31 Mart Mahalli İdareler Seçimi çalışmaları kapsamında teşkilatı ile hem belediye başkanlığı yaptığı hem de yeniden aday gösterildiği Dulkadiroğlu İlçesi’nde başarılı bir seçim dönemini geride bırakan Cumhur İttifakı Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Necati Okay, Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 1106 no’lu sandıkta oyunu kullandı. Öğle saatlerinde Hacı Mehmet Kalay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne gelen Okay’ı muhtar adayları ile diğer ilgililer karşıladı. Vatandaşlarla fotoğraf çektirdikten sonra okula giren Okay, vatandaşlarla da sohbet etti. Necati Okay, eşi Şaziye Okay ile ‘1106’ numaralı sandığın bulunduğu sınıfa girerek, sandık görevlileriyle tek tek tokalaştı. Okay ve eşi Şaziye Okay, gerekli kontrolün yapılması için kimliklerini sandık görevlilerine verdi. Kontrolün ardından oy pusulası ile zarfını alarak kabine geçen Okay ve eşi Şaziye Okay, oyunu kullanmasının ardından zarfları sandığa birlikte attı.

“OY KULLANMAK VATANDAŞLIK GÖREVİDİR”

Oy kullandıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhur İttifakı Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Necati Okay, vatandaşlık görevini yerini getirmek üzere oylarını kullandıklarını söyledi. Okay, “Vatandaşlık görevimizi yerini getirmek üzere oyumuzu kullandık. Şu anda da okullarımızı geziyoruz. Vatandaşlarımız sükunet içerisinde rahat bir şekilde oylarını kullanmaktalar. Bizde oy kullanacağı sandığı bilmeyen vatandaşlarımız için Dulkadiroğlu Belediyesi olarak whatsapp hattı kurmuştuk, bu sistem gün boyu vatandaşlarımıza hizmet etti. Oradan bilgilerini yazdıklarında hangi sandıkta oy kullanacaklarını çok rahat bir şekilde öğrenme imkanı buldular. Ayrıca tüm araçlarımız hasta ve yakınlarını oy kullanacakları merkezlere götürme hususunda şuanda seferber. Amacımız sükûnet içerisinde vatandaşlarımızın oy kullanmasını kolaylaştırmak. Hemşerilerimizin oy kullanmaya göstermiş olduğu ilgi ve alaka da bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Hemşerilerimize oy kullanmanın bir vatandaşlık görevi olduğu hatırlatmak istiyorum. İnşallah bu seçim Kahramanmaraş’ımıza, Dulkadiroğlu’muza, ülkemize ve tüm gönül coğrafyamıza hayırlı ve uğurlu olur, memleketimizin daha ileriye gitmesine katkı sunar” dedi.

“KAHRAMANMARAŞ’TA ÖNEMLİ BİR SİYASİ OLGUNLUK VAR”

Demokrasinin en önemli göstergelerinden bir tanesinin seçimler olduğunu dile getiren Okay, “Malumunuz demokrasinin en önemli göstergelerinden bir tanesi bu seçimlerimiz. Bu seçimlerimizin neticesinde de inşallah ülkemizdeki yerel yöneticilerimiz belirli olacak. Yerel seçimlerin öncelikle Kahramanmaraş’ımıza, tüm vatandaşlarımıza ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu seçim sürecinde hemşerilerimize bize göstermiş olduğu ilgi dolayısıyla teşekkür ediyorum, sağ olsunlar var olsunlar. Kahramanmaraş’ta önemli bir siyasi olgunluk var, gerek iktidar partisinde gerekse de muhalefet partilerinde medeni ilişkiler içerisinde sürekli istişare içerisindeyiz. Bu seçim sürecinde de herhangi bir gerginlik ya da sıkıntılı bir olay meydana gelmedi. Bundan sonra da olmaz İnşallah. Kahramanmaraş’taki tüm siyasi parti temsilcilerine de bu nezaketlerinden dolayı da teşekkür ediyorum. Hakikaten onların nezaket ve gayretleri neticesinde rahat ve huzurlu bir seçim ortamı geçirdik. Propaganda dönemini de bu şekilde bitirmiştik, huzurlu bir seçim geçirmekteyiz” ifadelerini kullandı.

“KAZASIZ BELASIZ SEÇİM DÖNEMİNİ BİTİRDİK”

AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu ise oyunu Fatih İlköğretim Okulu’nda kullandı. 1085 no’lu sandıkta oyunu kullanan Avşaroğlu, yaptığı açıklamada, “Öncelikle demokrasinin birer unsuru olan yerel seçimlerin ülkemize, şehrimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Yoğun bir seçim dönemi geçirdik, yaklaşık 3-4 ay sahadaydık. Ekibime, teşkilatlarıma, kadın ve gençlik kollarımıza, mahalle başkanlarımıza ve meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca ailelerine de teşekkür ediyorum çünkü gece-gündüz koşturma içerisinde ailelerimizi de ihmal ettik ama söz konusu vatansa her şey teferruat dedik. Sağ olsunlar kazasız belasız seçim dönemini bitirdik, oylarımızı kullandık. Sağ duyunun hakim olduğu bir seçim yaşıyoruz. Muhtarlık seçimi de olması dolayısıyla çok sayıda muhtar adayımız da var, herkese başarılar diliyorum. Seçimlerin ülkemize, şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz