Toplumun bütün kesimlerine yönelik yaptığı projelerle adından söz ettiren Hanefi Mahçiçek öncülüğündeki Onikişubat Belediyesi, “En büyük Engel Sevgisizliktir” düsturuyla ‘Melek Çocuklar’ olarak nitelendirilen Down Sendromlu bireyleri de unutmadı. Kısa bir süre önce hayırseverlerin de desteğiyle Down Sendromlu bireylerin topluma rehabilite edilmesini kolaylaştırmak amacıyla Down Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi (DOKMER)’ni inşa etmeye başlayan Onikişubat Belediyesi, Türkiye’de ilk olan merkezin inşaatını bitirdi. Down sendromlu bireylerin her türlü isteğini karşılayacak şekilde inşa edilen DOKMER, açılış için gün sayıyor. Yapılacak açılış öncesi hem hazırlıkları denetlemek hem de öğrencilerle bir araya gelmek için DOKMER’i ziyaret eden Başkan Mahçiçek, öğrencilerle fidan dikti, bol bol sohbet etti. Ziyarette Başkan Mahçiçek’e eşi Ayten Mahçiçek ve kızı Kahramanmaraş Down Sendromu Çocukları ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Zeynep Nur Mahçiçek Yerhan da eşlik etti.

BURADA REHABİLİTE EDİLECEK”

Fidan dikimi sonrası açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, proje öncesinde ciddi araştırmalar yaptıklarını söyledi. DOKMER’in açılışını Down Sendromlular Günü olan 21 Mart’ta yapacaklarını kaydeden Başkan Mahçiçek, “Onikişubat Belediyesi olarak toplumumuzun bir kısmı olan Down Sendromlu çocuklarımızın eğitimini, onları topluma kazandırmak için yapacağımız çalışmalarla ilgili çok ciddi etütler yaptık hem uluslararası ölçekte hem de ulusal ölçekte bu alanda yapılmış ya da yapılması düşünülen projeler var mı diye çok ciddi araştırmalar yaptık. Bahar geliyor biliyorsunuz. Baharla beraber melek çocuklarımız için yaptığımız tesisin açılışını İnşallah, aynı zamanda Down Sendromlular Günü de olan 21 Mart’da yapacağız. Açılışını yapmadan önce çocuklarımızla, ailelerimizle beraber baharın bir göstergesi olarak ağaç fidanı dikme töreni yaptık. İnşallah bu melek çocuklarımız burada eğitilecekler, rehabilite olacaklar ve gelecekleri de daha güzel olacak İnşallah” ifadelerini kullandı.

DOKMER’İN BİR ÖRNEĞİ TÜRKİYE’DE YOK”

DOKMER’in Türkiye’de bir örneğinin olmadığını anlatan Başkan Mahçiçek, yapımında destek veren hayırsever Alper Topçuoğlu’na teşekkür ederek, “İnanıyorum ki böyle bir projenin örneği daha ülkemizde yok, belki de öncü olacak, ilk olacak. Gerçekten önemli bir eksikliği gidermeye gayret ettik. Bu güzel tesisi finanse eden güzel bir insanımız var Kahramanmaraşlı, Alper Topçuoğlu isminde. Biz bunu yapacağız ama kaynağını nerden buluruz diye düşünürken, Alper Topçuoğlu ağabeyimiz aradı bizi bir gün, bizim İstanbul’da bir yakınımız var bir sağlık ocağı yapmak istiyor ona yer gösterebilir miyiz? dedi ve böylelikle bu proje için adım atmış olduk. Kendisine bu hayırlı projemizi anlatınca biz bunu yaparız İnşallah dedi. Ona da şimdiden çok teşekkür ediyorum. Gerçekten onun destekleriyle, belediyemizin güzel projesiyle bu çocuklarımız ve diğer çocuklarımız için eğlenebilecekleri, eğitilebilecekleri, rehabilite edilebilecekleri mükemmel bir proje geliştirdik” dedi.

TESİSLERİ KENTİMİZE KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Mahçiçek, sözlerini şu şekilde tamamladı, “Bundan sonra da bu kabil yatırımlarımız, tesislerimiz kentimize kazandırılmaya devam edecek. İnşallah yakın bir zamanda başka bir melek çocuklarımız olan engelli çocuklarımız için yaptığımız tesisin de açılışını yapacağız. Çocuklarımıza, memleketimize, Onikişubat’ımıza ve Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olsun diyorum.”

Başkan Mahçiçek, fidan dikiminin ardından öğrenciler ve öğretmenleriyle sınıfları tek tek gezdi.

Ziyaret toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz