‘Yetim gülerse dünya güler’ sloganıyla düzenledikleri etkinlikleri geleneksel hale getiren Kahramanmaraş Dostluk Grubu Derneği, bu kez de yetimleri unutmadı. İnsani Yardım Derneği (İHH) Kahramanmaraş Şubesi tarafından belirlenen yetim ve ailelerini bir araya getiren Dostluk Grubu Derneği yetimlere unutulmaz bir gün yaşattı. İlk olarak Otel Germenicia’da Gökhan ve Zekeriya Büyükdereli’nin ev sahipliğinde düzenlenen sabah kahvaltısı ve bisiklet turu sonrası, ikinci durak olarak Akmansoy Marketler Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akmansoy’un ev sahipliğinde eğlence dünyasına gelen yetimler, gönüllerince eğlendi. Düzenlenen etkinliğe Kahramanmaraş Dostluk Grubu Derneği Başkanı Abdurrahman Akbaba ve yönetim kurulu üyeleri, İHH Kadın Kolları Başkanı Av. Sevilay Tüfekçi, İHH Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Arık, Otel Germenicia Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Büyükdereli, Akmansoy Marketler Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akmansoy ile yetim ve aileleri katıldı.

YETİM GÜLERSE DÜNYA GÜLER”

Yetim buluşmaları ile ilgili olarak açıklama yapan Kahramanmaraş Dostluk Grubu Derneği Başkanı Abdurrahman Akbaba, “Kahramanmaraş’ta dört yıl önce iyilik hareketi olarak kent gönüllüleri tarafından kurulan Dostluk grubu derneğimiz etkinliklerini ihtiyaç duyulan her alanda artırarak sürdürmektedir. Geçtiğimiz ay 18 mart’ta Sınır ötesinde barış adına mücadele eden Türk silahlı kuvvetlerimize moral ve motivasyon desteği sağlamak amacı ile Afrin’de mücadele eden kahramanlarımız için üyelerimiz tarafından hazırlanan toplam altı yüz takım eldiven, çorap ve iç çamaşırdan oluşan hediyemizi askeri yetkililerimize teslim ettik. Bugün ise ulusumuzun en önemli ve anlamlı bayramı olan ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve dünya çocuklarına hediye edilen bayram vesilesi ile geleneksel hale getirdiğimiz ‘Yetim gülerse dünya güler’ etkinliği nedeni ile İHH-İnsani yardım derneği Kahramanmaraş şubesi tarafından belirlenen kırk yetim ve ailesi ile birlikte Otel Germenicia’da Gökhan ve Dr. Zekeriya Büyükdereli’nin ev sahipliğinde sabah kahvaltısında buluştuk, sonrasında ise Akmansoy marketler zinciri yönetim kurulu adına Gökhan Akmansoy’un ev sahipliğinde eğlence dünyasında gönüllerince eğlenerek unutulmaz bir gün yaşadılar” dedi.

DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Akbaba konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı, “Bizlerin çocuklarla buluşmasına vesile olan İHH Kahramanmaraş Şubesi’ne, maddi imkanların yanı sıra sıcak ilgi ve samimi sevgilerini eksik etmeyen ilimizin gözde ve güzide otellerinden olan Otel Germenicia yönetim kurulu başkanı Gökhan Büyükdereli ve Dr. Zekeriya Büyükdereli beyefendilere, Akmansoy marketler yönetim kurulu başkanı Gökhan Akmansoy beyefendiye, Kahramanmaraş il Müftülüğü ve Türkiye Diyanet vakfı şubesine, Otel Germenıcıa halkla ilişkiler sorumlusu ve müşteri temsilcisi Türkan Kuru hanımefendiye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ANLAMLI GÜNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

İHH kadın kolları başkanı Av. Sevilay Tüfekçi ve İHH yönetim kurulu üyesi Mehmet Arık ise “bu güzel ve geleneksel hale getirilen yetim buluşması etkinliği için Kahramanmaraş Dostluk Grubu Derneği’ne teşekkür ediyoruz, 23 Nisan’da yani çocukların gününde, bu anlamlı günde bu etkinliği gerçekleştirmek çok önemli, tekrar ediyoruz yetim gülerse dünya güler diyoruz” şeklinde konuştu.

YÜZLERİNİ GÜLDÜRMEK İSTEDİK”

Yetim çocuklarla yakından ilgilenen Otel Germenicia Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Büyükdereli, bir yetimin gülmesine vesile olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Büyükdereli, “Bize yavrularımızla bir arada olma imkanı sağlayan Kahramanmaraş Dostluk grubu derneği başkanı Abdurrahman Akbaba ve yönetimine teşekkür ediyoruz, çocuklarımızın memnuniyeti bizleri mutlu etmiştir, onlar bizim geleceğimizdir, bugünde onların günü bu özel ve önemli günde bir arada olduk buda otel Germanicia olarak bizim için bir ayrıcalıktır” dedi.

EĞLENDİRDİYSEK NE MUTLU BİZE”

Yetim çocukların ve ailelerinin gönüllerince bir gün geçirmesine vesile olan Akmansoy Marketler Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akmansoy’da yaptığı açıklamada, “Bizim için bu yavrularımızın Akmansoy eğlence dünyasında olmaları çok anlamlı, çocuklarımızın bayramında gönüllerince eğlenmelerine vesile olabildiysek ne mutlu bizlere, tekrar bizlere bu yavrularımızla bir arada olma imkanı sağlayan Dostluk grubu derneğine ve İHH yetkililerine teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonunda Dostluk Grubu Derneği Yönetim Kurulu üyeleri tarafından tüm katılımcı yetim çocukları ve ailelerine Kuran-ı Kerim, Kahramanmaraş İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından da ‘Dinim İslam ve Temel İslam Bilgileri İnancım’ adlı kitap hediye edildi.

(Haber: Mustafa Bilgiç)

Editör: Mahmut Beyaz