Yaklaşık 3 yıl önce antrenörü Hamza Selen’in sayesinde Judo ile tanışan Dilan Çam, kendini Judo sporunun içine atarak geliştirmeye başladı. Daha sonra il şampiyonalarına ve bölge müsabakalarına katılarak dereceler elde eden ve şampiyonluklar kazanan 14 yaşındaki Dilan, Türkiye Finaline girmeye hak kazandı. 5-7 Nisan tarihlerinde ise Çanakkale’de düzenlenen “Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Judo Finalinde” rakiplerini saf dışı bırakan Çam, Türkiye üçüncülüğünü elde etti. Ayrıca okulundaki derslerinde de başarılı olan Dilan, hem okul sınavlarına hem de şampiyonalara hazırlanarak büyük bir başarı gösteriyor. Kazanılan şampiyonlukla ilgili açıklama yapan Dilan Çam’ın antrenörü Hamza Selen, Dilan’ın bundan sonraki hedefinin Avrupa ve Uluslararasında şampiyonluklar kazanmak olduğunu söyledi.

DİLAN’IN JUDOYA OLAN YATKINLIĞINI GÖRDÜM”
Kahramanmaraş’ta göreve başladıktan sonra Dilan’ın iyi bir judocu olduğunu ve kendini çok iyi geliştirdiğini söyleyen antrenör Hamza Selen, Dilan’ın başarısıyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık 2 yıl önce Kahramanmaraş’a tayinim çıkarak geldim ve geldiğimde Dilan Çam Kahramanmaraş’taki ilk sporcularımdan oldu. 2 buçuk yıl önce Dilan’daki o fiziksel yeteneği ve judoya olan yatkınlığını gördüm ve Dilan ile özel antrenmanlarımıza başladık. Ayrıca Dilan’ın yeteneği zaten kendini antrenmanlarda belli ediyordu. Ondan sonra maçlara gidip gelmeye başladığımız da Dilan artık madalyalar almaya başladı ve bu madalyaların neticesinde bir tane okul bize sponsor oldu. Daha sonra da çalışmalarımızı okulda sürdürmeye devam ettirdik. Yine müsabakalara giderken maddi desteği bu okuldan almaya başladık. Okul zaten Judocuların yeniden çalışması için okulda bir judo salonu temin etti. Burada çalışmalarımızı her gün okul saatlerinin dışında antrenman saatlerinde devam ettirdik. Bu çalışmalar neticesinde Dilan önce bu çalışmalar neticesinde l şampiyonalarına katıldı, daha sonra bölge şampiyonalarına ve son olarak ta Türkiye şampiyonalarına katıldı. Bu Anadolu Yıldızlar Ligi de Spor Bakanlığının 2013 yılında faaliyete geçirdiği bir şey. Anadolu’da Olimpiyatlara sporcu kazandırabilmek için yapmış olduğu bu projede Dilan ilk çeyrekte Osmaniye’de Akdeniz Bölgesinde bütün rakiplerini yenerek şampiyon oldu. Daha sonra takım olarak yarı finale girmeye hak kazandık. Uyarı finalde biz takım olarak dereceye giremedik ama Dilan bireysel şampiyon olduğu için Türkiye şampiyonasına davet edildi. Yine Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye şampiyonasına katıldığımız zamanda orada Dilan kendi kilosunda Türkiye 3’üncülüğünü elde etti. Bundan dolayı da biz çok mutlu olduk. Bundan sonraki hedeflerimizde artık Dilan ile Avrupa’da ve uluslararasında daha iyi dereceler yapmak.”

ÇALIŞINCA BAŞARILI OLABİLİYORSUN”
Aldığı şampiyonlukla ilgili açıklama yapan Dilan Çam, katıldığı şampiyonlarda derece elde edebileceğine çok inanmadığını ve çalışmanın da başarısını aldığını söyledi. Çam, “İlk başta ben bu yerlere geleceğimi hiç beklemiyordum ama çalıştıkça oluyormuş bunu öğrendim. Burada çalışmamda zaten hocamın da büyük bir emeği var. İlk başta judoya başladığımda ben kendi kendime diyordum acaba nerelere kadar gidebilirim diye. Açıkçası çok bir beklentimde yoktu ama çalışarak nerelere kadar gelinebiliyormuş onu görmüş olduk. Çalıştıkça daha da iyisi yapılabiliyormuş. Zaten şampiyonaya gittiğimde rakiplerim çok güçlüydü. Kendimi onların arasında hissetmekte güzel bir duyguydu. Daha sonrada çalıştıkça başarılı olduğumu görmek güzel bir duyguydu. Başardıktan sonra zaten antrenörüm, hocalarım ve ailem hepsi tek tek tebrik ederek başarılarımın devamını dilediler. Özellikle de Hamza hocam çok destek verdi bende bu desteği boşa çıkarmadığım için mutluyum. Bundan sonraki hedeflerimde de Haziran ayında Türkiye Şampiyonası olacak ona çalışıyorum ve ondan sonraki hedeflerimde Avrupa’da ve Uluslararasında istiklal marşımızı okutarak şampiyon olmak var” dedi.

Haber: HAKAN AYDIN

 

Editör: Mahmut Beyaz