Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş., yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında, TEİAŞ’a ait Doğanköy trafo merkezinde yapılacak röle değişim bakım çalışması nedeniyle Elbistan ve Afşin’de elektrik kesintilerinin yapılacağını duyurdu.

Akedaş’tan yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

“TEİAŞ’a ait 154/31.5 KV Doğanköy trafo merkezinde yapılacak röle değişim bakım çalışması nedeniyle 25 Ekim 2018 tarihinde, 04:00 ile 08:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacaktır. Kesintiden, Ekinözü Tamamı, Elbistan İlçesine Bağlı; Çiçek, Söğütlü, Gündere, Türkveren, Aksakal, Beştepe, Yalıntaş, Demircilik, Kösekahya, Özbek, Gücük, Kangal, Yalak, İkizpınar, Kavaktepe, Sevdilli, Yoğunsöğüt, Toprakhisar, Yapılıpınar, Kantarma, Günaltı, Dervişçimli, Karahasanuşağı, Tapkıran, Taprınkankale, Armutlan, Hasanalili, Atmalıkaşanlı  Mahalleleri  ve Hat Üstünde Bulunan Özel Trafolu Müşteriler ve Üretim Santralleri etkilenecektir.

TEİAŞ’a ait 154/31.5 KV Doğanköy trafo merkezinde yapılacak röle değişim bakım çalışması nedeniyle 25 Ekim 2018 tarihinde, 09:00 ile 12:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacaktır. Kesintiden Elbistan İlçesine Bağlı; Hasankendi, Güvercinlik, Ağlıca, Izgın, Balıkçıl, Karahöyük, Yapraklı  Mahalleleri ve Hat Üzerinde Bulunan Özel Trafolu Müşteriler etkilenecektir.

TEİAŞ’a ait 154/31.5 KV Doğanköy trafo merkezinde yapılacak röle değişim bakım çalışması nedeniyle 26 Ekim 2018 tarihinde, 04:00 ile 08:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacaktır. Kesintiden, Nurhak Tamamı, Elbistan İlçesine Bağlı; Akbayır, Bakış, Özcanlı,Gümüşdöven  Mahalleleri  ve Hat Üzerinde Bulunan Özel Trafolu Müşteriler ile Üretim Santralleri etkilenecektir.

“AFŞİN’İN TAMAMI ETKİLENECEK”

TEİAŞ’a ait 154/31.5 KV Doğanköy trafo merkezinde yapılacak röle değişim bakım çalışması nedeniyle 26 Ekim 2018 tarihinde, 09:00 ile 12:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacaktır. Kesintiden Afşin Merkez Tamamı etkilenecektir.

TEİAŞ’a ait 154/31.5 KV Doğanköy trafo merkezinde yapılacak röle değişim bakım çalışması nedeniyle 27 Ekim 2018 tarihinde, 04:00 ile 08:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacaktır. Kesintiden, Afşin İlçesine Ait; Çoğulhan, Alemdar, Çomüdüz, Berçenek, Büet, Kaşanlı, Büyük Tatlar, Küçük Tatlar,  Koçovası, Oğlak Kayası, Hatice Pınarı, Örenli, Kangal, İnci, Yazıbelen, Sinekli, Bakraç, Çobanbeyli, Emirilyas, Büyük Sevin, Türk Sevin, Ören Deresi, Binboğa, Çukurpınar, Altunelma, Arıtaş, Türk Çayırı, Tanır, Dağlıca  Mahalleleri  ve Hat Üzerinde Bulunan Özel Trafolu Müşteriler ile Üretim Santralleri etkilenecektir.

TEİAŞ’a ait 154/31.5 KV Doğanköy trafo merkezinde yapılacak röle değişim bakım çalışması nedeniyle 27 Ekim 2018 tarihinde, 09:00 ile 12:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacaktır. Kesintiden Elbistan İlçesine Bağlı; Yunus Emre, Cumhuriyet, Kümbet, Orhangazi, Battalgazi, Kızılcaoba, Yeşilyurt, Köprübaşı Mahalleleri ile Hat Üzerinde Bulunan Özel Trafolu Müşteriler etkilenecektir.

TEİAŞ’a ait 154/31.5 KV Doğanköy trafo merkezinde yapılacak röle değişim bakım çalışması nedeniyle 28 Ekim 2018 tarihinde, 04:00 ile 08:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacaktır. Kesintiden, Afşin İlçesine Bağlı; Kuşkayası, Karagöz, Emirli, Başüstü, Alimpınar, Hüyüklü, Soğucak, Nadır, Gerger, Erçene, Çağılhan, Kabaağaç, Altaş, Yazıdere, Ördek, Kötüre, Gözpınar, Esence, Yukarı Kargabük, Aşağı Kargabük, Deveboynu, Ağcaşar, Kepez Mahalleleri ve Hat Üzerinde Bulunan Özel Trafolu Müşteriler ile Üretim Santralleri etkilenecektir.

TEİAŞ’a ait 154/31.5 KV Doğanköy trafo merkezinde yapılacak röle değişim bakım çalışması nedeniyle 28 Ekim 2018 tarihinde, 09:00 ile 12:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacaktır. Kesintiden Afşin İlçesine Bağlı: Kaba Ağaç ve Ortaklı Mahalleleri

Elbistan İlçesine Bağlı; Bahçelievler, Esentepe, Tepebaşı, Güneşli, Çalış, Ceyhan ve Battalgazi Mahalleleri ile Hat Üzerinde Bulunan Özel Trafolu Müşteriler etkilenecektir.

TEİAŞ’a ait 154/31.5 KV Doğanköy trafo merkezinde yapılacak röle değişim bakım çalışması nedeniyle 30 Ekim 2018 tarihinde, 04:00 ile 08:00 saatleri arasında elektrik kesintisi yapılacaktır. Kesintiden, Elbistan İlçesine Bağlı; Çatova, Eldelek, Akören, Küçük Yapalak, Büyük Yapalak, Evcihüyük, Hacı Hasanlı, Gökçek, Akarca, Uncular, Kayageçit, Fakıoğlu, Alkayaoğlu, Köşk ve Hat Üzerinde Bulunan Özel Trafolu Müşeriler etkilenecektir. Bölgedeki tüm üretici, tüketici ve sistem kullanıcılarının gerekli tedbirleri alması ve aşağıdaki durumlara hassasiyet göstermelerini önemle duyururuz.”

“7/24 PLANLI KESİNTİLER HAKKINDA BİLGİ ALABİLİRLER”

Açıklamanın devamında ise, “Elektrikle çalışan cihazların devreden çıkarılması, Jeneratör kullanan abonelerin kesintisi esnasında güvenlik açısından şebeke ayırıcısını açmaları, Elektrik kesintisi hakkında daha geniş bilgi için 186 numaralı çağrı merkezimizin 7/24 aranabileceği, Kesinti esnasında Şirketimiz bilgisi ve izni haricinde kesinlikle hat üzerinde çalışma yapılmaması gerektiği, Ekiplerin çalışma esnasında gerekli güvenlik ve emniyet tedbirleri konusunda hassasiyet göstermeleri, Çalışmanın programlanan saatten önce bitmesi halinde enerji verilebileceği, Dağıtım bölgemizde yer alan abonelerimizin  telefon numarası güncel ise planlı elektrik kesintisi bilgisi cep telefonlarına sms olarak gitmektedir. Akedaş Dağıtım web sitemizden Bakım Programı ve Elektrik Kesintileri bölümünden kesinti ayrıntılarına her zaman ulaşabilir 186 numaralı çağrı merkezimizden 7/24 planlı kesintiler hakkında bilgi alabilirler. Hususlarını dikkatinize sunarız” denildi.

(Haber Merkezi)

Editör: Mahmut Beyaz