Bir dizi ziyaret açılış ve iftar programına katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kente geldiği ilk anda Valiliği ziyaret etti. Valilik ziyaretinde şeref defterini imzalayarak Vali Vahdettin Özkan ile bir süre sohbet eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, valilik ziyaretinin ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ni geçti. Burada Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile kentin dün ve bugününü konuştu. Daha sonra Kahramanmaraş İl Müftülüğü ’ne ziyaretlerini gerçekleştiren Görmez, burada İl Müftüsü Celal Sürgeç’ten yatırımlar hakkında bilgiler alarak, geciken diyanet hizmetlerinin en kısa zamanda gerçekleştirileceğinin altını çizdi.

VALİLİK ZİYARETİ

KAHRAMANMARAŞ ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ BİLDİĞİM BİR ŞEHİR’

Kahramanmaraş’ın kendisine yabancı bir şehir olmadığına işaret eden Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Valilik ziyaretinde kente olan sevgisinden sıklıkla bahsetti. Görmez, “Bütün Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin Ramazan’ı şerifini tebrik ediyorum. Kadir gecesi geliyor, kadir gecesi kadrimizi yükseltsin inşallah. Millet olarak, alimi İslam olarak sıhhat afiyet huzur içerisinde bayrama kavuşmayı cenabı hak nasip eylesin. Kahramanmaraş benim yabancısı olduğum bir şehir değildir. Çocukluktan itibaren bildiğim bir şey. Kahramanmaraş iman ve edep şehridir, benim kalbimde ve gönlümde. Edebiyatımızın büyük şahsiyetleri yetiştiren bir şehrimiz. Sütçü imamların şehridir Kahramanmaraş. İnşallah bugün Kahramanmaraşlı kardeşlerimizle birlikte olmaktan büyük bir onur duyduğumu ifade etmek isterim. Abdulhamithan Camisi Diyanet İşleri Başkanlığı olarak az çok tuzumun bulunduğu bir camidir. Şahsen görevde olduğum süreler içerisinde yapımı devam ediyordu. Açılışında yine bir mübarek gecede orada olmuştuk. Bu arada Kahramanmaraş’a çok değerli mesai arkadaşımı müftü olarak gönderdim. İnşallah diyanet hizmetlerinde Celal Sürgeç hocayla birlikte farklı bir süreç yaşanacak öyle inanıyorum. Bu güzel karşılamadan dolayı Valimize ve Başkanlara çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ZİYARETİ

KAHRAMANMARAŞ’TA OLMAKTAN BÜYÜK BAHTİYARLIK DUYUYORUM’

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde yine kente olan sevgisinden bahseden Görmez, “İman, edep, kültür ve edebiyat şehri Kahramanmaraş’ta olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyduğumu ifade etmek istiyorum. Sizin şahsınızda bütün Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin Ramazanını, Kadir Gecesini, bayramını şimdiden tebrik ediyorum. Mesai arkadaşımızı buraya müftü olarak gönderdik inşallah onunla birlikte sizin ifade ettiğiniz diyanetin ufkunu farklı bir hizmet sayfasının açılacağını düşünüyorum. Cenabı hak kendisine yardım etsin. Kahramanmaraş’ta müftülük, Valilik, Belediye Başkanlığı da yapmakta zor. Büyük bir tarih var. Bu şehrin arkasında çok büyük bir medeniyet var. ben güzel karşılamadan dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BAŞKANIMIZI MİSAFİR ETMEK BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR SEVİNÇTİR’

Görmez’in gerçekleştirdiği ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise, şu ifadelere yer verdi: “Hocalarımızı şehrimizde ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Bu dönemde sizlerle beraber Türk diyaneti gerçek manada gönül coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin sorun ve sıkıntılarını hisseden bir teşkilat haline gelmesinden dolayı sizlere de Kahramanmaraş adına en kalbi duygularımızla minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Allah razı olsun. Bugün baktığımızda gurur duyuyoruz sizin başkanlığınızda Türk diyaneti. Dünyanın neresinde bir mazlum kardeşimiz varsa onun sorun ve probleminin çözümü için her türlü gayret ve çabayı gösterdiğinizi medyadan takip etmekteyiz. Gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin arasındaki nifakın giderilmesi konusunda da ortaya koymuş olduğunuz kararlılıktan dolayı Kahramanmaraş halkının adına sizlere en kalbi duygularımızla teşekkür ederiz. Sizi evimizde misafir etmek bizim için büyük bir sevinç.”

İL MÜFTÜLÜĞÜ ZİYARETİ

EKSİK OLAN HİZMETLER EN KISA ZAMANDA TAMAMLANACAK’

İl Müftülüğü ziyaretinde ise kısa bir süre önce Kahramanmaraş il Müftülüğü görevine getirilen Celal Sürgeç’in kente birçok yenilik kazandıracağını söyledi. Diyanet hizmetlerinde eksikliklerin olduğunu ve bunları tamamlamak için yoğun bir çalışma yürüttüklerine işaret eden Görmez eksik olan hizmetlerin en kısa zamanda tamamlanacağının altını çizdi. Görmez, “Diyanet İşleri Başkanlığı çok kadim müessese. Arkasında büyük bir tarih olan müessese. Geçirmişliklerimiz var. 20-30 yıl önce yapmamız gereken bazı işleri yeni yeni yapıyoruz ve zaman zaman bunun mahcubiyetini yaşıyoruz. Ama hamt olsun yeni kadrolarımız ve yeni müftülerimizle beraber görev tanımları değişmiştir. Yani müftülük makamlığı Diyanet İl Müdürlüğü değil, şehrin manevi hayatını elinde tutan, ona rehberlik yapan bir makamdır. İlin maneviyat bütün bu konularda rehberlik yapmak durumundadır. Onun için yeni dönemde arkadaşlarımız müftülüğe bunu kazandırmak için yoğun bir çaba içerisindeler. İmam namaz kıldırma memuru değil. Aynı şekilde imam o mahallenin o şehrin aynı zamanda manevi rehberi olmak. Sadece camiye gelenlere namaz kıldırmakla görevi bitmez, bilakis gelmeyenlere giden çocuklarla, gençlerle, aile sorunlarıyla ilgilenen bir rehber aynı zamanda. Bütün bu görev tanımlarını sürekli yenilemek için bir çaba içerisindeyiz. Bende yakinen eğitim merkezimiz de uzun süre eğitimcilik yapan İl Müftümüzün Kahramanmaraş Diyanet Hizmetlerinde yeni bir dönem başlattığına inanıyorum. Valimiz, Belediye Başkanımız, İş adamlarımız hep birlikte el ele verdikçe farklı bir güzellik ortaya çıkar. Cenabı hak bunları eksik etmesin, buna çok ihtiyacımız var. Diyanet sadece Türkiye’nin diyaneti değil, artık diyanet tüm İslam coğrafyasının diyanetidir. Burada hizmetlerimizi tamamlamalıyız ve artan hizmetleri dünyaya taşımalıyız. Hamd olsun şuanda ramazan ayı içerisinde bazı ekiplerimiz Afrika’da, Rusya’da, Orta Asya’da, Balkanlar’da bir ekimiz Gazze’de, Somali’de bu hizmetler artarak devam edecek inşallah. Kahramanmaraş’ta müftülük zordur, çünkü Kahramanmaraş’ın müftüsü çoktur. Türkiye’de bazı iller var ki müftülük zordur. İlim erbabımı çoktur, fetva veren hocalar çoktur. Ama onların hepsini kuşatarak, kucaklayarak almamız gerekir. İlim öyle bir şeydir ki. İlim güçlü olduğu zaman cehalet yok olur. Cehaletin lüks etmesinin sebebi ilmin zayıflığıdır. İlim güçlü olduğu zaman cehalet yok olur. Cehalet karanlıktır. Karanlığı söndürmek için karanlığa kızmak yakışmaz bize. Karanlığı söndürmek için mum, ışık yakacaksın. En büyük ışıkta ilimdir. O ilmin ışığı yandı mı cehaletin karanlığı kendiliğinden yok olur” ifadelerini kullandı.

BİZ KAHRAMANMARAŞ’I SEVDİK’

İl Müftüsü Celal Sürgeç ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş’ımızda diyanet vakfımıza zaman zaman öğrenciler yurt talebinde bulunmak için bize müracaat etmekte. İnşallah Kahramanmaraş’a bir yurt yaparsak çok güzel faaliyetlerin olacağına inanıyoruz. Bunun yanında ilk defa Kahramanmaraş’ta bir uygulama başlattık. Vaazlarımız Cuma günleri canlı olarak naklen Kahramanmaraş’ın yerel TV’sinde yapılmakta. Evinden gelemeyen hastalar seyretmekte ve ziyadesiyle bize geri dönüşte bulunup memnun ve mutlu olduklarını iletmektedirler. Bunun yanında ilimizde huzur sohbetleri adı altında ilim yöneticileri ve müdürlerimizle sohbetlere başladık. Biz Kahramanmaraş’ı sevdik, zannedersem Kahramanmaraş’ta bizi sevdi. İnşallah sizlerin önderlik ve rehberliği ile güzel şeylerin olacağı kanaatindeyim.”

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz