Milliyetçi Hareket Partisi’nden 27. Dönem Kahramanmaraş Milletvekili olmak için Kahramanmaraşspor Başkanlığı görevinden istifa eden işadamı Fatih Mehmet Ceyhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etmesinin ardından seçim çalışmalarına başlamıştı. Gezdiği yerlerde özellikle sporu seven Kahramanmaraş halkının büyük ilgisiyle karşılaşan Ceyhan, etkili hitabetiyle de vatandaşların ilgisini çekiyor. Gerek iş adamlığı, gerek Kahramanmaraşspor başkanlığı ve gerekse de partinin sevilen simalarından biri olan Ceyhan’a, vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. Seçim çalışmaları kapsamında ilçe gezilerine ara vermeden devam eden Ceyhan’ın bu kez ki durağı ise kent merkezinde bulunan Trabzon Bulvarı, Yavuz Selim Mahallesi ve Dulkadiroğlu Mahallesi oldu. Çalmadık kapı sıkmadık el bırakmayacağız sloganıyla hareket eden Ceyhan, vatandaşlara, evini Kahramanmaraş’tan Ankara’ya taşımayacağının ve vekillik maaşı almayacağının sözünü bir kez daha yineledi. Vekil olduğu takdirde bir büro açacağını ve insanların TBMM’ye gelmeden sorunlarını büroda kendine iletebileceğini de belirten Ceyhan’ı vatandaşlar takdir etti. Ceyhan ayrıca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin her ülkücünün 24 oy getirmesi noktasında çalışma başlattığını, kendisinin de Devlet Bahçeli’ye Kahramanmaraş’taki her ülkücünün kentin plaka kodu olan 46 tane oyu getirmesi için çalışma başlattıklarının sözünü verdiğini söyledi. Ceyhan, her ülkücünün 46 oy getirdiği takdirde, 25 Haziran günü MHP’ye gönül verenlerin bayramı, gayri milli olarak nitelediği rakipleri için de büyük bir yas günü olacağını belirtti.

ÇALMADIK KAPI, SIKMADIK EL BIRAKMAYACAĞIZ”

Aday adaylığı sürecinden bu yana sahada olduklarını ve çalmadık kapı sıkmadık el bırakmayacaklarını dile getiren Ceyhan, “Biz aday adaylığı sürecimizden bu yana zaten sahalardayız, öncelikle il teşkilatımızın organize ettiği şekilde ilçeleri ve beldeleri gezdik. Şuanda da yoğun olarak merkezdeyiz. Dün itibarıyla da Dulkadiroğlu İlçe Başkanlığı’nın yaptığı organizasyonlara dahil olmaktayız. Ama her adayımızda komitemizin organizasyonları şeklinde her biri bir yerde seçim çalışmalarına devam ediyor. Gerçekten ilin tüm katmanları, ilçeler, beldeler tabiri caizse karış karış geziliyor. Bu noktada ben kendi ekibime ve çalışma arkadaşlarıma şunu söyledim, yol haritamız çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız, bunu da gerçekleştireceğiz. Bir aydan beri de sahalardayız, tek tek esnaf ve ev ziyaretlerinde bulunuyoruz. Aynı zamanda kurumları da ziyaret ediyoruz” dedi.

HER ÜLKÜCÜDEN 46 OY İSTİYORUZ”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin her ülkücüden 24 oy istediğini, kendisinin ise 46 oy istediğini dile getiren Ceyhan, “Cumartesi günü biliyorsunuz Milliyetçi Hareket Partimizin Genel Başkanlığı’nın aday tanıtım toplantısı vardı. Genel Başkanımız Devlet Bey, orada yaptığı bir görselde her ülkücünün 24 oy getirmesi gerektiği noktasında bir çalışma başlattı. Biz de ona kendi çapımızda, Kahramanmaraş’ımızın da plaka kodu olan 46’yı kendimize referans alarak, Kahramanmaraş’ta her ülkücü 46 oy getirecek şeklinde kendimize yeni bir hedef belirledik. Dünden beri de il merkezinde bu noktada çalışmalarımız devam ediyor. Bize oy vermek isteyen tüm dava ve yol arkadaşlarımıza MHP’ye destek verecek arkadaşlarımıza bunu söylüyoruz. Sırf senin bir oyun yetmez, her bir arkadaşımız 46 tane daha MHP’ye oy getirecek ki büyük hedefi gerçekleştireceğiz. İnşallah 24 Haziran bitip 25 Haziran günü bu davaya gönül verenlerin bayramı olacak, karşımızdakilerin de yas günü olacak. 25 Haziran bizim bayramımız İnşallah, bu noktada dediğim gibi her bir ülkücüye fazlasıyla görev düşüyor. Ülkemizin geleceği için önemli bir virajdayız, seçimleri bu noktada değerlendirmemiz lazım. Her bir arkadaştan 46 oy istiyoruz, bunu gerçekleştirirsek de zaten biz bayrağımızı olması gereken burçlara dikeceğiz İnşallah” şeklinde konuştu.

25 HAZİRAN BİZİM BAYRAMAMIZ, GAYRİ MİLLİLERİN DE YASI OLACAK”

Seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği vatandaşların Milliyetçi Hareket Partisi’ne ciddi bir teveccüh olduğunu ifade eden Ceyhan, “Seçim ziyaretlerimizde vatandaşlarımızın gerçekten de Milliyetçi Hareket Partisi’ne ciddi bir teveccühü var, ciddi bir ilgi ve alakası var. Çünkü, biz hep böyleydik ama özellikle son iki yıldır Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin kişiliği, duruşu ve biz ülkücülerin tavrı herkes tarafından daha net bir şekilde anlaşıldı. Aslında bizlerde değişen hiçbir şey yok. İnsanlar diyor ki, biz sizleri hiç böyle tanımıyorduk. Aslında biz hep böyleydik ama demek ki ya biz kendimizi tanıtamamışız ya da vatandaşlarımız doğru görememişler. Ama biz hep böyleydik, çünkü bizim için asıl olan, gerçek olan her zaman vatan, millet ve bayraktır. Bugün bunu Cumhurbaşkanımız da dillendiriyor, tek bayrak, tek vatan, tek millet diye. Biz bunu zaten doğduğumuz günden beri yıllardır söylüyoruz. Bizim partimizin düsturu bu, vatan olmazsa Devlet Bey’in de söylediği gibi neyin siyasetini yapacağız. Vatan mevzu ise gerisi teferruattır diyen bilge bir liderimiz var. Vatan sevgisi imandandır diyen bir Peygamber’in de ümmetiyiz. Bu noktada çalışmalarımız devam ediyor, insanlarımızın ilgisi çok güzel. Bugün sadece bir caddede 150’den fazla esnafımızla temas ettik, ilçelerde, köylerde, beldelerde biz bir aydır bunu yapıyoruz. Çok fazla insanın gönlüne dokunduk, hala da dokunmaya devam edeceğiz. Dedik ya çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız. Bu teveccüh İnşallah sandığa yansıdığında milli iradenin, milli duruşun İnşallah meclisteki temsilcisi olan MHP’nin gerçek gücü vekil sayısı olarak Ankara’ya yansıyacak. Bunun için diyorum ya 25 Haziran, vatanını milletini seven, milli duruşu, milli kaygısı olan bizlerin bayramı olacaktır. Gayri millilere de büyük bir yas günü olacak İnşallah” açıklamalarında bulundu.

VEKİL MAAŞI ALMAYACAĞIM, EVİMİ ANKARA’YA TAŞIMAYACAĞIM”

Milletvekilli olduğu takdirde vekillik maaşı almayacağını ve hak ettiği maaşı il ve ilçe teşkilatlarına paylaştıracağını bir kez daha yineleyen Ceyhan, “Ben gittiğim her yerde şunu söylüyorum, memur çocuğu olarak hayata başlayan, zorluklarla yaşayan kardeşiniz olarak diyorum ki, Allah’ın bana rızıkla ve maddiyatla milletvekilliğinden bana verilecek olan maaşa ihtiyacım yok, ben bu vekil maaşını almayacağım arkadaşlar. Bunun sözünü veriyorum, teşkilatlarımıza ihtiyacı olanları dağıtacağız. En büyük sorunuz, hangi partiden olursa olsun biz vatandaş olarak hep şu şikayette bulunduk. Partiler önemli değil, MHP’si, AK Parti’si, CHP’si hiç fark etmez buraya gelen adaylar seçilene kadar sizlerle birlikte, halinizi hatırınızı soruyor, seçildiği gün mührü aldığında evini barkını, eşini çoluğunu çocuğu topluyor Ankara yollarına dökülüyor. Danışmanını bile Kahramanmaraş’tan seçmiyor ki, ona ulaşılması zor olsun, telefon numarasına değişiyor ve bu arkadaşa derdimizi anlatamıyoruz. Dört, beş sene boyunca bizleri tanımıyor. Bu şikayet tüm Türkiye’de yaşanan bir şikayet, eğer Rabbim bu görevi nasip ederse ben evimi taşımayacağım, Kahramanmaraş’ta yaşamaya devam edeceğim, Ankara’ya yalnızca milletvekilinin görevleri ne ise olmam gereken toplantılarda bulunacağım. Gerekirse buraya bir ofis açacağız, vatandaşlarımızın dertleriyle, gözlerinin içine bakarak, öyle Ankara’ya gel, meclis kapılarında bekle, randevu al demeden çalışacağız” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz