Türkiye’de art arda meydana gelen şiddet olaylarına bir halka da Kahramanmaraş’tan eklendi. Gördüğü şiddet nedeniyle eşini karakola şikayet eden kadının başına gelmeyen kalmadı. Gündüz saatlerinde kadının annesine ait aracın camlarına zarar veren şiddetçi koca, akşam saatlerinde ise pompalı tüfekle araca ateş etti. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

7 yıl önce görücü usulü ile evlenen genç kadın F.B.D., (27) ve kocası Ö.D., (40) iddialara göre, evliliklerinin ilk ayları hariç hep şiddet görmeye başladı. Bazen ailesinin araya girmesi ile bazen de aile büyüklerinin araya girmesi ile evliliklerini yürütmeye çalışan F.B.D., eşinin sürekli alkol alıp kavga çıkartmasından dolayı hayata zindana döndü. Önceki gün ise bir arkadaşı ile dışarıya çıkan F.BD., eşinin telefon açıp çabuk eve git demesiyle evine gitti. Burada eşiyle kavga eden genç kadın, olayları büyütmemek adına annesinin evine gitti.

HERŞEY BURADA OLDU

Akşam saatlerinde annesinin evine giden F.B.D., sabah saatlerinde eşinin fiziksel saldırısına uğradı. Annesinin evinde eşine ve eşinin ailesine saldıran şiddetçi koca, evin önünde park halinde duran aracın camlarını kırdı. Bunun üzerine F.BD., eşinden şikayetçi olmak için karakola gitti. Eşinin kendisini şikayet ettiğini öğrenen dayakçı koca ise eline silahını alarak eşinin annesinin aracına 1 el ateş etti. Daha sonra olay yerinden hızla uzaklaşan şiddetçi kocayı yakalama çalışmaları ise sürüyor.

BANA BİR ŞEY YAPACAK DİYE KORKUYORUM

Manşet Gazetesi Haber ekibine konuşan F.B.D., ise şunları söyledi: “Eşim tarafından eve baskın, arabaya zarar, aileme zarar vererek en sonda bana vurdu. Sonra aradan 1-2 saat geçti, pompalı tüfekle geldi araca ateş etti. ‘Yani biz öldükten sonra mı bize sahip çıkacak devletimiz?’ eşimden resmi olarak ayrılmadım. Olay dün gece gerçekleşti. Daha öncede şikayet etmiştim. Yetkililere buradan söylemek istedim şu; kadınlarımıza sahip çıkmalarını istiyorum. Yani kimsenin ölmesini istemiyorum. Bu ikinci olayım. Gerçekten çok etkileniyorum. Psikolojim bozuluyor, çok etkileniyorum. Çocuğum orada. Adam sürekli etrafımda, nerede ne yapacağı belli değil. Ben hiç rahat değilim ve rahat olamıyorum. Sürekli korku içindeyim, sürekli panik içindeyim; acaba geldi mi? Gelecek mi? Diye. Yine sıkacak mı? Yine bir şeyler yapacak mı? Bu korku var içimde.”

Haber: Serdar Koska

Editör: Mahmut Beyaz