrenci lazım. Bizim insanımız, çocuklarımız, gençlerimiz, Anadolu coğrafyasının ve değerlerimizin mayasıyla yoğrulmuş son derece kabiliyetli. İkincisi mekan. Bakın bugün gerçekten son derece konforlu, fonksiyonel mekanlarımız Allah’a şükür oluşuyor. Üçüncüsü öğretmenlerimiz. Bugün çok fedakar, öğretmenlerimiz var. Benim de eşim öğretmen, onların ne kadar zor şartlar altında çalıştığını biliyorum. Bu öğretmenlerimizin gayretiyle neslimiz bu hale geliyor. Bir öğretmenin en büyük mutluluğu öğrencileridir. Gençler, sizler ileride bu vatana ve millete hayırlı evlatlar olduğunuzda öğretmenlerinizle karşılaştığınızda, ben öğrencinizim dediğinizde o öğretmenin mutluluğu dünyalara değer. Bu iş bir gönül işidir, para işi değildir. Bir diğer önemli konu da içeriktir. İçerik olarak bu okulun müfredatı da doludur ve bu yuvalardan çıkan her zaman vatanına ve milletine sadık insanlardır. Bu okulun Döngele Mahallesi’ne hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Biz bütün ilçelerimizle gücümüz yettiğince eğitime, kültüre, değerlerimize sahip çıkacak, mekanları oluşturmaya devam edeceğiz, destek vereceğiz.”

“ŞİFALI SICAK SUYUMUZU DAHA İYİ KULLANACAĞIZ”
Döngele Mallesi’ne yapılacak çalışmalar hakkında da bilgiler veren Güngör, “Çalışma arkadaşlarımızla Döngele Mahallesi’ni dolaştık, Döngele potansiyeli olan bir mahallemiz. Daha önce kasaba olan ama merkeze mesafesi yakın olup, potansiyeli olan bir yerleşim yerimiz. Burada çok şifalı bir sıcak suyumuz var, buranın daha fazla gelişmesi, hem Döngele’ye hem de şehrimize daha fazla ziyaretçi olması için yoğun bir çaba harcıyoruz. Eski Andırın yolunda genişletme çalışmaları devam ediyor, Döngele ile ilgili bir kaynak suyu var, Onikişubat Belediyesi’nin sorumluluğunda. İnşallah Hanefi ağabeyimiz bizden de destek isterse ziyaretçilerin vakitlerinin bir kısmını da buraya ayırması için buraları güzelleştireceğiz. Kanalizasyon sorunlarını da biliyoruz, zaman içerisinde bunların hepsini el birliğiyle yerine getireceğiz. Bir kez daha Hüseyin Çam şehidimizin ismini taşıyan okulumuzun geleceğe dönük gençlerimize en güzel eğitimi vereceğine inanıyoruz” dedi.

“ŞARTLARININ DAHA DA AĞIR OLDUĞUNU DA BİLİYORUZ”
Okula şehit Hüseyin Çam’ın adının verilmesinin önemli olduğunu kaydeden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, “İçimizde en şanslı olanımız Mehmet amcamızdır. Çünkü kendisi bir şehit babasıdır. Bizim onlarla gurur duymamızın ya da onları övmemizin bir anlamı yok. Rabbim onları övmüş ve şehadet mertebesini nasip etmiş zaten. Bize sadece, onları şefaatine nail olmayı temenni etmek düşer. Kendini bu  memleket için feda etmekten çekinmeyen evlatlarımızın sayısının artmasını dileriz. Biraz önce burada bir kızımıza büyüyünce ne olmak istiyorsun sorusunu sordum ne bana polis olmak istediğini söyledi. Bu memleket için şehit olan bunca polis ve asker varken öğrencilerimize ne olmak istiyorsun dediğimizde halen polis olmak istediklerini, asker olmak istediklerini söylüyorlar. Demek ki bunun ne kadar kutsal bir görev olduğun farkınalar ve bunu yapmaktan da korkmuyorlar. Bu durum bizler için çok gurur vericidir. Büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, biz Milletvekilleri olarak memleketimiz için yapılması gereken ne varsa Allah için canla başla çalışıyoruz ve birçok şey de yapılıyor ama byle bir eğitim yuvası yapıldığında yani bir neslin inşaasına katkı sağlandığında daha mutlu oluyoruz. Çünkü biz geçmişteki şartları biliyoruz ve bizden öncekilerin şartlarının daha da ağır olduğunu da biliyoruz. Bilginin ne denli kıymetli bir şey olduğunu, onu elde etmenin ne kadar zor bir şey olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı. 

“ÇOCUKLARIMIZDA İŞTAHSIZLIK VE İLGİSİZİLİK MEVCUT”
Günümüzde gençlerin sınırsız imkana sahip olduklarını ve ilgisiz ve iştahsız olduğundan yakınan Özdemir, “Fakat günümüzde çocuklarımızın nünde sınırsız imkanlar, çok güzel eğitim yuvaları, materyalleri var. Tüm bunların yanında çocuklarımızda da eğitime ulaşma konusunda bir iştahsızlık ve ilgisizilik mevcut. İmran Kılıç vekilime bundan birkaç ay önce bir soru sormuştum ve sorduğum soru sonrası bana bir kitap önerisinde bulunmuştu okur musun diye. İnanır mısınız ben o kitabı şuan dördünce kez okuyorum. Elime bir bilgi geldiğinde bu bilginin hayatıma neler katacağının farkındayım ama çocuklarımız okumada biraz daha isteksiz gibiler. Değerli genç kardeşlerimiz siz bir şey anlatayım, bundan iki gün önce babamı aldım evden kendi evime getirmek için. Yolda gelirken bana, oğlum benim Kur’an-ı Kerim’im yırtılmış onu bir yapıştırsak dedi. Babama yenisini alayım dedim ama hayır onunla benim aramda bağ var yenisini almayalım dedi. Bunun altındaki mantık şuydu sevgili gençler, benim babam 82 yaşında ve ilkokul mezunudur. O zamanlar böyle bir kitabı bulmak neredeyse imkansız bir şeymiş onu da bulduğunuz zaman kıymetini bilme alışkanlığı oluşmuş. Sahip olduğu eşyanın, geçmişte ona sahip olmanın ne kadar zor olduğunu bildiği içinSevgili çocuklar, istediğiniz zaman istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz bu konuda iştahlı ve heyecanlı olun. Bu bilgilere sahip olur ve kulanırsanız bu ülkeyle ilgili kimse sizi yanıltamaz, bu ülkenin varlığı ve gücünü kimse sizin elinizden alamaz ve bunu korumu konusunda çok güçlü olursunuz” şeklinde konuştu.

“BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Sağlam bir nesil yetiştiğine değinen Özdemir, Hanefi Mahçiçek’in beş yılda beş okul yaptığına dikkat çekerek, “Tüm bunların yanında okulumuza adı verilen Hüseyin Çam Şehidimizin şehit olmasının bir anlamı olur. Çünkü o bu vatanın selameti için, biz burda rahat yaşayalım diye, siz bu okullarda rahat rahat eğitim görün diye kendini feda etti. Geçmişte de bu memleketi vatan yapmak için nice şehitlerimiz canlarını, közlerini kırpmadan feda etti. Hepsi bunları bizim için, sizin için ve sizlerin ilerde doğacak evlatları için yaptı. Her zaman bu şuurda olmanız gerekiyor. Gezin, eğlenin, anne ve babanızla mutlu günler yaşayın ama aklınızın bir köşesinde her zaman memleketinize, vatanınıza, ahlakınıza sahip çıkma duygusu olsun. İşte tüm bunları yaptığınız zaman biz sizden hiç endişe etmeyiz. Bugün de çok şükür ki sizlerden hiç endişe etmiyoruz. Sağlam bir nesil yetişiyor. 
Belediye Başkanımız her şeyi bir kenara bırakmış ve 5 yılda tam 5 okul yapmış. Kendisi de çok zor şartlar altında büyüdüğü ve okuduğu için, eğitimin ögretimin ne kadar zor şartlar altında ihya edildiğini görmüş de yapmış. Gelecek nesiller çok daha kaliteli ve güzel ortamlarda öğrenim görsün diye yapmış. Bu vesile ile Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

“SAĞLIK VE DOĞA TURİZMİNİN GELECEĞİ BURASIDIR”
Döngele Mahallesi’ne önemli çalışmaların yapılacağının müjdesini veren Özdemir, sözlerine şu şekilde devam etti, “Hayrettin Başkanımızın da konuşmalarında belirttiği gibi Döngel için yapılacak olan projeleri, eski Andırın yolunun faal hale gelmesini bundan iki ay önce ilgili daire başkanımızla toplantı esnasında görüşmüştük ve derhal yapılsın denilmişti. O yol tamamlandığında dolmuş güzergahı oradan geçecek ve daha işlek daha kısa bir yol meydana gelecek. Burada hepinizin beklediği bir köprü yatırımı var. Daha önce ben İl Başkanı iken İmran Hocamızın konu ile ilgili gayretleri olmuştu ve belirli bir noktayada ulaşmıştı. Geçen yıl Ağustos ayında yaşanan kriz ortamında proje biraz askıya alınmıştı. Geçen günlerde Milletvekillerimizle beraber Ulaştırma Bakanımıza gittik daha sonrasında Karayolları Genel Müdürümüzle görüştük ve köprünün projesi yenide yapıldı. Yolu 10 buçuk kilometre kısaltacak bir köprü yapılacak. Geçen haftalarda basında yayınlanan 5 buçuk kilometre kısalacak bilgisi yanlış köprü yeni proje ile 10 buçuk kilometre kısaltacak. Projesi tamamlanan köprü için vekillerimizle birlikte bir çaba sarf ediyoruz. Bu sadece Döngele için değil bu tarafta ulunan hem Andırın hem de Kadirili güzergahında yolu daha da kısaltacak bir körü olacak. Döngele olarak Başkonuş gibi büyük bir şansınız var. insanlar bir şekilde buraya yaylalık yapmaya geliyorlar. Buranın ne kadar güzel bir havası oluğunun farkındalar. Kahramanmaraş’ın sağlık ve doğa turizminin geleceği burasıdır. Biz de buraya daha fazla katkı sağlayacağız. Gelecek nesil olan çocuklarımız buradan daha çok faydalanacaklar. Sizlerin partimize ve hükumetimize verdiği desteğin yanında bu söylediklerimizin  lafı olmaz. Her zaman başımızın üzerinde yeriniz var. Bu vesile ile hepinize bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza başarılı eğitim yılları diliyorum. Hanefi Mahçiçek başkanımıza da bir kez daha teşekkür ediyorum.”
Protokol konuşmalarının ardından Şehit Hüseyin Çam İmam Hatip Ortaokulu’nun açılış kurdelesi kesildi. 
Protokol mensupları bütün sınıfları tek tek gezerken, öğrencilerle sohbet etti, çeşitli hediyeler takdim etti. 
Açılışın ardından şehit Hüseyin Çam'ın ailesi ziyaret edildi.


(Haber: Ahmet Güneçıkan-Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz