Yurtiçinde veya dışında gösterdiği sorumluluk, görev anlayışı, feragat, fedakarlık, başarı ve yararlık dolu çalışmaları ile Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı teşkil ederek malul olanlara ve şehit düşen kişilerin 12’nci maddede belirtilen mirasçılarına verilen ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan tarafından Kahramanmaraş’taki 12 şehit yakınına tevcih edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleriyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da ilk iftar yemeği Vali Vahdettin Özkan tarafından şehit yakınları ve gaziler onuruna verildi. Mado Evi’nde düzenlenen iftar programında ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tevcihi ile Kahramanmaraş’ta ikamet eden 12 şehit yakınına verilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, Vali Özkan tarafından takdim edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Hafız Bekir Büyükkurt’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Büyükkurt’un ardandan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı.

“HÜZÜNLÜ AMA GURURLUYUZ”

Ramazan-ı Şerif’in tüm Türk milletine ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni eden Vali Vahdettin Özkan, aziz şehitlerimizi sonsuz rahmet ve minnetle yad edip, kahraman gazilerimize Kahramanmaraşlılar adına sonsuz şükranlarını iletti. Vali Özkan konuşmasına şu şekilde devam etti, “Ramazan ayının ilk gününde, memleketin birliği ve bütünlüğü için fedai can etmiş kahramanlarımıza, bütün milletimizin, devletimizin teveccühünün ifadesi olarak Cumhurbaşkanımız tarafından ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’nı tevcih etmek vesilesiyle siz değerli aileleriyle aynı havayı teneffüs ediyoruz. Gerçekten çok heyecan verici, aynı zamanda hüzünleneceğimiz ve gururlanacağımız bir anı yaşıyoruz. Milletin birliği, bütünlüğü, devletin bekası, bayrağımız, istiklalimiz ve istikbalimiz için fedai can etmiş, birer eşe, kardeşe, anneye, babaya sahibiz veya bu uğurda gazi olmuş kardeşlerimizle beraberiz. Öncelikle memleketimizin birliği ve bütünlüğü için fedai can etmiş bütün şehitlerimizin manevi huzurunda tazimle eğiliyoruz. Gazilerimize de sağlık ve sıhhat diliyoruz.”

“ŞEHİTLERİMİZ BÜYÜK FEDAKARLIK YAPMIŞLARDIR”

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni’nin Türkiye’nin bütün illerinde düzenlendiğini kaydeden Vali Özkan, “Aslında bu tören bizzat Cumhurbaşkanımız tarafından devletimizin şükran ifadesi ve milletimizin teveccühünün bir göstergesi olarak şehitlerimizin yakınlarına ve gazilerimize ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’ tevcih edilecektir. İlimizde de 12 tane şehidimizin yakınlarına ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’nı tevcih edeceğiz. Bizim gerçekten insan olarak yaşamımız, bu memleketin değerlerini yaşamamız, bu memleketin değerlerini gelecek nesillere götürmemiz, her birimizin vicdani ve insani sorumluluğu. Bu memleketin değerlerinin yaşaması, değerlerinin bütün dünyada bilinir olması ve gelecek nesillere aktarılması için en büyük fedakarlık yapmış olanlar şehitlerimizdir. Şehitlerimiz olmasa bugün belki bizler de burada olmayacaktık. Şehitlerimiz sayesinde memleketimizin birliği ve bütünlüğü, devletimizin bekası sağlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİTLERİMİZ, EBEDİ VE SONSUZ HAYATTA PEYGAMBER EFENDİMİZE MİSAFİR OLMUŞLARDIR”

Sözlerine, “Sizler ne mutlu ki böylesine memleketin harcı olan, memleketin birlik ve bütünlüğünün ifadesi olan bir aile efradına sahipsiniz” ifadeleriyle devam eden Vali Özkan, “Şehitlerimiz bizim medeniyetimizde, inancımızda ebedi ve sonsuz hayatta Peygamber Efendimize misafir olmuşlardır. Diğer taraftan da bi-iznillah sizlere şefaatçi olacaklardır. Her birimiz mutlaka ve mutlaka doğduğumuz gibi öleceğiz ama bir ölüm şekli vardır ki ebedi ve sonsuz bir hayatı garantilemektedir. En güzel şekilde edebi aleme gitmiş olan bir evlada ya da akrabaya sahip olmak en güzel duygulardan olsa gerek. Bu millet, bu devlet , bu yönüyle de şehadet kurumunu unutmayacaktır ve şehitlerimize yönelik teveccüh en üst düzeyde ifade edilecektir. Bunun en önemli tezahürü olarak bizzat Cumhurbaşkanımız tarafından, devletimizin ve milletimizin teveccühü olarak ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı’nı sizlere arz ediyoruz. Bütün şehitlerimizin manevi huzurunda tazimle eğildiğimizi ifade etmek istiyorum, gazilerimize de sıhhat diliyorum. Ayrıca bütün ailelerimizin Ramazan ayını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Özkan, tüm şehit ve gazileri hürmetle bir kez daha yâd ederek, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edeceği şehit yakınları ile gazilere, fedakârlıkları için şükranlarını yineledi.

12 DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI VERİLDİ

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tevcihi ile Kahramanmaraş’ta ikamet eden 12 şehit yakınına verilen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası ve Beratı sahiplerine teslim etti.

Vali Özkan; şehitler, Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkaya, Jandarma Astsubay Çavuş Mustafa Gökçeli, Jandarma Uzman Onbaşı Uğur Kartal, Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Ece, Jandarma Uzman Çavuş Mesut Polat, Jandarma Uzman Çavuş Hakan Duyğal, Jandarma Uzman Çavuş Numan Öksüz, Jandarma Ulaştırma Er Mücahit Şimşek, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Çam, Piyade Sözleşmeli Er Onur Deniz, İstihkam Uzman çavuş Orhan Sürmen, Piyade Sözleşmeli Er Cumaali Akçal'ın yakınlarına devlet övünç madalyası ve beratı verdi.

Vali Özkan, Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni’nin ardından şehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya geldi.

Törene, şehit ve gazi ailelerinin yanı sıra AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Cumhuriyet BAşsacvısı İlker Yazıcı, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Albay Adnan Köşker, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Numan Öksüz, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç ve ilgiler katıldı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz