Sami Kervancıoğlu’nun göreve gelmesiyle birlikte daha aktif bir şekilde faaliyet yürüten ve programlarıyla kentin birçok kesiminin dikkatini çeken Müstakil Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şubesi, başarılı çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. İstişareye önem veren yönetim anlayışıyla birçok organizasyona imza atan MÜSİAD, bünyesinde bulunan Genç MÜSİAD’la birlikte Kahramanmaraşlı iş insanlarına hizmet veriyor. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Üst Kurul Başkanları Ahmet Şekerli, Oktay Dede ve Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal’ın katılımıyla MÜSİAD üye istişare ve Genç MÜSİAD tanıtım toplantısı düzenlendi. Kervan Han’da düzenlenen toplantıya çok sayıda MÜSİAD üyesi katıldı.

HAREKATTA DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ”

Programın açılış konuşmasını MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Sami Kervancıoğlu yaptı. Kervancıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı’nın bölgede yuvalanmış terör örgütlerinin temizlenmesine vesile olacağını belirterek, “SİAD Kahramanmaraş şubemiz birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde Yüce Allah’ın takdiri, sizlerin sayesinde ve Genel Başkanımız önderliğinde bir ve bütün olarak bu güzide görüntüyü sağlayabilmenin mutluluğu içerisindeyiz. Cümlelerime başlarken bir ve bütünlükten bahsettim çünkü islamın son ordusu sefere çıktı ve milletimiz burada olduğunu gibi safları sık tutuması gereken bir süreç yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz Fırat’ın Doğusunda yuvalanmış terör örgütlerini temizleyerek güvenli bölge oluşturmak amacıyla karadan ve havadan Barış Pınarı Harekatı başlamıştır. Türkiye, Suriye’de başlayan iç savaşın en başından bu yana bölgenin istikrarının korunması istemiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, gerek Suriye’de kalıcı barışın sağlanması gerekse terör örgütlerin yok edilmesi ile ilgili Türkiye’nin kararlı tutumunu her platformda en gür şekilde ifade etmiştir. Bu harekat ülkemizin ve milletimize karşı oynanan oyunların bozulması bölgemizde barış, huzur ve güvenin sağlanarak istikrara kavuşturulması adına büyük önem taşımaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Güney sınırımızı tehdit eden terör örgütüne karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatına Genel Başkanımızın da daha önce açıkladığı gibi MÜSİAD ailesi ve iş dünyası olarak tam destek vermekteyiz. Devletimizin yanında olduğumuzu Kahramanmaraş olarak biz de bir kez daha yineliyoruz” dedi.

MÜSİAD OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Gün bizim için birlik olma günüdür” diyen Kervancıoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti, “Ayrıca bugüne kadar terörle mücadelede vatan için şehit düşen tüm kahramanlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehitlerimizden bir tanesi de bu kahraman topraklarımızda Göksun ilçemizde yetişen evli ve iki çocuk babası Uzman Çavuş Hacı Bebek şehidimizi bugün son yolculuğuna uğurlayacağız. Allah’ım Peygamber Efendimize komşu eylesin, milletimizin başı sağolsun. Allah, bu operasyonda görev alan şanlı ordumuza mensup tüm mehmetçiklerimizi korusun ve muzaffer eylesin. Askerlerimiz, Mehmedimiz cephedeyken bizlere düşen vazifeler de vardır, b,z kalb, olarak yüreğimiz ve dualarımızla onların her zaman yanında olsak da bunun dışında bize düşen toplumun bir ferdi olarak mevcutta yaptığımız her ne iş varsa bugün daha samimiyetle, gayretle yaparak ülkemizin moral ve motivasyonunu yüksek tutmaktır. Bu minvalde bizler, Genel Başkanımızdan aldığımız güç ile hem kendi ayrı ayır iş kollarımızda hem de ülkemizde iş dünyasının en önemli sivil toplum kuruluşu olan MÜSİAD çatısı altında bize düşen her ne vazife var ise büyük bir samimiyetle yerine getirme gayreti içerisinde olmaya devam etmemiz gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

İLTİFATA TABİ OLACAK GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIZ”

Kervancıoğlu’nun ardından Genç MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Fatih Aygün de bir selamlama konuşması yaptı. Aygün, “Kahramanmaraş’ımız, yüzyıllardır ticari başarısıyla, doğal güzellikleriyle, insanlarının sıcaklığıyla, edebiyata düşkünlüğüyle adından çokça söz ettirmektir. Bizler biriktirdiklerimizi kimse görmeden devşirmek yerine, bereketi umarak MÜSİAD çatısı altında yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz. Bu sayede gerek ülkemiz, gerekse dünya çapında şehrimize katma değer sağlayacak iltifata tabii olacak girişimlerde bulunmak gayretindeyiz. Genç MÜSİAD’lı iş insanları olarak yüklenen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Bizler, kendimizi zaman ve mekanda sınırlamadık ancak zamanın ruhunu ve mekanın anlamını da unutmadık. İşte bizim vizyonumuzu belirleyen tetikleyici güç bu bilinç olmuştur. Bizler insanlık tarihi boyunca üretilen bilgiyi idrak sürecimizden geçirerek yaşadığımız çağı anlamlandırma gayreti içerisindeyiz. Zira çağını anlamlandıramayanların çağrısı olacağımızın bilincindeyiz. Vizyonumuz sabitlerden kopmadan, yüksek ahlak ve yüksek teknoloji düsturuyla hareket ederek zamanın ticaretini oluşturmaktır. Bu mesuliyet ve vizyonla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

SINIRLARIMIZI KORUYACAK KUDRETE SAHİBİZ”

Aygün’ün ardından kürsüye gelen Genç MÜSİAD Genel Başkanı Yunus Furkan Akbal da Barış Pınarı Harekatı’na dikkat çekerek, genç iş insanlarına uyarılarda bulundu. Akbal, “Bizler, Genç MÜSİAD olarak MÜSİAD’ın izinden, bizlere göstermiş olduğu doğrultuda emin adımlarla ilerliyoruz. MÜSİAD’ımız, 99’ların başından itibaren elinden gelenin fazlasını göstermiş ve ülkenin en önemli ve etkin STK’sı olmuştur. Birçok kazanımlar elde etmiştir ve bu kazanımları da yaşatmak için 2002 yılında Genç MÜSİAD’ın tohumlarını atmıştır. Bugün o atılan tohumlar yeşermiş, MÜSİAD’ın gölgesi altında güçlü bir ağaç olmuştur. Şimdi bu ağacın altında binlerce üye, 50’yi aşkın şube, 20’yi aşkın yurt dışı şubeyle vatanına ve milletine hizmet etmektedir. Geçtiğimiz günlerde başlayan Barış Pınarı Harekatı’nda askerlerimizin bir görevi var. Vatanımıza hizmet ve vatanımız uğrunda canlarını siper etmek. Allah onlardan razı olsun. Tabi geride kalan bizlerin de bir görevi var. Bizler, gençler olarak büyüklerimizin getirdiği güçle birçok ülkenin karşı çıkmasına rağmen sınırlarımızı koruyacak kudrete sahibiz. Genç MÜSİAD olarak bu kazanımları koruyup, çok daha iyi hizmet etmek zorunda olduğumuzun da bilincindeyiz. Çok çalışmalıyız. Uluslararası alanda BM Sözleşmesi’nin bizlere tanıdığı meşru müdafaa hakkı var. Bu meşru müdafaa hakkının içerisinde bir de önleyici meşru müdafa hakkı denen bir husus var. Artık gelen saldırılar bu sınırı da aşmış, meşru müdafaa hakkımızı da kullanarak sınırları aşmışız ama ne yazık ki birçok devlet bizim karşımızda yer almış. Bu devletlere uyan küçük devletler de onların ekonomik baskısı nedeniyle peşinden gitmek durumunda kalmış. Bizler MÜSİAD’ın gençlik oluşumu olarak bu ekonomi alanında yapacağımız çalışmalarla tıpkı askerlerimizin siperde can siperane çatıştığı, vatanı koruğu gibi bizlerin de görevi kendi iş alanlarımızda en başarılı şekilde vatanımıza hizmet etmektir. Kahramanmaraş’ta Fatih Aygün başkanlığında güzel bir yönetim olduğu için böyle bir lansman yapmak zaruriyet haline geldi. Marifet iltifata tabidir dedik, kendilerine iltifat etmeye geldik. Rabbim çıkmış oldukları bu yolda kendilerini muzaffer etsin” şeklinde konuştu.

EKONOMİK OLARAK GÜÇLÜ BİR DEVLET OLMAK İÇİN”

MÜSİAD’ın hedefinin Türkiye’yi ekonomik olarak dünyada söz sahibi ülke konumuna getirmek olduğunu anlatan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise, “MÜSİAD, gönüllerin, ülkesi ve vatanı için mücadele eden iş insanlarının bir araya geldiği bir dernek. Buradaki bütün arkadaşlarımız gayretliler, çünkü bizim bir sevdamız var. Bu memleket sevdası başta olmak üzere aynı zamanda İslam’ı ve kadim medeniyetin temsilcisi olarak bu ülkemizi dünyada söz sahibi, sözü dinlenen, siyaseten de güçlü, ekonomik olarak da güçlü bir devlet haline getirmek için hizmet etmektir. Tabi ki bunun sonucunda da işimizi helalinden yaparsak, kul hakkına riayet edersek Cenab-ı Allah bize cenneti vaat ediyor, bunu da kazanmaktır” dedi.

BÜYÜK BİR KARARLILIKLA HAREKAT SÜRÜYOR”

Barış Pınarı Harekatı’na değinen Kaan, Türkiye’nin harekatı büyük bir kararlılık ve başarıyla yürüttüğünü belirterek, “Daha önce Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı operasyonlarıyla devletimizin büyük bir kararlılık ve başarıyla yürüttüğü harekatın son kısmında toprak bütünlüğümüzü ve sınır güvenliğimizi ön planda tutarak bölgesinde bir barış üssü haline getirebilmek amacıyla ülkemiz hareket etmektedir. Biz, Orta Asya’dan bu topraklara geldiğimiz günden ki, geçtiğimiz günlerde Özbekistan’daydık, ülkemize, cumhurbaşkanımıza karşı herkes çok büyük bir sevgi ve hürmet besliyor. 768 yılında Türklerin İslam ile buluştuğu günden bu güne kadar bizler bu vatanın insanları olarak İslam’ın bayraktarlığını hakkın, hukukun ve aynı zamanda özgürlüğün dünyaya yayılması için çalışmış bir milletiz. Sizler de iş dünyası olarak buna hizmet ediyorsunuz. Peygamber Efendimiz aynı zamanda bir tüccardı biliyorsunuz. Hem ihracat hem de ithalat yapan, Şam’a kervan götürüp getiren bir tüccardı ama aynı zamanda Bedir’de, Uhut’ta, Hendek’te birçok savaşta komutanlık yapmıştı. Bugün de Türkiye’nin kuvvetli bir komutanı var, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan” açıklamalarında bulundu.

BU TOPRAKLAR DÜNYANIN İLK TEMELLERİNİN ATILDIĞI YERLERDİR”

Bölgede huzursuzluk çıkarmak isteyen dış güçlerin hedefine ulaşamayacağını dile getiren Kaan, “Bu topraklar, mezhepsel, bölgesel veya yurt dışından bizi bölmek isteyen birçok zihniyetin ortaya getirdiği Türk-Kürt-Alevi-Sünni çekişmesi gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, dünyanın ilk temellerinin atıldığı yerlerdir. Hz. Adem’in dünyaya ilk geldiği yer Şanlıurfa’dır. Nuh A.S.’ın gemisinin indiği yer Cudi Dağı’dır. Bu değerlerimizi ve buradan geçen birçok Peygamber’in, sahabenin, medeniyetlerin tamamı bu topraklardan geçmiştir, bu coğrafyadandır. İbn-i Haldun diyor ya, ‘Coğrafya bir kaderdir’ diye. Bu bizim kaderimizde var, ilelebet de devam edecek. O yüzden günlük politikaları düşünmeyeceğiz. Siz gençler olarak her zaman ben bu kadim medeniyetin bir temsilcisiyim diyeceksiniz. Bugün 18-20 yaşındaki gençlerimiz iş hayatına atılmıyor ama Fatih Sultan Mehmet 14 yaşında tahta çıkmış, 21 yaşında da İstanbul’u fethetmiştir. Eğer iyi yetişirseniz, kendinize bir hedef koyarsanız aynı zamanda biz büyükler olarak çocuklarımızı böyle yetiştirirsek gelecek bizlerindir. O bakımdan hedeflerinizi yüksek tutacaksınız” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’A ÖNEM VERİYORUZ”

Daha çok çalışmak durumundayız. Bugün askerimiz kendi üzerine düşen görevi yerine getiriyor, bize düşen görev nedir? Ülkemizin kalkınması yönünde aynı zamanda onlara destek sağlamak adına daha çok çalışmamız gerekiyor. Bizler, yerel ve global alt yapı, imalat, yatırım ve ticaret üst kurulu başkanlarımız ve toplamda 41 komite başkanlarımızla birlikte MÜSİAD, tazelenme süreciyle yeniden şahlanıyoruz. Bunu Cumhurbaşkanımıza anlattık, kendisi de teşekkür etti, ‘Allah yolunuzu açık etsin, tebrik ediyorum. Gayretlerinizi de görüyorum’ dedi. Bizler de bu mücadeleyi daha fazla vermek için gayret gösteriyoruz. Bu sene içerisinde Kahramanmaraş’a 3’ncü defa geldik. Niye? Kahramanmaraş tüccarların, güçlü iş adamlarını olduğu bir şehir. Aynı zamanda da istiklal savaşında da kahraman ünvanını almış güçlü de bir şehir. Onun için bölgesel olarak bazı şehirlerimize daha fazla önem veriyoruz” açıklamalarında bulundu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz