Fedakarlık, sevgi, sabır ve güzellik denilince akla gelen ilk kişiler hiç şüphesiz ki annelerimiz... Bugün ise 10 Mayıs ve Anneler Günü... Her yıl Mayıs ayının 2’nci Pazar günü kutlanan Anneler Günü, bu yıl tüm dünyayı tehdit eden yeni tip koronavirüs salgınının gölgesinde kutlanıyor. Hastalandığımızda şifa, üzüldüğümüzde derman, sevincimizde ortak olan annelerimize virüs salgını sebebiyle sarılamasak da, çiçek göndererek, arayarak ya da mesaj atarak Anneler Günü’nü kutluyoruz. Sokağa çıkma yasağı sebebiyle evlatlar annelerinin Anneler Günü’nü uzaktan kutlasa da, Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçe Kaymakamlığı yaptığı çalışmayla takdir toplarken, yetkililer adeta evlatları gibi yaklaşarak eli öpülesi annelerin Anneler Günü’nü kutladı. Sabah saatlerinde Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan’ın öncülüğündeki Dulkadiroğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Vefa Sosyal Destek Grubu üyeleri ilçedeki 33 şehit annesi ile 100 yaş üstü 12 anneyi belirledi. Ekiplere ayrılarak topla 45 anneye sürpriz ziyaret gerçekleştirilerken, annelere çiçek ve çeşitli hediyeler ile Orman Bakanlığı tarafından anneler adına dikilen fidanların Fidan Dikim Sertifikası takdim edildi. Ziyaretlerde koronavirüs sebebiyle sosyal mesafeye de azami derecede dikkat edildi.

İLK ZİYARETLER ŞEHİT ANNELERİNE

Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan beraberinde Dulkadiroğlu İlçe Emniyet Müdürü Arif Gürbüz, ilçe emniyet müdürlüğü personelleri ve Vefa Sosyal Destek Grubu üyeleriyle birlikte ilçedeki 33 şehit annesini ziyaret ederek güne başladı. İlk olarak 1997 yılında Bursa’da askeri mühimmat sevkiyatı sırasında meydana gelen kazada şehit olan Aziz Karnıkara’nın annesi Gülben Karnıkara’yı ziyaret eden Okatan ve Gürbüz, şehit annesinin Anneler Günü’nü kutladı. Şehit annesi Gülben Karnıkara’ya günün anısına çiçek ve çeşitli hediyeler takdim eden Kaymakam Okatan, taleplerini de dinledi. Ziyaret hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona ererken, ilçede yaşayan diğer 32 şehit annesi de aynı şekilde ziyaret edildi.

100 YAŞ ÜSTÜ ANNELER DE UNUTULMADI

Okatan ve beraberindeki heyet şehit annelerinin yanı sıra kentte yaşayan 100 yaş üstü anneleri de unutmadı. 10 yaş üstü olup da Dulkadiroğlu ilçesinde yaşayan Döndü Karademir (103), Müzeyyen Yüzgeç (106), Rahime Bozkaya (104), Hatice Kısacık (101), Hanife Kuş (102), Fatma Arıcı (109), Kamer Kara (100), Eşe Gözükara (100), Eşe Gelebek (126) ve Ummühani Yoğurtçu (101)’da  Okatan ve Gürbüz öncülüğündeki heyet tarafından ziyaret edildi. Ziyarette annelerin Anneler Günü kutlanırken, çiçek ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

“BİZDE SİZİN EVLADINIZ SAYILIRIZ”

Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan ziyaretlerde annelere, “Anneler Günü’nüz kutlu olsun. Bizde sizin evladınız sayılırız. Nice sağlıklı yıllara İnşallah. Virüs sebebiyle misafir olamıyoruz ama İnşallah daha sonra sizleri bol vakitlerde ziyaret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ACISI OLDUĞU KADAR DA GURURU VAR”

Kaymakam Okatan ve polis ekiplerini kapıda görünce duygulanan şehit Aziz Karnıkara’nın annesi Gülben Karnıkara ise acısı olduğu kadar gururlu olduklarını belirterek, “Bugün biz anneler için çok özel bir gün. Acısı olduğu kadar da gururu var. Sabahtan bu yana diğer çocuklarım telefonla arıyorlar, üzülüyorum. Bir yandan üzülüyorum, bir yandan da gurur duyuyorum. Ne yapayım, vatan sağolsun diyoruz, başka çarem yok. Hepiniz artık çocuğum oldunuz. Herkesin Anneler Günü kutlu olsun. Kaymakamıza da teşekkür ediyorum, bu güzel günlerde bizleri ziyaret ettiler. Koronavirüs sebebiyle dışarı çıkmıyorduk, eşimle birlikte televizyona bakıyoruz, namazlarımızı kılıyoruz, Allah’a dua ediyoruz” ifadeleri kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Ege Özdemir)


Editör: Mahmut Beyaz