10 Nisan’da İçişleri Bakanlığı’nca iki gün süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da doğal olarak taksiler kullanılmazken, toplu ulaşım araçlarına da kısıtlama gelmişti. Hem toplu ulaşımın hem de taksilerin olmaması, zorunlu olarak dışarı çıkan vatandaşların sorun yaşamasına sebep oldu. Bu noktada da imdada polis ekipleri yetişti. Kahramanmaraş’ta Durmuş Ali Kalaycı, doğum yapan Ayşegül Kalaycı'yı sokağa çıkma yasağından dolayı taksi ve halk otobüslerinin çalışmaması nedeniyle evine götüremeyince polisten yardım istedi. Polis ekipleri ise doğum yapan fakat evine gitmek için yasak nedeniyle taksi ve otobüs bulamayan Kalaycı ailesinin yardım çağrısına deyim yerindeyse hızır gibi yetişerek yanıt verdi. Ekipler, Ayşegül Kalaycı'yı dünyaya getirdiği kızı Cennet ile birlikte hastaneden alıp evine götürdü.

155’İ ARAYARAK YARDIM İSTEDİ

Merkez Onikişubat ilçesinin Üngüt Mahallesi'nde yaşayan Ayşegül Kalaycı, dün akşam ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Doktorların, Ayşegül Kalaycı ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğunu ve eve gidebileceklerini söylemesi üzerine Durmuş Ali Kalaycı taksi tutmak istedi ancak sokağa çıkma yasağı nedeniyle hiçbir taksi bulamadı. halk otobüsleri de çalışmaması nedeniyle Kalaycı, polisten yardım istedi.

Onikişubat İlçe Emniyet Müdürlüğü, baba Durmuş Ali Kalaycı'nın yardım çağrısına hemen cevap verip hastaneye bir ekip gönderdi. Ekipler, Ayşegül Kalaycı'yı bebeği ve bir yakınıyla birlikte polis otosuna bindirip evine götürdü. Burada Durmuş Ali Kalaycı ve yakınları tarafından karşılanan Ayşegül Kalaycı bebeğiyle birlikte evine girdi.

ALLAH DEVLETİMİZDEN VE POLİSİMİZDEN RAZI OLSUN”

Baba Durmuş Ali Kalaycı, aracının olmadığını, sokağa çıkma yasağı nedeniyle de hiçbir araç bulamadığını belirterek, “İkinci çocuğum oldu, sokağa çıkma yasağından dolayı, kendi aracımın da olmamasından dolayı devletten yardım istedim. Allah razı olsun herkes yardım etti. Polisler eşim ve çocuğumu devlet hastanesinden alıp bana getirdi. Polislerimize, devletimize çok teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz