Türkiye genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da teşkilatlar içerisinde bir değişim ve yenilenmeye giden, bu kapsamda da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Metal yorgunlar dinlendirilecek” sözlerinden yola çıkarak metal yorgunları bir bir kenara çeken AK Parti’de bir değişim daha yaşandı. Kahramanmaraş’ın büyükşehir olmasının ardından Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları Başkanı olarak atanan ve o günden bugüne başkanlık görevini başarıyla yürüten Serdar Sarıçiçek, bayrağı Asuman Yavuz’a teslim etti.

Gerçekleşen değişimle ilgili ise AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, eski Başkan Serdar Sarıçiçek ve çiçeği burnunda başkan Asuman Yavuz katıldı.

KONGRELER BİZİM İÇİN BİR YENİLENME, DEĞİŞİM VE CANLANMA SÜRECİDİR”
Düzenlenen toplantıda konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, değişimlerin kendileri için bir canlanma ve yenilenme süreci olduğunu belirterek, bugüne kadar vermiş olduğu emekler dolayısıyla Serdar Sarıçiçek’e teşekkür ettiğini söyledi. Cesur, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Kahramanmaraş AK Parti İl Kadın Kolları olarak kongre sürecimiz başladı. Kongreler bizim için bir yenilenme, değişim ve canlanma sürecidir. Bugün AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları başkanlığı devrini gerçekleştirmek için buradayız. Serdar Sarıçiçek hanımefendi başkanlık görevini Asuman Yavuz kardeşimize devredecek. Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları Teşkilatı kurulduğundan bu yana Serdar ablamız görevini layıkıyla yerine getirmiş, büyük çaba sarf etmiş, gayret etmiş, adeta kendini partimize adamış bir dava neferi olmuştur. Yaptığı her türlü hizmetten dolayı kendisine partimiz adına teşekkür ediyorum ve biliyorum ki yine bizimle hep beraber gayret edecektir. Bizi bilgi ve tecrübeleriyle her zaman donatacaktır. Asuman Yavuz kardeşimizde yine Dulkadiroğlu İlçe Kadın Kolları Teşkilat Başkanlığı görevini yürütmekteydi. Bundan sonra kadın kolları ilçe başkanı olarak görevine devam edecek. Biz de İl Kadın Kolları yönetimi olarak ona her zaman destek olacağız.”

Aktif olarak 16 yıldan bu yana AK Parti’nin çeşitli kademelerinde görev aldığını ve almış olduğu bu görevleri layıkıyla yerine getirdiğini ifade eden Dulkadiroğlu Kadın Kolları eski Başkanı Serdar Sarıçiçek, “Ben 16 yıldan beri AK Parti’de çeşitli kademelerde görev aldım. Burası büyükşehir olduktan sonra Dulkadiroğlu İlçesi Kadın Kolları Başkanlığı görevine geldim ve bunu da layıkıyla yerine getirdim. Bu süre zarfında gecemi gündüzüme katarak, evimi ihmal ederek sırf bu davanın peşinde koşmak için çalıştım. Halkımızla hep iç içe olduk ve onların dertlerini dinledik. Biz Dulkadiroğlu İlçesi olarak her ay AKBİS’te birinci geliyoruz. Ayrıca seçimlerde ilçemiz olarak Türkiye’de ikinci geliyoruz. Bunun sebebi bizim sağlam çalışmamızdan dolayıdır. Biz gerçekten canı gönülden bu dava için çalışıyoruz ve çalışmaya da devam ederiz. Benim başkanlıktan ayrılmam bu davayı bırakacağım anlamına gelmez. Ben yine bu yolda yürümeye devam edeceğim. Arkadaşıma destek olacağım” ifadelerini kullandı.

KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ”
Yeni Kadın Kolları Başkanı Asuman Yavuz’da bunun bir bayrak yarışı olduğunun altını çizerek, bundan sonraki süreçte kaldıkları yerden devam edeceklerini vurguladı. Yavuz, “Bu bir bayrak yarışıdır. Ben Serdar Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bize bu yolda çok güzel çalışmalar sağladı. Bu zamana kadar hep birlikte beraberlik içerisinde çalıştık. Bundan sonra da bu görevi bana layık gördüler. Bende bu görevi layıkıyla yerine getireceğimize inanıyoruz. Çalışma arkadaşlarımızla beraber kaldığımız yerden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz