Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından Atatürk Meydanı'nda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kutlama programı düzenledi.

Tertiplenen programda konuşan Vali Yardımcısı Sultan Doğru, engellilerin yaşadığı sorunların sadece kendilerinin değil, tüm insanların ortak sıkıntısı olduğunu söyledi. Engellilerin normal bir hayat sürmesi için toplumsal duyarlılığın önemli olduğunu kaydeden Doğru, "Engelli vatandaşlara acıma duygusuyla yaklaşmak yerine kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalı. Devletimizin, evrensel ölçüde engellileri sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteğiyle anlamlı, gerçek bir boyuta ulaşacak. Bizim de bu gün, burada toplanmamızın sebebi bu. Bir gün bizim de engelli olabileceğimizi aklımızdan çıkarmadan onlara yardımcı olmamız gerekiyor" diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Ulaş da Dünya Engelliler Günü'nün farkındalığın sağlanması açısından anlamlı olduğunu söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat da sadece bu gün değil, yılın bütün zamanlarında engellilere karşı duyarlı olmak gerektiğini anlattı.

TÖREN ALANI ŞARKILARLA RENKLENDİ
Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Çınar, engelliler için günlük hayatı kolaylaştıracak çalışmalar yürütmenin herkesin görevi olduğunu belirtti. Görme Engelliler Derneği Başkanı Doğan Nurluyol da toplumun bütün kesimlerinden duyarlılık beklediklerini kaydetti. Çalışma ve İş Kurumu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce verilen mesleki eğitim kursunda başarı gösteren engellilere sertifika verildi. Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı ve Ertuğrul Gazi Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu öğrencilerinden oluşan mehter takımı, gösteri sundu. Engelli gençler, türküler seslendirdi. Büyükşehir Belediyesince katılımcılara çorba ikram edildi. AA

Editör: Mahmut Beyaz