Kendi iş yerini açtıktan sonra çocuklarının istediklerini alabildiğini söyleyen Korkmaz “Daha önceleri çocuklarımın isteklerine doğru düzgün cevap veremezken şimdi çocuklarımın hiçbir isteğine cevapsız kalmıyorum” dedi. Çocuk bakıcılığı yaparak evinin geçini sağlamaya çalışan Korkmaz, aldığı bin lira mikrokrediyle kendi mahallesinde boş bulduğu bir dükkânı kiraladı ve züccaciye hediyelik ev eşyası yerini açtı. Kendi mahallesine hizmet vermeye başlayan Korkmaz, gerçekleşen süreci Manşet Gazetesi’ne anlattı.

HİÇ PARAM YOKTU”
İşe girdiği ilk zamanlar hiç parası olmadığını söyleyen Korkmaz, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Borç almayı düşündüm fakat kimden isteyeceğimi bilemedim daha doğrusu verirler mi vermezlerse o konuda tereddütte kaldığım için kendi başımın çaresine bakmaya çalıştım. Arkadaşıma kendi işimi kuracağımı söyleyince beni mikro krediyle tanıştırdı ve gittim başvurumu yaptım. Aldığım 1000 lirayı daha sonraları 2000 lira yaptım böylece kazancıma kazanç ekleyince kendi işimin patronu oldum. Hayalini kurduğum işin patronu olmak kadar güzel bir şey yokmuş. Bayanların kesinlikle kendi işini kurması gerek. Özgür olmak çok güzel şey. Hele ki kendi işini yapmak, Kendi işlerinde koşturmak ve insanlara faydalı olduğunu düşündükçe mutlu oluyor insan. Büyük iş yerleri açamasalar da sırf topluma yararlı olmak adına küçük miktarlarla kendi iş yerlerini açıp daha sonraları kazandıkça istedikleri gibi iş yerlerine sahip olabilirler. İleride ise daha da büyüyerek temizlik şirketi kurmayı düşünüyorum.”

BİR YIL BOYUNCA ASKER OĞULUMUN HARÇLIĞINI BEN GÖNDERDİM”
“Kendi işyerimi kurmadan önce çocuklarımın isteklerini karşılayamıyordum buda beni üzüyordu” diyen Korkmaz, “ Bir şeyler yapmam gerektiğini düşüyor fakat maddi imkanım olmadığı için atılım yapamıyordum. Mikrokrediye başvurduktan sonra kendi işimi kurmamla hayatım değişti ve Askerde olan oğlumun 1 yıl boyunca Asker harçlığını ben gönderdim. Bu beni çok mutlu etti ve şimdilerde herkese örnek olmaya çalışıyorum, destek çıkmak için elimden geleni yapıyorum” ifadelerini kullandı.

EVDE OTURMAK KİMSEYE BİR ŞEY KAZANDIRMIYOR”
Korkmaz, “Kendi mahallemde kendi işimin patronu olmak birçok bayana örnek teşkil etti. Şimdilerde mahalledeki bayan arkadaşlarda kendi işini kurmak için çalışmalar yapmaya başladı. Ben kendi işimi kurduktan sonra kız kardeşim de cesaret gösterdi ve kendi işini kurdu. Ben işimi kurduktan sonra bile boş durmayı düşünmedim. Kendi iş yerimde el işleri yaparak sipariş üzerine dışarıya satıyorum. Bana burada kendi işimi kurmamda yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. İnsan topluma yaralı oldukça mutlu oluyor. Ne olursa olsun bir şeyler yapmak için mücadele etsinler. Evde oturmak kimseye bir şey kazandırmıyor. Aksine çok şey kaybettiriyor. Bu yüzden az parayla çok şey kazanabilirler. Cesaret insanı kendi işinin patronu yaptırıyor. Bunu kendi işimin patronu olduktan sonra daha iyi anladım” şeklinde konuştu.

Haber: Fazilet Çomruk

Editör: Mahmut Beyaz