Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de hızlı bir şekilde yayılan yeni tip koronavirüs salgınının hem yayılması hem de kaynaklı ölümlerin durması adına özellikle sağlık çalışanları yoğun çaba sarf ediyor. Maske taktıkları için yüzleri yara olan, günlerce uykusuz kalan, ailesi ile telefonla bile irtibat kuramayan sağlık çalışanlarına moral vermek için destek yağıyor. Bu kapsamda Kahramanmaraş İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı’nca kentte görev yapan sağlık çalışanlarına moral vermek adına bir dizi ziyaret programı yapıldı. Kahramanmaraş İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı ile din gönüllülerini temsilen Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni ziyaret eden İl Müftüsü Celal Sürgeç, Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Vehbi Şirikçi’ye din gönüllüleri adına sağlık çalışanlarına yazdığı mektup ile Kur’an-ı Kerim ve mealinin yanı sıra Diyanet Vakfı yayınlarına ait Peygamberimizin Sünnetinde Aile isimli kitabı sağlık çalışanlarına ulaştırılmak üzere takdim etti. Sağlık çalışanlarının bu süreçte özveriyle çalıştığını belirterek, sağlık çalışanlarına sık sık dua ettiklerini ifade eden Müftü Sürgeç, manevi ve fiziken sağlık çalışanlarının yanlarında olduklarını söyledi. Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Vehbi Şirikçi ise Müftü Sürgeç’e sağlık çalışanları adına teşekkür etti.

“SEVGİNİN İŞARETİ ARTIK UZAK KALMAK”

Ziyarette açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, dünyadaki insan kalabalığının en yoğun olduğu noktaların insansız olduğunu belirterek, “Bugün insanoğlu küresel bir sıkıntı ve salgınla karşı karşıya. Öyle bir sıkıntı ki, dünyanın en meşhur mekanları şuan da bomboş. Mekke bomboş, Kabe bugün tavaftan yoksun ve mahzun. Ayriyeten bugün insanların en çok rağbet ettiği Paris, Londra gibi dünyanın büyük kentleri şuan da gerçekten bomboş bir vaziyette. En çok insanların rağbet ettiği mekanlar maalesef insandan yoksun bir halde. En çok sevdiğimiz insanlarımız yani annemiz ve babamız onlara karşı bugün sevginin işareti uzak kalmak. Halbuki yakın kalmamız gerekirken uzak kalmak onları sevmemizin bir işareti haline geldi.  Ayriyeten bugün insan birbirine yanaşması gerekirken, birbirinden uzaklaşmaya, birbirini risk olarak görmeye başladı virüs sebebiyle. Şuan da böyle küresel bir sıkıntıyla karşı karşıyayız ama bir kesim var ki aynı insanı biz hem risk olarak görüyoruz ama diğer taraftan insana da sığınıyoruz. O sığındığımız kesim de sağlık kesimi. Ben kendilerine teşekkür ediyorum, Allah yardımcıları olsun” dedi.

“DUA EDİYORUZ AMA FİZİKEN DE YANINIZDA OLMAK İSTEDİK”

Sağlık çalışanlarına dua ederek manen yanlarında olduklarını fakat ziyaret ederek de fiziken yanlarında olduklarını göstermek istediklerini ifade eden Sürgeç, sözlerine şu şekilde devam etti; “Sürekli sağlık çalışanlarına dua ediyoruz. Tabi bizler kendi hayatını yaşamanın telaşına düşerken, onlar kendi hayatlarından başka diğerinin hayatını yaşatmanın gayreti içerisindeler. Bu vesileyle onlar başkasının hayatını yaşatırken, sağlık çalışanlarımız, doktorlarımız, hemşirelerimiz, hasta bakıcılarımız, temizlik görevlilerimiz başkalarının başkalarının hayatını yaşatmaya çalışırken, bizim de dualarımızda yaşıyorlar. Sürekli kendilerine dua ediyoruz. Bu vesileyle ziyaret edelim dedik, manen kendilerinin yanlarındayız. Bugün fiziken de sağlık çalışanlarımızın yanında olalım, mübarek Ramazan-ı şerif öncesinde ziyaret edelim istedik. Belki onların bizden bir kısım talepleri olabilir, onlarla ilgili sohbetler edelim dedik. Gelirken de Ramazan ayı geldiği için Kur’an-ı Kerim ve meali ile Peygamber Efendimizin sünneti aile ile ilgili bir kitap getirdik yanımızda. Sağlık çalışanlarımız için bütün din gönüllüleri adına bir mektup yazdık. İnşallah servislerimizde arkadaşlarımız bütün sağlık çalışanlarına takdim ederlerse çok çok seviniriz” şeklinde konuştu.

“KIYMETLİ DESTEK İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Vehbi Şirikçi ise Müftü Sürgeç’e sağlık çalışanları adına teşekkür ederek, “Bütün dünyayı etkileyen bir pandemi sürecindeyiz. Sağlık çalışanlarımız bu süreçte özveriyle ve gayretle büyük bir mücadele içerisindeler. Sağolsun toplumumuzdan büyük bir destek görmekteyiz. Bu bağlamda da İl Müftülüğümüz ve Diyanet Vakfı bizlere destek amacıyla gelmiş bulunmaktalar. Kendilerine bize gösterdikleri bu kıymetli destek için bütün çalışanlarımız ve kurumum adına teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından Müftü Sürgeç, sağlık çalışanlarına ulaştırılmak üzere Kur’an-ı Kerim ve meali ile Diyanet Vakfı yayınlarına ait Peygamberimizin Sünnetinde Aile isimli kitabı Başhekim Vehbi Şirikçi’ye takdim etti.

Müftü Sürgeç, buradan da KSÜ Tıp Fakültesi’ne geçti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MORAL MEKTUBU

Ziyarette Müftü Sürgeç, sağlık çalışanlarına moral vermek adına yazdığı mektubu okudu. Müftü Sürgeç mektubunda, “İçinden geçtiğimiz şu zor günlerde basındaki fotoğraflarınıza uzun uzun bakıyoruz ve hikayelerinizi okuyoruz. Başkası için yaşamanın ete kemiğe bürünmüş hallerinizi orada müşahede ediyoruz. Unutmayınız ki sizler hep gönlümüzdesiniz. Ve çok samimi dualarımız arasında oldunuz ve olmaya da devam edeceksiniz. Doktorumuzdan hemşiremize, hasta bakıcımızdan temizlik görevlimize varıncaya kadar bütün sağlık çalışanlarımıza tüm din gönüllülerimiz adına en kalbi ve en samimi teşekkürlerimi arz ediyorum. Ve Yüceler Yücesi Rabbimin engin yardiminin, inayetinin ve desteğinin hayatınız boyunca sizlerle beraber olmasını temenni ve niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra Sürgeç, sağlık çalışanlarına ulaştırılmak üzere Kur’an-ı Kerim ve meali ile Diyanet Vakfı yayınlarına ait Peygamberimizin Sünnetinde Aile isimli kitabı Başhekim Vehbi Şirikçi’ye takdim etti.

Müftü Sürgeç, buradan da KSÜ Tıp Fakültesi’ne geçti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz