Normalleşmeyle beraber açılan düğün sezonu sonrası yeni evlenecek olan genç çiftler evlilik hazırlıklarına başladı. Evleri için gerekli olan birçok ürünü hazırlamaya başlayan çiftlerin bu noktada uğrayacakları en önemli duraklardan birisi de şüphesiz beyaz eşya ve mobilya dükkânları. Kısıtlamalar sonrası talebin arttığını söyleyen beyaz eşya ve mobilya işletmecileri, kısıtlamalara göre hareketliliğin olduğunu belirtti. Esnaf, cumartesi günlerinin daha çok yoğun olduğunu belirtirken, pandeminin azalması durumunda daha yoğun bir talep ile karşılaşacaklarını ifade etti.

“KADEMELİ NORMALLEŞMEYLE BERABER İŞLERİMİZDE BİR AÇILMA OLDU”
Çalkaya Ticaret Beko Satış Mağazası Sorumlusu Ahmet Çalkaya, şunları söyledi: “Tam kapanma sürecinde tüm sektörler gibi bizde etkilendik. Satışlarımız düştü. Ama kademeli normalleşmeyle beraber işlerimizde bir açılma oldu. Hareketlilik başladı. Düğün sezonunun da bu duruma çok büyük bir katkısı oldu. Tam açılma olduğu zaman daha da iyi olacağına inanıyorum. Çünkü bir kısım insanlar ürünlerini, beyaz eşyasını almaya başladı. Ama bazıları da tam normalleşmeyi bekliyor. İnşallah tam normalleşme olduğu zaman işlerin daha da hareketleneceğini düşünüyoruz. Bütün sektörlerde olduğu gibi bizim sektörümüzde de zamlar oldu. Ama yine de firmamız ve markalar bu süreci çeşitli kampanyalarla destekliyor. Peşin fiyatına 12-15 ay gibi taksit imkânları sunarak, alışları kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Kendi imkânlarımızla müşterilerimize indirimler yapıyoruz.”

“İNSANLAR ARTIK DAHA TEMKİNLİ DAVRANIYOR”
Gölcüler Mobilya İşletmecisi İrfan Gölcü ise, “Bizim en büyük sıkıntımız düğün tarihlerinin belirlenememesiydi. Düğün tarihlerinin alınmaya başlaması, düğünlerin açılması insanları biraz rahatlattı. Bu kapsamda da hareketlenme başladı. Tam olarak bir hareketlilikten söz edemeyiz. Bunun sebebi de insanlar artık daha temkinli davranmak istiyor. Düğünler tekrar ertelenir mi? ertelenmez mi? bu durumu net bir şekilde görmek istiyorlar. Çiftlerimiz mağazamızı ziyaret ediyor, kimisi alıyor kimisi ise sadece fiyat araştırması yapıyor. Benim gözlemim şu; insanlar 1-2 hafta içinde bir kapanma görmezse insanlar artık daha rahat davranacaktır. Tabii bu durumda da işlerimizin hareketlenmesini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz