Uzun süredir hem seçim bölgesi Kahramanmaraş’ta hem de Türkiye’nin çeşitli illerinde 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimi çalışmalarına ara vermeden devam eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, ziyaretlerini sürdürüyor. Güne Erenler Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek başlayan Ünal, Cuma namazını Çarşıbaşı Camii’nde kıldı. Ardından Saçaklızade Vakfı’na geçen Ünal, sonrasında ise Tes-İş Kahramanmaraş Şube Başkanlığı’nı ziyaret ederek sendika yönetimi ve üyeleriyle bir araya geldi. Ünal, beraberindeki heyetle birlikte Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nı geçerek, Ülkücü gençlerle buluştu. Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış ve Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette Ünal, gençlere önemli uyarılarda bulundu. Ziyarette ilk olarak Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanı Hüseyin Kayış konuşma yaptı. Kayış, ziyaretlerinden dolayı Mahir Ünal’a teşekkür ederken, 31 Mart’ta Ülkü Ocakları’nın Cumhur İttifakı’nın zaferi için çaba göstereceğini söyledi.

“GENÇLERİN AK PARTİ VE MHP’DE ALDIĞI DUYGU ÇOK ÖNEMLİ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise yaptığı konuşmada gençlerin AK Parti ve MHP teşkilatlarında yer almasının önemli olduğunu belirterek, “Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nda siz değerli gençlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Hedefi, ideali, gayesi, derdi, davası ve kavgası olan her genç çok değerlidir. Çünkü gençlik bir mefkuredir. Gençlik, bir fikrin, bir tasavvurun, bir tahayyülün neşr’ü nema bulduğu zaman dilimidir. Eğer ruhlarınız şimdi beslendi, beslendi. Daha sonranın insanın ruhunda fazla iz bırakmaz zaman. Biz ülkeye dair, bayrağa dair, milletimize olan sevdaya dair bütün duygularımızı çocuklukta ve gençlikte kazandık. Çünkü o dönemde size verilen duygu, Peygamber Efendimizin ifadesiyle, ‘taşa kazınmış yazı gibidir’. Daha sonra olmuyor. O yüzden sizin burada bulunmanız, burada bir fikri, bir düşünceyi, bir amacı, bir gayeyi içselleştirmeniz çok kıymetli. Çünkü sizler şuanda kök salıyorsunuz. Ben yurtdışına gidip kaybolmuş çok insan tanıdım fakat bir Alman bana, ‘siz Türkler bir garipsiniz’ dedi. Niye diye sordum. ‘Siz ne kadar kirlenirseniz kirlenin, mermer gibisiniz, temizlenince alttan tekrar o mermer ortaya çıkıyor’ dedi. Çünkü biz çocukluğumuzda bu ülkeye dair sevdalarla büyüyoruz, hikayelerle büyüyoruz. Bize ilham veren, kaç yaşında olursak olalım hatırladığımızda tüylerimizi diken diken eden kahramanlarımız var, verilmiş bir kahramanımız var. Bu duygu içselleştiği zaman, sizin karakterinize dönüşüyor. O yüzden sizlerin burada bulunması, gençlerin hem AK Parti Gençlik Teşkilatları’nda, hem de Milliyetçi Hareket Partisi Ülkü Ocakları’nda aldıkları o duygu çok kıymetli. O yüzden sizlerin buralarda olmasını çok önemsiyorum. Çünkü buralar tabiri caizse bir ocak” dedi.

“BİRİLERİ TÜRKİYE’Yİ HEDEFE KOYMUŞ DURUMDA”

AK Parti ve MHP’nin, ortak bir dert, dava ve kavgasının olduğunu anlatan Ünal, Türkiye’nin hedefte olduğunu, asıl amacın ise Recep Tayyip Erdoğan’ın temsil ettiği değerleri yıkmak olduğunu belirterek, “Bizlerin derdimiz ortak, davamız ortak, kavgamız ortak, mücadelemiz ortak, kıblemiz ortak. O kadar çok ortaklığımız varken bir takım siyasi görüş ayrılıklarından dolayı bizim birbirimize ayrı şeyler düşünmemiz mümkün değil. Sabah Erenler Kültür Derneği’ni ziyaret ettim, orada da aynı şeyleri söyledim. Yeni Zelanda’da ırkçı, faşist bir katil, bir terörist silahının üzerine kin ve nefretini sembolize etmek için bin yıllık tarihimizi işlemişse, bizim hepimiz kardeşiz demektir. Bu nefretin karşısında, bu düşmanlığın karşısında, bu ırkçılığın karşısında insanlığın yanında durarak, aramızda bir ayrılık ve gayrılık olmaması gerekiyor. Çünkü birileri Türkiye’yi hedefe koymuş durumda. Türkiye neden hedefte ve Türkiye’nin seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan neden hedefte? 15 Temmuz gecesi Devlet Bahçeli bu fotoğrafı açık bir şekilde, ‘Bu düşmanlığın karşısında benim yerim seçilmiş meşru hükümetin yanıdır.’ dedi. Çünkü o seçilmiş meşru hükümet, bu aziz milletin seçtiği meşru hükümettir. Bu millete duyduğu saygısından, bu millete duyduğu aidiyetten, bu millete duyduğu sevdadan dolayı Devlet Bahçeli bunu söylemiştir. Yani biz Recep Tayyip Erdoğan’a saygı duyarken neden saygı duyuyoruz? Bu aziz millet onu seçtiği için biz ona saygı duyuyoruz. Ona karşı saygı duymayanlara da tepki veriyoruz, siz bu aziz milletin iradesine saygı duymuyorsunuz dediğimiz için. Mesele Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsıyla ilgili değil, mesele Recep Tayyip Erdoğan’ın temsil ettiği makamla, temsil ettiği milletle ilgilidir. Devlet bey Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayım derken, Recep Tayyip Erdoğan’ın temsil ettiği değerlerin yanındayım diyor. O yüzden mesele kişisel bir mesele değil, mesele memleket meselesidir” ifadelerini kullandı.

“O YÜZDEN BİZ SUSMADIK, SUSMAYACAĞIZ”

Sözlerine, “Bizim mücadelemiz büyük, kavgamız büyük” ifadeleriyle devam eden Ünal, “Tarih içerisinde biz hiç diz çökmedik, biz hiç teslim olmadık. Bütün dünyayı kasıp kavuran Moğollar’ı ilk defa biz Elbistan Ovası’nda durdurduk Sultan Baybars’la. Ve hiçbir zaman, hiçbir güç önünde biz eğilmedik. Şimdi bize diyorlar ki, Mısır gibi, Suudi Arabistan gibi, Birleşik Amerika Emirlikleri gibi teslim olun, yoksa canınızı yakarız diyorlar. Teslim olun, bölgede yapmak istediğimiz düzenlemelere itaat edin, yoksa canınızı yakarız diyorlar. Irak’a karışmayın, Mısır’da darbe olduğunda sesinizi çıkarmayın, dünyanın gözü önünde bir gazeteci katledildiğinde susun diyorlar. Biz susmayız, susmayacağız. Çünkü biz sussak, tarih susmaz. Tarih sussa, hakikat susmaz. O yüzden biz susmadık, susmayacağız. Çünkü biz biliyoruz ki kader Allah’a aittir ve biz Allah’a teslim olmuş kullarız” şeklinde konuştu.

“DÜNYA KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ KİM ALMIŞ ONA BAKMAYACAK”

Bütün dünyanın yerel seçimleri Cumhur İttifakı’nın güç kaybetmesine odaklanarak takip edeceğine vurgu yapan Ünal, sözlerine şu şekilde devam etti, “Yarın bütün dünyanın gözünü dikip izleyeceği bir seçim gerçekleştireceğiz. Bu seçimde dünya Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ni kim almış, Adıyaman Belediyesi’ni kim almış buna bakmayacaktır. Neye bakacaklar? Cumhur İttifakı, güç kaybetmiş mi, kaybetmemiş mi buna bakacaklar. 15 Temmuz gecesi bu milletin kararının, iradesinin, mukavemetinin, mücadelesinin müşahhas hali olan Cumhur İttifakı zayıflamış mı, zayıflamamış mı buna bakacak. Çünkü Cumhur İttifakı’nı zayıflatmak için her türlü algı operasyonunu, tezviratı, kara propagandayı her şeyi yaptılar. Sizce bunların iktidar olmak gibi bir derdi var mı? Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olmak gibi bir derdi var mı? Sözde İyi Parti’nin iktidar olmak gibi bir derdi var mı, bir projesi var mı? Tek bir dertleri var, Erdoğan’dan kurtulalım, Cumhur İttifakı’nı dağıtalım. Doğru, bunu FETÖ’de, PKK’da, Türkiye düşmanları da istiyor. O yüzden biz gençler hep beraber 31 Mart’ta İnşallah en güzel cevabı bu millet Allah’ın izniyle verecektir. Ondan sonra dört buçuk yıl Türkiye seçimsiz bir döneme giriyor, o dört buçuk yılda da biz canla başla daha çok çalışacağız. 31 Mart’ı sizlere, sizleri de Allah’a emanet ediyorum.”

“İKİ AYRI PARTİYDİK AMA 15 TEMMUZ’LA GÖNÜLLERİMİZ BİRLEŞTİ”

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ise Mahir Ünal’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, Cumhur İttifakı’nın önemini anlattı. Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birlikte yol yürümesinin gönülleri de birleştirdiğini dile getiren Aycan, “Bugün sizleri burada misafir etmekten dolayı onur duyuyoruz. Buna bir misafirlik diyemeyiz çünkü artık birlikte hareket etmeye başladık. Ziyaretlerinden çok memnun olduk. Cumhurbaşkanımızın dün Ankara’da bulunan Çubuk Ülkü Ocaklarını ziyaret etmesinden büyük bir memnuniyet duyduk. Bundan sonra hep beraber olacağız. Biz aynı bayrağa, aynı dine, aynı değerlere inanan insanlarız. Bu zamana kadar aynı yurdu paylaşan, davası Türk İslam davasına hizmet eden iki ayrı partiydik ama 15 Temmuz hain darbe girişiminde sonra Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın birlikte yol yürümesi gönülleri de birleştirdi.  Bu yol yasal düzenlemelerin ötesinde gönüllerin birleşmesine dönüşmüştür. Biz Türk İslam davasını güden Ülkücüler olarak bin yıllık bir davanın peşindeyiz. Bu uğurda 1980 öncesinde binlerce şehit verdik. Davamızı !980 sonrasında da sürdürmeye devam ediyoruz. Ülkü ocakları bizim temelimizi oluşturan bir ülkünün peşindeler. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, ‘ben en çok ülkücüler anlar’ diyor. Türkiye’nin beka meselesini en iyi ülkücülerin anlaması gerekir. Ülkücüler uzağı gören, stratejik insanlardır. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu seçimleri bir mahalli seçimlerin ötesinde düşünerek ülkenin stratejisi açısından ve bekası açısından ele almıştır” dedi.

Ünal ve beraberindeki heyet sonrasında ise Otobüsçüler Derneği’ni ziyaret etti. Ünal’a AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Çam’da eşlik etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz