Kahramanmaraş Valiliği toplantı salonunda Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 77. Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan Başkanlığında gerçekleşen toplantıda, Ajansa yapılan başvurular değerlendirildi. Burada konuşma yapan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, ajans destekleriyle ilgili bilgi yönetim 2017 çalışma programının revizyonuyla ilgili bilgilendirme yapılacağını söyleyerek şunları kaydetti: "DOĞAKA Güdümlü Proje Desteği kapsamındaki Göksun ile Dörtyol Soğuk Hava Deposu projelerinin değerlendirilmesinde son aşamaya gelinmiştir. Göksun Soğuk Hava Deposu'nun ardından Dörtyol Soğuk Deposu Projesi, Kalkınma Bakanlığına iletilecek. Her iki projenin uygulanmasına 2017'de başlanması hedeflenmektedir."

6 PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞMALARA DEVAM EDİLİYOR”

Ajans içerisinde yeni bir proje oluşturulduğunu ifade eden Özkan, “Ulusal kaynakların yanı sıra başta Avrupa Birliği olmak üzere diğer fon kaynaklarından da bölgemize pay kazandırmayı amaçlayan Ajansımız, farklı alanlarda proje hazırlıklarına devam etmektedir. Bu konuda ajans içerisinde yeni bir çalışma birimi oluşturulmuş olup halen 6 proje üzerinde çalışmalara devam edilmektedir. 2017 yılı içerisinde başvuruları tamamlanacak olan 6 projenin toplam değeri yaklaşık 18 Milyon Euro’dur. Bunun yanı sıra bölgemizde ki diğer kurum ve kuruluşlarca hazırlanan projelere de teknik destek ve danışmanlık hizmeti sağlanmaktadır” şeklinde konuştu.

Toplantıya, Osmaniye Valisi Kerem Al, Hatay Valisi Erdal Ata, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız katıldı.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz