Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) 85. Kuruluş Yıl Dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da kutlanılıyor. 1933 yılından bu yana “İstikbal göklerdedir” bilinciyle çalışan DHMİ, imza attığı büyük projeler ve gerçekleştirdiği devasa yatırımlarla bugün, dünya sivil havacılığının parlayan yıldızı haline geldi. Cumhuriyet tarihinin en büyük ulaştırma projelerini bir bir hayata geçirerek, havacılık alanında önemli başarılara imza atan DHMİ, sahip olduğu köklü hizmet geleneği ve 85 yıllık birikimiyle ülkemize daha büyük eserler kazandırmanın kararlılığı içerisinde geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Hayata geçirdiği projelerle havayolunu halkın yolu yapan DHMİ, Kahramanmaraş’ta da önemli projeleri bir bir hayata geçiriyor. Kahramanmaraş’ta her geçen gün önemini artıran havayolu ulaşımının daha konforlu ve daha rahat bir hale gelmesi amacıyla, DHMİ tarafından 2016 yılının Temmuz ayında ihalesi yapılan ve 17 Aralık 2016’da Başbakan Binali Yıldırım tarafından temeli atılan Kahramanmaraş Havalimanı Yeni Terminal Binası’nın çalışmalarında son viraja girildi. DHMİ’nin kuruluşunun 85. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş Havalimanı Müdürlüğü iftar programı düzenleyerek yönetici ve çalışanları iftar sofrasında bir araya getirdi. İftar sonrası havalimanı çalışanları pasta keserek, DHMİ’nin kuruluşunun 85. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

YÜZDE 26 ARTIŞLA REKORA İMZA ATTIK”

İftar programında konuşan Kahramanmaraş Havalimanı Müdürü Kezban Emel Mecit, evlet Hava Meydanları İşletmesi’nin 85. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle havaalanı çalışanlarıyla bir araya gelmekten mutlu olduklarını söyledi. Kahramanmaraş Havalimanı’nın gün geçtikçe artan yolcu sayısıyla birlikte büyümeye devam ettiğini dile getiren Mecit, “Ramazan ayının bereketini ve huzurunu yaşadığımız bu güzel günde sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Bugün Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin 85. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bir araya gelmekteyiz. Ben ve havacılığa emek veren tüm çalışma arkadaşlarımızla taşıdığımız sorumluluğun bilincindeyiz. Bu bilinçle daha iyi olmak için çalışıyoruz. Öyle ki, 1996 yılında hizmete açılan Kahramanmaraş Havalimanı, gün geçtikçe artan yolcu sayısıyla birlikte büyümeye devam ediyor. 2016 yılında 260 bin olan yolcu trafiği, 2017 yılında 300 bine ulaştı. Bu yıl geçen senenin Nisan ayına göre yüzde 26 artışla kendi içinde bir rekora imza attı. Ancak bu sayılar güzel şehrimiz için henüz yeterli değildir” ifadelerini kullandı.

YENİ BİNA MEVCUT BİNAMIZIN 14 KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE”

Kahramanmaraş’ın her zaman daha iyi hizmeti hak ettiğini belirten Mecit, Kahramanmaraş Havalimanı Yeni Terminal Binası hakkında bilgiler verdi. Mecit, “Her zaman daha iyiyi hak eden Kahramanmaraş’ımız için yakın zamanda hizmete girecek olan yeni terminal binamızın açılışını yapacağız. Yolcu kapasitesi yılda 2 milyon olan yeni terminal binası, daha çok yolcuya daha konforlu bir şekilde hizmet verecektir. Yeni terminal binamız mevcut terminal binamızın 14 katı, mevcut apronumuzun beş katı ve mevcut otoparkımızın 11 katı olacaktır. Kahramanmaraş her şeyin en iyisini hak ediyor diyor, hava yolunu halkın yolu yapan emeklilerimize, çalışma arkadaşlarımıza ve paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İftar programına, Kahramanmaraş Havalimanı Müdürü Kezban Emel Mecit, Kahramanmaraş Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Çeribaşı, Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Hasan Kaya, Türk Hava Yolları (THY) Kahramanmaraş Havalimanı Müdürü Serdar Fatih Karahacıoğlu, Çelebi Hava Servisi A.Ş. İstasyon Şefi Murat Gültekin, Havalimanı Müdür Yardımcısı Serdar Akyüz ile çok sayıda havalimanı personeli katıldı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz