Rulman, kayış, kasnak gibi güç aktarım elemanları başta olmak üzere transmisyon zincirleri, sızdırmazlık elemanları gibi endüstriyel malzemelerin ithalatı ve yurtiçinde pazarlaması üzerine faaliyet gösteren ve Dünyanın en eski ve en büyük rulman üreticisi olarak bilinen Alman şirketi SCHAEFFLER Technologies AG artık Kahramanmaraş’ta da hizmet verecek. 60 farklı sektör için 40 binin üzerinde ürünü bulunan SCHAEFFLER, Türkiye’de de pazarın büyük bir kısmına hizmet veriyor. Dünya çapında birçok noktada faaliyetleri bulunan ve her geçen gün ürün gamını genişleten SCHAEFFLER’in Türkiye yetkili distribütörünün Türkiye Tekstil Partneri olarak belirlediği Floras Rulman, Kahramanmaraşlı girişimci Songül Ferah öncülüğünde kent sanayisine hizmet verecek. Büyük girişimler sonucu Kahramanmaraş’a kazandırılan Floras Rulman’ın şirket lansmanı SCHAEFFLER Türkiye’nin üst düzey yöneticilerinin ve Kahramanmaraşlı iş adamlarının katılımıyla yapıldı.

KENT EKONOMİSİNE VE İSTİHDAMINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

Floras Rulman’ın şirket lansmanında açılış kurdelesini kesen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, Floras Rulman’ın Kahramanmaraş’ın ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlayacağını söyledi. Öksüz, “Uzun yıllardan beri biz ticari alış veriş yapıyoruz pamuk konusunda, şuan da Songül Hanım yeni bir sektöre giriyor. Aynı zamanda bu sektör yine tekstil sektörüne de hizmet verecek. Tabi şehrimize yeni bir müessese kazandırılıyor, kentimizin istihdamına ve ekonomisine katkıda bulanacak. Kendilerine bu nedenle çok teşekkür ediyoruz. Tekstil camiası olarak da çok teşekkür ediyoruz, bu konuda daha iyi hizmet alacağız. Bu müessesemize ve temsilcilerine iş hayatında bol kazançlar getirmesini diliyorum” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’TA ÖNEMLİ BİR POTANSİYEL GÖRDÜK”

SCHAEFFLER Türkiye Genel Müdürü Mehmet Safaltın ise gazetemize özel yaptığı açıklamada Kahramanmaraş bölgesinde önemli bir potansiyelin olduğunu söyledi. “Bu bölgede önemli işler” başaracağız diyen Safaltın, “SCHAEFFLER Türkiye olarak özellikle Kahramanmaraş bölgesinde bizim sektörümüzle ilgili ciddi bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada da Floras Rulman ekibi Hüseyin bey ve Songül hanım alanında gerçekten profesyonel insanlar ve eminim ki bu firmayla birlikte biz bu bölgede çok ciddi işler başaracağız. Kendileriyle başarıya ulaşacağımızdan yüzde 100 eminiz. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanifi Öksüz’ün de ilettiği gibi bu bölgede istihdama yönelik bir katkımız olmuşsa ne mutlu bize, aynı zamanda Türk ekonomisine. İnşallah hep birlikte başarılı günler göreceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

TEKSTİL VE KAĞIT SEKTÖRÜNE İNANCIMIZ TAM”

SCHAEFFLER’in dünyanın ilk rulmanını üreten firması olduğuna dikkat çeken Safaltın, “Biz dünyanın ilk Rulman’ı icat eden firmasıyız, dünyanın en büyük Rulman üreticilerindeniz. Hem otomotiv hem de endüstri alanında faaliyet göstermekteyiz. Dünyada yaklaşık 90 bine yakın çalışanıyla oldukça büyük ve kökeni de Alman olan bir firmayız. Türkiye’de de merkezimiz İstanbul’da, aynı zamanda da Ankara’da bir ofisimiz var. Hedefimiz Floras Rulman gibi distribütörlerle Türkiye’de çok daha etkin bir şekilde satış ağımızı güçlendirmek ve faaliyetlerimizi ilerletmek. Kahramanmaraş’ta şuan Floras Rulman tek distribütörümüz, Gaziantep, İstanbul ve Ankara gibi bazı büyükşehirlerde de varız. Biz Kahramanmaraş’ta ki tekstil ve kağıt sektörüne inancımız tam olduğu için buradaki potansiyele inandığımız için böyle kuvvetli bir partnerle yola çıkmaya karar aldık. İnşallah başarıyla devamını getireceğiz” şeklinde konuştu.

SANAYİCİLERİMİZ DAHA GÜVENLİ VE HIZLI HİZMET ALACAK”

Kahramanmaraşlı sanayicilerin Floras Rulman ile daha hızlı ve güvenli hizmet alacağını vurgumayan Safaltın, “Kahramanmaraşlı sanayiciler başka şehirlerden veya başka uzak yerlerden ürün temin etmek yerine direk bölgedeki firmalarla hali hazırda yakın ilişkisi olan, hizmet veren bu firmayı artık biz SCHAEFFLER ürünleriyle de donatıp, İnşallah SCHAEFFLER ürünleriyle de Kahramanmaraş’taki sanayici partnerlerimize daha iyi ve daha hızlı hizmet vereceğimize inanıyoruz. Ben Kahramanmaraş’a sık sık geliyorum, zaten bu kararımızdaki ana etken de o, sonuçta büyük bir potansiyel var. Başta tekstil sektörü olmak üzere bu sık sık gelişlerimizle zaten biz sağ olsun Songül hanımlarla birlikte olma fırsatı bulduk. Bu noktada da tabi satış müdürümüz Mustafa beyin de katkıları var. Bu çalışma ciddi bir çalışmaydı, yaklaşık bir sene sürdü bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımız. İnşallah ciddi başarılara imza atacağız” açıklamalarında bulundu.

KAHRAMANMARAŞ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR BÖLGE”

SCHAEFFLER Türkiye Satış Müdürü Mustafa Yüceldemir ise yaptığı açıklamada Kahramanmaraş’ın kendileri için önemine değinerek, “SCHAEFFLER Türkiye organizasyonu aslında resmi olarak 30 yıl önce burada varmış, fakat aktif olarak son 5 yıldır daha agresif bir faaliyet gösteriyor. Bizim distribütör yapımızın zayıflığından dolayı öncelikle o tarafı güçlendirme ve orada büyüme kararı aldık. Doğru partnerler arayışı içerisine girmiştik, Kahramanmaraş’ta bizim için önemli bölgelerden bir tanesiydi. Buranın da özellikle sanayisinin tekstil ağırlıklı olduğunu bildiğimiz için bu konuya hakim olan birileri ile iletişime geçtik. Burada da doğru partner olarak Songül hanımı bulduk ve onlarla iyi bir partnerliğe başladık. Bizim distribütör yapımız daha çok İstanbul ağırlıklı olarak devam ediyordu, tabi ürünlerin stokları da yine İstanbul’daydı. Şimdi burada bir bayimizin olması, ürünlerin burada stok olarak durması ve doğrudan birinci elden ürünlerin tedarik edilmesi hem alıcılar hem kullanıcılar tarafından fiyat avantajı, hem de ürünü buradan doğrudan günlük temin edebilecekleri bir ortam yarattık. Sanayi için de en büyük avantaj biliyorsunuz makinalar dağıldığı zaman duruyor ve bir an önce değiştirilmesi gerekiyor. Bu nedenle hız da çok önemli, çünkü buradaki hız ürün kalitesini ve ürün miktarını da belirleyen bir faktör olduğu için ne kadar yakın hizmet alabildikleri firmalar varsa o yönde çıktıları artıyor” ifadelerini kullandı.

SAHTECİLİĞİ ÖNLEMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

SCHAEFFLER Türkiye distribütörü Floras Rulman yöneticisi Songül Ferah da yaptığı açıklamada sektörün en büyük problemi olan sahteciliği önlemek için çalışacaklarını belirterek, “Buradaki ürünlerimiz SCHAEFFLER markası bünyesindeki Rulman ve diğer ekipmanlardan kayış, sızdırmazlık üniteleri gibi fabrikalara yedek parça diye adlandırdığımız ürünlerin satışları yapılacak. Sektörün en büyük problemi maalesef sahtecilik olduğundan bu konuda yetkili distribütör olarak elimizden geldiğince hem sektöre hem sanayicimize daha fazla zarar verilmesini önlemeye çalışacağız. Sahtecilikle mücadelede ve sahte ürün satın alma riskinden kurtulmada en geçerli yol, yetkili distribütör kanalı ile ithal edilmiş ürünü satın almaktır. Bu hususta Kahramanmaraş’lı olarak şehrimize yerinde hizmet verebilmek adına mutluyum” şeklinde konuştu.

Açılışa, SCHAEFFLER Türkiye Genel Müdürü Mehmet Safaltın, SCHAEFFLER Türkiye Satış Müdürü Mustafa Yüceldemir, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, İSKUR Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Kurtul ve Floras Rulman yöneticisi Songül Ferah’ın yanı sıra çok sayıda iş adamı ve davetli katıldı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz