Koronavirüs... Tüm dünyada insanların ölümüne kadar birçok olumsuzluğa sebep olurken, Türkiye’de geçtiğimiz günlerde salgının yayılma hızını önlemek ve ölümlerin önüne geçmek adına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullar geçici süreliğine tatil edilmişti. Öğrencilerin okullara gidememesi üzerine tüm ders içeriklerinin internet üzerinden sunulması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) aracılığıyla öğrencilere uzaktan eğitim verilecek. MEB’in çevrimiçi sosyal eğitim platformu EBA’yı, öğretmen ve öğrenciler kullanırken, bu zorlu süreçte internet erişimi olmayan öğrencilere ve velilerine destek vermek adına Turkcell, 6 GB’a kadar ücretsiz internet vereceğini açıkladı.

DEKA TURKCELL ÖĞRENCİLERİN YANINDA!

Turkcell hattına sahip olan tüm kullanıcılar, BİP uygulamasının Keşfet bölümünde yer alan EBA kanalı üzerinden eba.gov.tr ve EBA uygulamasında geçerli kazandıkları 3 GB interneti ikiye katlanarak 6 GB olarak kullanabilecek. Turkcell’in internet desteğinin ardından EBA’yı ya da EBA’da kullanılacak ücretsiz interneti alma noktasında sorun yaşayan öğrenci ve velilerine bir destek de DEKA Turkcell’den geldi. Turkcell’in Kahramanmaraş’taki iş ortaklarından DEKA Turkcell ise hediye internet tanımlama ve EBA uygulama kurulumu noktasında tamamen ücretsiz bir şekilde öğrencilere destek verecek. Öğrencilerin ücretsiz interneti nasıl alacağını DEKA Turkcell Mağazaları Genel Koordinatörü Recep Bilgiç anlattı.

EBA İLE UZAKTAN EĞİTİM NASIL YAPILACAK?

EBA’nın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirildiğini ve tüm ders içeriklerinin internet üzerinden öğrencilere sunulan önemli bir eğitim hizmeti olduğunu belirten Bilgiç, uzaktan eğitimin 23 Mart Pazartesi günü başlayacağını söyledi. Bilgiç, “Türkiye’de ilk resmi koronavirüs vakasının görülmesinin ardından dün 16 Mart’tan itibaren okullar bir hafta tatil edildi. Ardından gelen 23 Mart’tan itibaren eğitimin online olarak yapılmasına karar verildi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitimde aldığı önlemler kapsamında uzaktan eğitimin adresi ise internette Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve televizyonda ise TRT kanalları olacak

EBA’ya eba.gov.tr adresinin yanısıra iOS ve Android için geliştirilen mobil uygulamalarına App Store ve Google Play üzerinden erişilebilecek. Türkiye'deki tüm öğrenci ve öğretmenlerin elektronik ortamda ders içeriklerine ulaşmasını sağlamak için eba sistemi geliştirildi. MEB bünyesindeki Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (Yeğitek) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çevrimiçi bir sosyal eğitim platformu olan EBA’ya, eba.gov.tr adresi üzerinden erişilebiliyor. Platforma “Öğrenci”, “Öğretmen” veya “Veli” olarak giriş yapılabiliyor” dedi.

TURKCELL’İN İNTERNET HEDİYESİ NASIL KULLANACAK?

Yaşanan bu zorlu süreçte Türkiye’nin geleceği öğrencilere destek vermenin önemli olduğuna dikkat çeken Bilgiç, “Turkcell, gerçekten de eğitim noktasında büyük alkışı hak ediyor. Açtığı okullar ve öğrencilere her zaman verdiği destekler Türkiye’nin geleceğinin inşasında önemli. Yaşadığımız bu zorlu süreçte de Turkcell üzerine düşeni en güzel şekilde yapıyor. Öğrenciler malum okullara gidemiyor ama uzaktan ders alarak derslerinden geri kalmayacak. Bunlara vesile olmak bizim için önemli. Bildiğiniz gibi Turkcell, EBA’da kullanılacak 6 GB interneti tamamen ücretsiz bir şekilde öğrenci ve velilerinin hizmetine sundu. Tüm Turkcell’li kullanıcılar, BİP’in keşfet bölümünde yer alan EBA kanalı üzerinden eba.gov.tr. ve EBA uygulamasında geçerli kazandıkları 3 GB interneti ikiye katlanarak 6 GB olarak kullanabilecek. Turkcell’imizin bu güzel kampanyasına DEKA Turkcell olarak biz nasıl destek verebiliriz diye düşünüyorduk. Bazı öğrencilerimiz ve velilerimiz hediye internet tanımlama ve EBA uygulamasını kullanmayı bilmiyor. Biz de bu noktada mağazalarımıza geldikleri takdirde hediye internet tanımlama ve EBA uygulaması kurulumu noktasında tamamen ücretsiz bir şekilde bilgi ve destek vereceğiz. Öğrenciler ve velilerimiz, koronavirüs tedbirleri kapsamında 12 ile 18 saatleri arasında açık olacak mağazalarımızda bu hizmetlerden faydalanabilirler” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz