Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda (KMSMMMO) 4 adayın katıldığı hayli çekişmeli geçen seçim sonuçlandı. 8 Mayıs Pazar günü akşam geç saatlerde belli olan seçim sonuçlarına göre, hiçbir aday başkanı tek başına seçecek kadar yönetim kurulu üyeliği kazanamadı.

7 Mayıs cumartesi günü başlayan genel kurulda adaylar; Aydoğan Düzgüner, Abdullah Kalın, Halit Alcı ve Serdal Temizyürek sırası ile konuşarak göreve gelmeleri halinde yapacakların projeleri açıklayıp meslektaşlarından destek istedi. 8 Mayıs Pazar günü ise sabah saat 10.00’da başlayan yönetim kurulu, denetim kurulu ve birlik delegelerinin seçimi saat 17.00’da sona erdi. Çarşaf liste yönetimi ile yapılan oy verme işleminin tamamlanmasıyla açılan zarfların sayımı akşam geç saatlere kadar sürdü. 5 yönetim kurulu üyesinin çoğunluğunu alan adayın Başkan olduğu seçimlerde en yüksek oyu alan Abdullah Kalın 2 Yönetim Kurulu Üyeliği kazanırken, Kalın’ın ardından ikinci yüksek oyu alan Halit Alcı da 2 Yönetim Kurulu Üyeliği alırken Aydoğan Düzgüner ise 1 Yönetim Kurulu Üyesi çıkartabildi. Serdal Temizyürek ise yönetim kurulu çıkartabilecek oyu elde edemedi. Bu sonuçlara göre, seçimle gelen 5 yönetim kurulu üyesi mazbatalarını aldıktan sonra kendi aralarında yeni oda başkanını seçecek.

YENİ BAŞKAN KİM OLACAK?

Kahramanmaraş Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın 8 Mayıs pazar günü yapılan genel kurulu ve seçimlerinde elde edilen sonuçlar şöyle: Bu sonuçlarla Oda'nın 5 kişilik Yönetim Kurulu üyesinin dağılım ise şöyle oldu: Kalın 2, Alcı 2 ve Düzgüner 1. Bu durumda yeni başkanın belli olması için 2 adayın ittifak yapması gerekiyor. Kamuoyundaki ve oda camiasındaki beklenti ise Halit Alcı ile Aydoğan Düzgüner'in başkanlık için ittifak yapacağı yönünde. Bu arada Kahramanmaraş Tabip Odası seçim sonuçlarına yansıdığı üzere DÖNÜŞÜMLÜ başkanlık ta gündeme gelebilir. Eğer başkanlık için bir uzlaşma sağlanamadığı takdirde uzak bir ihtimal olsa da olağanüstü genel kurul seçeneğini de göz ardı etmemek gerekiyor. (LÜTFİ YIKAN) 

Editör: Mahmut Beyaz