22 ayar altın işlemeciliği bakımından Türkiye’nin en önemli üretim merkezi olan Kahramanmaraş, pırlanta satışının da artması için yeni çalışmaların ev sahibi oldu. İstanbul’da pırlanta satışı ile uğraşan Taner Demir, kentteki pırlanta özendiriciliğini arttırmak için bir pastanede katmerin üzerine 10 Milyon TL (3 milyon Dolar) değerinde pırlanta koydu. Görsel bir şölene dönen katmer ise eşine az rastlanır bir hal aldı.

Burada Manşet Gazetesi haber ekibine açıklamada bulanan Taner Demir, pırlantanın zengin kesme ait olmadığını halkın her kesiminin pırlantaya rahatlıkla alabilir hale geldiğini söyledi. Pırlantanın fiyat aralığının bin TL’den başlayıp milyonlar TL’ye kadar çıktığını belirten Demir: “Kahramanmaraş’ın altın konusunda ki üretim aşamasına geldiği noktayı bizde kapalı çarşıdan takip ediyoruz ve buna birde pırlanta eklenmesi gerektiğini bize arkadaşlarımızla istişare yaptık ve Kahramanmaraş’ta pırlanta kullanımının biraz daha artması, özel tasarıma biraz daha rağbet olup buradan üretimin dünyaya yayılması konusunda bizde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İnsanlar pırlantaya ulaşılmaz olarak görüyor ama pırlanta herkesin alabileceği, herkesin ulaşabileceği bir şey. Pırlanta sadece bir grup kitlenin kullandığı bir şey değil. Toplumda her kademenin alıp ta kullanabileceği bir şeydir. Biz de buna benzer çalışmalarla pırlantanın insan hayatında her yerde olabileceğini göstermeye çalışıyoruz” dedi.

PIRLANTA SADECE ZENGİNLERİN TEKELİNDE DEĞİL

Pırlantanın sadece zenginlerin tekelinde olmadığını belirten Demir şöyle konuştu: “Pırlanta sadece zenginlerin tekelinde olmayıp yurdum insanı bu pırlantayı kullanıp ondan sonra gelecek nesillere, çocuklarına, torunlarına yadigâr olarak bırakmalarını istiyoruz. Kapalı çarşıda biz özel kişilere, kişiye özel olarak çalışıyoruz ve bunu da birebir iletişim yoluyla ilerletiyoruz. O yüzden özel kurumsal firmalarla çalışmaktansa birebir ilerlemeyi tercih ediyoruz. Pırlanta artık bir ihtiyaç oldu. Evlilik, düğün, doğum ve yıldönümünde tek taş ve beş taş ağırlıklı olmak üzere satılan ürünlerin yaklaşık yüzde 80’i bu ürün grubudur. Tektaş beştaştır. Bunlarda bin liradan başlayıp milyon liralara kadar giden rakam aralıklarındadır. Başı da yok sonu da yok diyebiliriz. Pırlanta kullanan ünlüler sayesinde genç kızlarımız artık pırlanta ya da tektaş olmadan hiçbir şekilde evet demiyorlar”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz