Jeotermal kaynağa sahip üye belediyeleri bir araya getirerek dayanışmayı ve koordinasyonu arttırmak, üye belediyelere danışmanlık hizmeti vermek, eğitim seminerleri ve paneller düzenleyerek jeotermal enerjiye olan farkındalığı arttırmak amacıyla 1997 yılında Ankara’nın Kızılcıhamam İlçesi’nde kurulan Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği’nin Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Kahramanmaraş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Celalettin Güvenç, İmran Kılıç, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un yanı sıra birliğe üye illerden 25 Belediye Başkanı ve 100 meclis üyesi katıldı. Termal kaynaklar ile enerjiye dair yapılan istişarelerin yapıldığı toplantı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un yatırımlarla ilgili yaptığı sunumun ardından gerçekleştirilen tarihi ve kültürel teknik gezi ile sona erdi.

ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ GÜNDEMİ ENERJİ”
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, şu ifadelere yer verdi: “Jeotermal Kaynaklı Belediyeler olarak Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantımızı Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdik. 116 belediyenin hem jeotermal hem yenilebilir enerji şehirlerimizin turizm, ısıtma gibi birçok alanda işbirliği yaptık. Kahramanmaraş gibi istiklal madalyası sahibi olan bir şehirde toplantıyı gerçekleştirmek bizim için de ayrıca mutluluk ve gurur vesilesi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a çok teşekkür ediyoruz. Burada çok güzel ev sahipliği yapıyorlar. Yine milletvekillerimiz burada toplantımıza katıldılar ve bizleri mutlu ettiler. Tabii ülkemizin en önemli gündemi enerji. Çünkü enerjide dışa bağımlıyız. Bu manada da bu toplantının neticesinde yerel yönetimler seçimlerinden sonra oluşacak yeni dönemde şehir ısıtmalarına ve bu anlamda dışa bağımlılıktan kurtulmaya yönelik projeler olacak. Prensip olarak ta bunları konuştuk. Bununla ilgili diğer ülkelerle temaslar yapıldı.”

ŞEHİR ISITMALARINDA KULLANABİLECEĞİMİZ SİSTEM ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”
Yeni geliştirilen konseptlerle, projelerle şehir ısıtmalarında kullanabilecekleri sistem üzerinde çalıştıklarını ifade eden Bahçeci, “Enerji Bakanlığımızın bu alanda yaptığı çalışmalar var. Bunların içerisinde de belediyeler olarak bizler varız. Çünkü şehirlerin sahibi belediyelerdir. Onun için de bu çalışmaların direkt olarak içindeyiz. Fabrikalarda maalesef atık ısıları hep doğaya bırakılıyor. Yani çöpe atıyoruz. İnşallah bu yeni geliştirilen konseptlerle, projelerle bunların hepsini şehir ısıtmalarında kullanabileceğimiz sistem üzerinde çalışıyoruz. Bunları da bugün burada konuşmuş olduk” şeklinde konuştu.

KAHRAMANMARAŞ JEOTERMAL’DE ÇOK GÜÇLÜ BİR HALE GELDİ”
Kurtuluş 1920 Panorama Müzesi gezisi sonrası ise Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’da bir açıklama yaptı. Başkan Erkoç, “Bugün Jeotermal Belediyeler Birliği’nin Kahramanmaraş’ta toplantısı var. Jeotermal Belediyeler Birlik Başkanı, Kırşehir Belediye Başkanımız Yaşar Bey’e bu toplantının kentimizde yapılmasına karar verdikleri için çok teşekkür ediyoruz. Çünkü Türkiye’mizin dört bir yanından belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz var. Bu bizim için çok önemli. Hamt olsun artık Kahramanmaraş yeni yapılan çalışmalarla Jeotermal’de çok güçlü bir hale geldi. İnşallah bu yapılan toplantı ve istişareler sonunda da Jeotermal konusunda Kahramanmaraş’ımızı daha iyi noktalara getirmek için daha fazla fikir alışverişinde bulunacağız. Belediyemiz zaten Jeotermal Birliği’ne geçen yıl üye olmuştu. İnşallah hep beraber güzel hizmetler yapacağız” diye konuştu.

ENERJİ ALANINDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
Birlik Başkanı Yaşar Bahçeci, böylesine güzel bir gezi için Başkan Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ederken, şunları söyledi: “Kahraman bir şehirde olmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Biraz önce Panorama Müzesi’ni de gezdik. Başkanımızı tebrik ediyoruz. Oradaki mücadeleyi çok güzel bir şekilde anlatmış. Tabii Kahramanmaraş tarihimizde önemli bir şehir. Aynı zamanda da termal bir şehir. Sadece termal değil. Enerji alanında da önemli çalışmalar yapıyoruz. Bugün burada yaptığımız toplantılarda gerekli istişareleri yaptık. İnşallah önümüzdeki yeni dönemde hızlı bir şekilde bu konularda belediyelerimiz işbirliği içerisinde faaliyetlerini daha da arttıracak.”

Haber: Emre Akkış


 

Editör: Mahmut Beyaz