Kahramanmaraş'ta 5 şehit yakını ile 3 gaziye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevdi edilen devlet övünç madalyaları ve beratları verildi.

Kahramanmaraş'taki törende şehit babasının devlet övünç madalyasını almaya gelen 10 yaşındaki Meryem Firdevs Mercimek, duygusal anlar yaşadı, bir şehit yakını da fenalık geçirdi. Mado Sarayı'nda düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, burada yaptığı konuşmada, şehitlik makamının yüceliğini anlattı. Şehitleri rahmet ve minnetle yad etmenin her ferdin boynunun borcu olduğunu vurgulayan Güvençer, şunları kaydetti: “Şehitlerimiz için üzülmek, onların hasretini çekmek elbette hakkımızdır ama ülkemiz, devletimiz ve milletimiz için herhangi bir kaygı, endişe ve üzüntü duymaya asla ve asla hakkımız, hukukumuz, haddimiz yoktur. İlahi hakkın, ilahi hukukun bizlerin omuzlarına yüklediği yegane mesuliyet gerektiğinde acılarımız yüreklerimizin en derinlerine gömüp dik bir alın, güçlü bir yürekle hep birlikte yürümektir. Bunu yaptığımız sürece refikimiz de Allah'tır. Şehitlerimizi minnetle, şükranla rahmetle yad etmek boynumuzun borcudur. Bunu ihmal etmeyelim.” Zor günlerden geçildiğini dile getiren Güvençer, "Biz bu duruşumu ve metanetimizi, bu muhabbete olan sadakatimizi gösterdiğimiz sürece karşımızdaki hiçbir engel zorluk olarak dahi tanımlanamaz. El ele gönül gönüle birlikte hedefe doğru yürümeye devam edeceğiz. Engelleri teker teker aşacağız. İnşallah zulmü ortadan kaldıran ilahi nurun birer aynası, temsilcisi olarak önce kendi ailelerimizde, sonrasında memleketimizde, vatanımızda ve dünya sathında birer aydınlık meşalesi olacağız" diye konuştu.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN DUALAR EDİLDİ

Daha sonra İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından şehitler için dua edildi. Şehit Başkomiser Mıkdat Ataş, polis memurları Ömer Mercimek ve Kamil Topal, Çarşı Mahallesi bekçisi İsmail Kuyzu, teknisyen yardımcısı Ahmet Maraşlı'nın yakınları ile gaziler Piyade Komando Uzman Çavuş Salih Güzel, Piyade Uzman Çavuş Hacı Mehmet Akdere, jandarma er Ferhat Kaplan'a Vali Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Güvençer tarafından, Türkiye Cumhuriyeti devlet övünç madalyası ve beratları verildi. Şehit babasının devlet övünç madalyasını almaya gelen 10 yaşındaki Meryem Firdevs Mercimek'in ağlaması üzerine salonda duygusal anlar yaşandı. Küçük kız, Vali Güvençer ve eşi tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Bu arada Vali Güvençer'in konuşması sorasında şehit polis memuru Ömer Mercimek'in eşi Gülkız Mercimek "Ömerim" diyerek fenalık geçirdi. Mercimek, polis ve askerle sağlık memurları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Törene, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Nursel Reyhanlıoğlu, İlker Çitil ve İmran Kılınç, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin, vali yardımcıları, belediye başkanları, kaymakamlar ile diğer ilgililer katıldı.

AA

Editör: Mahmut Beyaz