2000’li yılların başında AK kadrolarda siyasi hayatı başlayan ve 2014 yılında ideallerini gerçekleştirmek için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı olan Erkoç, kente dev eserler kazandırdı. İlkokul yıllarında şehrin gelişimi, değişimi ve yeniden mimarı için düşüncelenen, ortaokul yıllarında düşüncesini iyiden iyiye pekiştiren, lise ve üniversite yıllarında ise AK kadrolara gönül veren Erkoç, şehri baştan aşağı dizayn etti. Yedikuyalar Kayak Merkezi, Ekstrem Park, Yapay Plaj, Millet Bahçeleri ve 400 yararlı proje ile Türkiye’de örnek gösterilen Kahramanmaraş, dirilişten sonra yükseliş eğilimine girdi. Hizmet atağının ikinci evresini başlatan Erkoç, çevre sorunlarının hepsine el attı.

DEV ARITMA TESİSLERİ

Tüm ilçelerde ve şehir merkezinde dev arıtma tesisleri kuran Erkoç: “Afşin’in arıtma tesisini tamamladık. Şu anda faal şekilde çalışmakta. Pazarcık’ın arıtma tesisini tamamladık. Türkoğlu’nun tamamladık. Elbistan’da da dev bir atıksu arıtma tesisi projemiz var. Bunu da Avrupa Birliğinin hibe programına soktuk. Bununda ihale aşaması başladı. Yakında onun ihalesini de yaparaktan Elbistan’a güçlü ve modern bir tesis kazandıracağız. Cehyan nehrini tertemiz hale getireceğiz. Ceyhan nehri mübarek bir nehir. Kahramanmaraş’ımıza can vermekte. Bizde bu nehre akan tüm atıksuları deşarj ederek, nehri tertemiz hale getireceğiz. Doğduğu yer Elbistan, Elbistan’dan itibaren Kahramanmaraş sınırlarını terk edene kadar, yapacağımız arıtma tesisleri ile nehir temizlenecek. Tüm ilçelere atıksu arıtma tesisleri yapılacak. Ekinözü, Nurhak, Çağlayancerit’e, Andırın’a, Ilıca bölgesine tesisler yapılacak. Tekir bölgesine yapacağız. Böylelikle tertemiz çevreye kavuşacağız. Millet bahçeleri ile. Kahramanmaraş Merkeze bir millet bahçesi yaptık. Burada Ceyhan’ın kenarı sayılır. Ekinözü’nde büyük bir park yaptık. Elbistan’a yaptık. Önümüzdeki günlerde açacağız. Millet bahçesinin ilk etabı 100 dönüm. O da bitti. Mükemmel bir ortam oluşturmaya çalıştırıyoruz” dedi

KAHRAMANMARAŞ DOĞA HARİKASI BİR MEMLEKET

Erkoç şöyle konuştu: “Allah bize bu zenginlikleri bize vermiş. Bu doğal su kaynakları, bitki örtüsü, yaylalarıyla beraber, doğa güzellikleriyle beraber farklı bir bahçe adeta. Biz millet bahçesi diyoruz ya Kahramanmaraş’ın genelde saklı bir millet bahçesiyiz aslında. İnşallah bu saklı bahçeleri tüm turizmin hizmetine açıyoruz. Turizm şirketlerle görüşüyoruz. Tüm dünyadan tüm Türkiye’den insanları davet ediyoruz Kahramanmaraş’a. otobüslerle artık turistler gelmeye başladı. Çünkü ilgiyi Kahramanmaraş’a yönlendirdik hamdolsun. Dünyanın ilgisi Kahramanmaraş da. İnanıyorum ki bu tesislilerin yapılmasıyla beraberde Kahramanmaraş Türk turizminde en çok pasta olan il haline gelecek. Daha sağlıklı daha moderin, daha ferah daha yaşanılabilir Kahramanmaraş inşa etme yolundayız. Pazartesi Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz saat 12.00 de televizyonlarının başında bu açılışı takip etsinler.

2000 YILINDA GÖNÜL VERDİM

Ben genç yaşta 2000 yılında genç bir mühendisim o zamanlar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan parti kuracak ve çalışmalar var ve bizde çok heyecanlandık. Bizde o takımda rol alalım takımda görev alalım bu Türkiye’nin makûs talihini yenen ekipte bizde olalım diye çok genç yaşta 25-26 yaşında biz siyasete girdik. Büyük ideallerimiz vardı. Allah bize imkân sundu. Bizde bu millete olan sevdamızı bu millete olan aşkımızı onlara hizmete gönderdik çok şükür. Taş üstüne taş koyalım bu memlekette bizimde eserimiz olsun bizimde adımız gelecek de hayırla yâd edinsin bizde bu milletin kalbinde bir yer tutalım yaptığımız hizmetlerle, yaptığımız hürmetle ve saygıyla diye yola çıktık çok şükür Allah da nasip etti. Dev eserleri Kahramanmaraş’ımızın her noktasın hiçbir ayrım yapmadan kazandırdık. Biz her ilçemizi evimizin bir odası gibi görüyoruz. Bizim için vücudumuzun, gözümüz, kalbimizden hiçbir farkı yok. İnanın ki hepsi de bizim için çok kıymetli. En ücra mezrada yaşayan adam ile en merkezde yaşayan insan bizim için çok önemli bizde onların yaşam kalitesini her tarafta yükseltmeye çalışıyoruz. Bizlere bu imkânı veren bizleri vatandaşlarımıza duyuran herkese çok teşekkür ediyoruz.

HİZMET HER YERE GELECEK

Kahramanmaraş merkezde 600 bin civarında nüfus var. Bunların atık suları, evlerde kullanılan deterjan ve tuzruhu gibi öldürücü zehirleyici tüm maddeleri, sır barajına akmaktaydı. Şimdi biz bu tesisi yaptık. Avrupa Birliği hibesi, Çevre ve Şehircilik Bankalığının desteği ile yüzde 9 belediye katkısı, yüzde 6 çevre şehircilik bakanlığı yüzde 85 Avrupa birliği katkısıydı. Bu projeyi bitirdik. Pazartesi 123.00’da tüm Kahramanmaraşlıları televizyonlarının başına bekliyorum. Çevre Katliamı vardı. Büyük oranda da şehirden, tuzruhu gibi modellerin banyoda insanlar bunu soluduğunda bile öldürmekte. Canlıları ne kadar zarar verdiğini. Bu tesisi bitirdik. Artık bu tesis sayesinde sularımız kirlenmeyecek”

YASA MÜSAADE ETMEDİ AMA BUNU ORTAK AKIL İLE ÇÖZDÜK

Kahramanmaraş’ın en önemli problemlerimden çevre ile ilgili sanayi tesislerinin, boya fabrikalarının kimyasal atıkları var. Bir çok tesisin Aksu nehrine gelen Sır barajına gelen atıklar var. Bu resmi olarak bizim Büyükşehir kanununda yetkisinde değil. Ama siyasi olarak bizim sorumluluğumuzda. Memleketin her türlü sorunu bizim sorumluluğumuz da. Sadece bizim belediye kanunun bize vermiş olduğu sorumluluk değil bizde bunla ilgili kolları sıvadık.

SANAYİCİLER İLE GÖRÜŞTÜK

Sanayiciler ile görüşme yaptık. Arıtma tesislerin çalıştırılması ile ilgili. Valimiz ile toplantı yaptık. Çevre Şehircilik Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı ile görüşmeler yaptım. Şimdi bu arıtma tesisleri toplu olarak sanayicilerimize yaptıracağız. Ortak sanayi tesisi ile birlikte Aksu nehrine akan özellikle siyah renkli, kötü renkli boya fabrikalarının atıkları temizlenecek. Bunu da takip ediyoruz. Vatandaşlarımız sosyal medyadan serzenişte bulunuyor. Gayet haklı u konuda. Bu işi yoğun takip ediyoruz. Sanayi tesislerin atıklarının deşarj edilmesi gerekiyor ise bunu da sanayicilerimizi yaptıracağız. Sanayicilerimiz de bu konuda gerekli adımları atıyorlar. Belediye de buna öncülük yapacak. Arsalarını belirledik. Finansmanı da temin ederekten, bunun maliyetini de sanayiciler ödeyecek. Bizim kanunumuzda olmadığı için bizim ödenek imkanımız yok. Bun da çözerek Kahramanmaraş’ı çevre alanında çok iyi getireceğiz

VATANDAŞ ARTIK ÇAMURDA YÜRÜMEYECEK

Sezonun başlaması ile birlikte çalışmalarımız devam edecek. Şu anda yağmurlar var biliyorsunuz. Tüm ilçelerimizin hepsine sağanak yağışlar oldu. Hava durumu yağışlı olunca işlerimiz biraz aksamakta. Sezonun başlaması biraz ötelemekte. Bu yaz yağmurların da sona ermesi ile birlikte daha güçlü bir şekilde özellikle grup yollarımız başta olmak üzere, birçok alt ve üst yapı çalışmamalarımız 2018 yılında da devam edecek. Biz 16 yıldan bu yana siyaset ile uğraşıyoruz. Kırsalda özellikle grup yollarının ne durumda olduğunu biliyoruz. Eskiden özel idare vardı, özel idare yetişememekteydi. Özellikle kırsal mahallerimizde daha önce köy diye tabir ettiğimiz belde diye tabir ettiğimiz yerlerde işler iyi gitmiyordu. Büyükşehir olmadan önce, tüm imkanların seferber edilmesine rağmen KÖYDES, BELDES projelerine rağmen istediğimiz noktaya varamamıştık.

BU DA BİZİ ÜZMEKTEYDİ

Bizim insanımız, hizmetin en iyisine layık. En iyi şekilde yaşatmak, en kaliteli yaşam ortamı sunmak bizim görevimiz olduğuna inanıyoruz. Çünkü biz bu şehrin siyasetçileriyiz, bu şehrin temsilcileriyiz. Sadece Büyükşehir Belediye başkanı olarak değil Kahramanmaraş halkı adına siyaset yapan onları temsil eden, onların savunucularıyız. Bu görev bize nasip oldu, Kahramanmaraşlılar teveccüh gösterip bizi seçtiler. Cumhurbaşkanımız bizi aday gösterdi. Göreve devir aldık. İlk işimiz daha önce böyle yüreğimizin sızladığı, çamur deryaları içerisinde insanlarımızın şehir merkezine ilçe merkezine çalıştığı özellikle kırsal mahallelerimizin, iki arabanın yan yana geçemediği çok kazaların olduğu mahallerimizin yollarına hızlı bir şekilde el attık. Göreve gelir gelmez. Çok geniş ve eskiden ilçe yollara kadar geniş olan grup yolları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Parklar yaptık, bir çok alanda önemli işler yaptık., hem kırsal alanda hem merkezlerde.

YETER Mİ? BU HİZMETLER YETMEZ

Bizim milletimiz, bizim insanımız Kahramanmaraş’ın güzel insanları, Sütçü imamın torunları her şeyin en iyisine layık. Yeter mi? Bu hizmetler yetmez. Daha çok hizmet yapacağımız iş var. her zaman şunu söylüyoruz; ‘Bu aziz milletin, bu yüce milletin imkanımız olsa ayağının altına altın döşesek’ biz bu millete sevdalıyız. Çocukluğumuzdan bu yana ideallerimiz var. bizim bu ülkeye, bu aziz vatana, bu kahraman millete hizmet için bu kahraman ecdadın torunlarına hizmet için çok önemli problemlerden bir tanesini çözdük. Pazartesi inşallah açılışı yapılacak. Başbakan Binali Yıldırım, telekonferans ile bağlanacak. Bu mükemmel tesisin açılışını yapacağız

ÇALIŞIYORUZ, ÇALIŞACAĞIZ

Ben dünyayı geziyorum. Bizim anlayışımız, Cumhurbaşkanımızın anlayışı. Dünyanın en iyi en gıpta ile seyredilen, özlemle seyredilen yaşam kalitesi Türkiye’de olsun, Kahramanmaraş’ta olsun istiyoruz. Bu amaçla da çalışıyoruz. 24 Haziranda hemşerilerimizden yoğun destek bekliyoruz. Cumhurbaşkanımız ve ekibine güçlü destek Cumhurbaşkanımız ile güçlü meclis grubu bu da çok önemli çünkü. Kanunlar, bütçe, Cumhurbaşkanının bunun bütçesi meclisten çıkmakta ve orada da güçlü bir Ak parti olması gerekmekte. Milletvekillerimize ve Cumhurbaşkanımıza yoğun destek bekliyoruz”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz