KMBGC Başkanı Arslan Deveboynu ve yönetim kurulu üyeleri, dün Kanal Maraş Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaaslan ile Yazı İşleri Müdürü oğlu Serkan Karaaslan’a yönelik gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Cemiyet binasında gerçekleşen toplantıya KMBGC Başkan Yardımcısı Mehmet Yüzbaşıoğlu, Genel Sekreter Serdar Erdoğanyılmaz, Gazeteci Mustafa Karaaslan ve basın mensupları katıldı. Birlik ve beraberliğin hat safhada olduğu toplantıda konuşma yapan Başkan Deveboynu, bundan sonraki süreçte basın mensuplarına karşı böyle bir saldırının olmamasını temenni etti. Kaba kuvvet ile basına saldırılmasının yanlış olduğunu ifade eden Başkan Deveboynu, saldırının faillerinin Kahramanmaraş emniyeti tarafından en kısa sürede yakalanacağına inançlarının tam olduğunu söyledi.

SALDIRI TÜM BASIN CAMİASINA YAPILDI”
Başkan Deveboynu, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş’ımızın basınından Kanal Maraş’ın sahibi Mustafa Karaaslan’a yapılan saldırıyı cemiyet olarak bir basın toplantısı düzenleyerek kınıyoruz. Şehrimizde emniyetimizin çok iyi derecede çalıştığına inanıyoruz ve bu saldırının da tüm basın mensuplarına yapıldığını biliyoruz. Bundan sonra basın mensuplarına karşı böyle bir olayın olmamasını temenni ediyoruz. Tabii ki basın mensubu yazacaktır, çizecektir ve eleştirecektir, ama ülkemizde demokrasi vardır. Demokrasiden dolayı da basın mensubu yazmak zorundadır. Şehrin eksiklerini bireysel olarak halkın gördüğünü anlatmak zorundadır ve buna engel olmak, demokrasiye engel olmaktır. Ülkemizde demokrasi var, kanun var, insanlar başkaları ile ilgili memnun olmadığı, inanmadığı, şeyi yazıp çiziyorsa bununla ilgili hukuka başvurur ve eğer bir yanlışı varsa cezalandırılır. Böyle bir kaba kuvvet ile basınımıza saldırılmasını kınıyoruz. Tekrarı olmamasını Cenab-ı Allahtan diliyoruz. İnşallah böyle şeyler bir daha yaşamayız. Bu olay cemiyetimizin üyesi olmayan başka bir gazeteci arkadaşımızın başına gelseydi, yine aynı şekilde o gazeteci arkadaşımızın da yanında olurduk.”

BASININ SESİNİ KESMEK DEMEK HALKIN SESİNİ KESMEK DEMEKTİR”
Başkan Deveboynu’nun ardından konuşan KMBGC Genel Sekreteri Serdar Erdoğanyılmaz, Basının demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunun altını çizerek, “Basının sesini kesmek, halkın sesini kesmek demektir” diye konuştu. Erdoğanyılmaz, “Özellikle şunu belirtmek istiyorum; Kahramanmaraş Türkiye’nin en huzurlu şehirlerinden birisidir ve biz her yer de şehrimizin huzuruyla övünüyoruz. Fakat arkadaşımıza yapılan saldırı, hepimizi üzdü. Yine de biz bu konuda her zamanki huzurumuzdan bir şey kaybetmeyeceğimize inanıyoruz ve güveniyoruz. Güvenlik güçlerimiz suçluyu mutlaka bulacaktır. Demokrasinin ana unsurlarından bir tanesi de basındır. Basın olmadan demokrasi olmaz. Basın halkın sesidir, basının sesini kesmek demek halkın sesini kesmek demektir bu nedenle bu olayı çok önemsiyorum. Altını çizerek söylüyorum basının sesini kesmek halkın sesini kesmektir. Bu nedenle ben olayı tekrar kınıyorum arkadaşımıza da geçmiş olsun diliyorum” şeklinde konuştu.

BASIN OLMADAN HİÇBİR ŞEY OLMAZ”
KMBGC Başkan Yardımcısı Mehmet Yüzbaşıoğlu ise şunları kaydetti: “Yaşanan olay hepimizi üzdü. Mustafa Karaaslan’a yapılan hareket hepimize yapılan bir harekettir. Kentimizde ilk kez böyle bir şey oldu. Türkiye de özgürlük vardır, özgür basın vardır. Bu tip olayların tabi ki yaşanmasını istemeyiz ama biz arkadaşımızın arkasındayız. Basın olmadan hiçbir şey olmaz, özgürlük olmaz, demokrasi olmaz, suçlular biran önce yakalanmalı ve mutlaka cezasını çekmelidir. Bu tip olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.”

BU SALDIRIYLA BASINA HAİN BİR PUSU KURULMUŞTUR”
Toplantıda konuşma yapan Gazeteci Mustafa Karaaslan, yaşanan saldırıyla basına hain bir pusu kurulduğunu belirterek, böyle bir toplantı düzenlediği için Başkan Deveboynu’na teşekkür etti. Karaaslan, sözlerine şu şekilde devam etti: “Dün yaşamış olduğum hain bir saldırı sonucunda basın camiasında, siyasette, emniyet teşkilatımızda ve jandarma teşkilatımızda büyük bir kenetlenme gördüm. Bundan dolayı çok mutluyum. Bu saldırıyla basına hain bir pusu kurulmuştur. Olayın aydınlatılması için emniyet teşkilatımızla, jandarma teşkilatımız yoğun bir şekilde çalışıyor. İnşallah en yakın zamanda suçlular ortaya çıkarılır. Bana yapılan bu saldırıyı tüm basın camiasına yapılmış bir saldırı olarak kabul ediyorum ve böyle görüyorum. Ben buradan tabi tekrar tüm basın camiasına bana yapılan saldırıyı tüm basın camiasına yapılmış olarak görüyorum ve böyle bir basın toplantısı düzenlediği için Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu’na da teşekkür ediyorum.”

EMNİYETİMİZ EN KISA ZAMANDA OLAYI ÇÖZECEKTİR”
Saldırı anını anlatan Karaaslan, şöyle konuştu: “Sabahleyin Serkan beni bağa almaya geldi. Saat 08.10 sularında ben dışarıda bekliyordum. Direksiyona ben geçtim ve yola koyulduk. Bağ evinden Kahramanmaraş merkeze doğru gelirken bir yol ayrımında taşlar gördüm ve o taşların diğer yolda geçen araçlara zarar vermemesi için oğlum Serkan’a almasını söyledim. Serkan tam ineceği anda silah sesi duydum ve duyar duymaz aracı hareket ettirdim. Eğer aracı hareket ettirmemiş olsaydım kurşunların hedefi olacaktık. Kurşunun biri araca isabet etti. Hemen 25-30 metre ileride durdum araçtan hemen indim bir tane şahsın yukarı doğru kaçtığını gördüm ve arkadan bağırdım. Kaçan şahsın Eşkâlini emniyet teşkilatına verdim. Sonrada zaten jandarma ve emniyet güçlerimiz olay yerine intikal ettiler. Tabi burada sıkandan ziyade azmettirici önemli. Bunu kim azmettirdi bilmiyorum ama kurşunu sıkan mutlaka para karşılığı yapmıştır. Oda tabi emniyet güçlerimizin çalışması sonucu ortaya çıkacaktır. Ben tekrar tüm basın camiasına teşekkür ediyorum ve hepimize geçmiş olsun diyorum.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz