Anadolu Âlimler Birliği Başkanı Ömer Faruk Akkaya, Türkiye Reisul - Kurra Mustafa Demirkan, Araştırmacı Yazar Yusuf Kaplan, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hamdi Arslan, Medrese Âlimleri Vakfı Başkanı Tayyi̇b Elçi, Birlik Başkanı Ömer Faruk Akkaya öncülüğünde, gerçekleşen ziyarette, Diyanet İşleri Başkanı için atandığı yeni görevinde, kendilerini tebrik edip, başarılar dilediler. Türkiye Âlimleri Birliği tarafından kendilerine hediye edilen, efendimiz S.A.V.’in Hilye - i Şerifi kabulünde Başkan ve heyet manevi duygular yaşadı.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI ÜLKE İÇİN ÖNEMLİDİR

Türkiye Âlimler Birliği Başkanı Ömer Faruk Akkaya, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ülke için önemine dikkat çekerek, yıpratılmasına kesinlikle müsamaha etmeyeceklerini ifade etti. Bu gün ihtiyaç duyulan birlik ve beraberlik ruhunun, ancak beraber sağlanabileceğini kaydeden Akkaya, başkanımızla daha güzel hizmetler için, beraber olduklarını belirterek, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın yurt dışı hizmetleriyle de İslam âleminin umudu olması, bizleri daha çok sorumlu ve duyarlı hale getirmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığının yurt içinde ve dışında yaptığı hizmetlerden dolayı, teşekkür ediyor bu ulvi teşkilatın başarılarının devamını diliyoruz.”

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI BİR OMURGA GÖREVİ YAPMIŞTIR

Ülfet Vakfı Kurucu Başkanı Abdullah Taylan ise, Cumhuriyet tarihi boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı, itikadı ve ameli mezhepler yapısında, bir omurga görevi yapmıştır. Bundan dolayıdır ki bu güne kadar Türkiye’mizde diğer coğrafyalardan farklı olarak din adına herhangi bir bozuk sapık örgüt, din Adına yer edinip başarılı olamamıştır. Başkanımızdan ricamız, bu omurgayı daha çok takviye etmesidir.” Diyanet İşleri Başkanlığı görevine getirilen Prof. Dr. Ali Erbaş’a tebriklerini iletip, bu ulvi makamın her türlü fitneden korunması adına, beraber olduklarını ifade ederek duada bulundular.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye için en güzel hizmetlerin olacağına özellikle eğitim üzerinde ciddi çalışmaları olduğunu söyledi. Diyanet olarak tüm güzel çalışmalara açık olduklarını, her türlü faydalı çalışmanın yanında olduklarını vurguladı.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz