Kahramanmaraş’ta görev yapan yerel ve ulusal medya mensuplarıyla belli aralıklarla bir araya gelerek sorunlarını ve taleplerini dinleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, bir kez daha basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere memleketi Kahramanmaraş’a gelen Ünal, sırasıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, Çağlayancerit Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan’ı makamlarında ziyaret ederek hem hayırlı olsun dileklerini iletti hem de çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Sonrasında AKSU TV’nin canlı yayınına konuk olan Ünal, ardından ise kentte görev yapan yerel ve ulusal medya mensuplarıyla buluştu. Kervan Han’da düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorunlarını ve taleplerini dinleyen Ünal’a, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı Tanıtım ve Medya Başkanı Hakan Dereli de eşlik etti. Basın mensuplarının sorunlarını tek tek not alan Ünal, sorunların çözümü noktasında üzerine düşeni yerine getireceğini kaydetti. Toplantıda günümüz gazeteciliğinin tanımının değiştiğini anlatan Ünal, dijital dönüşümün önemini anlattı. Ünal, basın mensuplarının Kahramanmaraş ile ilgili sorularına içtenlikle yanıt verirken, kentin geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

ARTIK SOSYAL MEDYA KULLANICISI TÜRKİYE GENELİNDE BİR ETKİ OLUŞTURABİLİYOR”

Dijital dönüşümle birlikte sosyal ağlardan bilgiye daha hızlı ulaşılabildiğini kaydeden Ünal, “Bugün özellikle hem AK Parti Tanıtım Medya Başkanı olarak hem de Kahramanmaraş Milletvekili olarak uzunca bir süreden beri bir araya gelemediğimiz Kahramanmaraş'ımızın yerel basınıyla, medya mensuplarıyla bir araya gelmek istedik. Bugün hem biraz sizleri ve sorunlarınızı dinlemek hem de artık şunu yadsıyamayız; günümüz gazeteciliğinin tanımı da formu da değişmeye başladı artık. Geniş bir etki alanına sahip olmaya başladı çünkü dijital dönüşümün sonucu olarak bugün hem internet coğrafyasında, hem web sitelerinden hem de diğer sosyal ağlardan çok hızlı bir erişim sağlanabiliyor artık. Yani bugün 5-10 bin takipçisi olan bir sosyal medya kullanıcısı bile çok ciddi anlamda Türkiye genelinde bir etki oluşturabiliyor. Mesela geçen gün bir twitter kullanıcısı genç, ortaya bir fikir attı. "Neden yılda bir defa ağaç bayramı kutlamıyoruz?" dedi ve bu fikir bir anda sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekti. Önce AK Parti Çevre, Şehir, Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı genci davet etti. Akşam da Cumhurbaşkanımız genç ile ilgili tweet attı. Yani ortaya güçlü bir fikir, düşünce koyduğunuzda artık bir anda çok farklı alanlara dönük etki oluşturabiliyorsunuz. Bu yönüyle çok daha kıymetli bir süreç başladı, iletişimle ilgili” dedi.

GAZETECİLİĞİN TANIMI DEĞİŞTİ”

Dijital dönüşümle birlikte gazeteciliğin de tanımının değiştiğini anlatan Ünal, “Tabii bu yüzden de gazeteciliğin tanımı değişmeye başladı derken de biraz onu kastediyorum. Sizler bu konuda uzunca bir süre ilgi ve emek harcamış insanlarsınız. Birçok konuda belki emeğinizin karşılığını alamadığınızı düşünüyorsunuz ama yaşanan değişim ve dönüşüm kaçınılmaz olarak sizlerin de bu değişim ve dönüşümün bir parçası olarak kendinizi yenilemeniz ve birçok konuda pozisyonunuzu değiştirmeniz gerektiğini de aynı zamanda sizlere söylüyor. Sadece gazeteciler için değil aslında herkes için her şey değişiyor. Mesela Trump'ı anormal buluyorlar değil mi? Oysa Trump artık dünyanın yeni normali. Yani bir tweet ile Çin'le ticaret savaşı başlatan, ya da bakıyorsunuz başka bir tweet ile ticaret savaşını sonlandıran, dijital dönüşümün sonuçlarını son derece iyi bir şekilde yöneten devlet başkanıyla karşılaşabiliyorsunuz. O yüzden yeni normali de anlamak için biraz çaba sarf etmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

S-400’LER NEREYE KONUMLANACAK?”

S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'ne ilişkin soru üzerine Ünal, şunları söyledi; “S-400'ler için şu anda herhangi bir yer belirlenmiş değil ama daha önce Patriotların buraya konumlanmış olması, hava savunma sisteminde Kahramanmaraş'ın da önemli bir nokta olduğunun işaretidir. Milli Savunma Bakanlığı, nasıl bir koordinat oluşturacak henüz bununla ilgili bir paylaşımda bulunmadı. Pazartesi günü İstanbul'da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Paşa ile beraberdim. Kendisine sorduğumda 'Çalışmalarımız devam ediyor.' dedi."

Program soru-cevap şeklinde devam ederken, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz