Türkiye’de mobil iletişimin öncü kuruluşu olan Turkcell ile Kahramanmaraş’ta uzun yıllardır ortak işbirliği yapan ve önemli başarılara imza atan Deka Grup, Turkcell’in hem toptan hem de mağazacılık kısmında önemli bir misyon üstlenmeye devam ediyor. Bu kapsamda Deka Turkcell’den öğrenci ve velileri sevindirecek yeni bir haber geldi. Buna göre öğrencilerin EBA üzerinden ders görebilmeleri için gerekli olan tablet, telefon ve interneti uygun fiyatlara özellikle velilerin hizmetine sundu.

“DEKA TURKCELL OLARAK TÜM HAZIRLIKLARIMI YAPTIK”
Konuyla ilgili konuşan Deka Turkcell Mağazaları Genel Koordinatörü Recep Bilgiç, “Biz Deka Turkcell olarak tüm hazırlıklarımı yaptık. Okullar 21 Eylül’e kadar açılacak ama bunun öncesinde online olarak ders işlenebilecek. EBA’ya erişmek için insanların tablete, telefona ve bir internete ihtiyacı olacak. Biz firma olarak bu ekipmanların tedarikçisi durumundayız. Şu anda süperbox diye bir ürünümüz var. Süperbox ürünümüz taşınabilir bir ürün. Yani insanlar ev interneti yanlarında taşıyabiliyorlar. Küçük bir kutumuz var. İnsanlar o cihazı evlerine, işyerlerine ve diğer istediği yerlere götürebiliyorlar. Sadece priz olması yeterli. Cihazın içerisinde bir sim kartı var. Sim kart sayesinde Türkcell şebekesinin olduğu her yerde internet çekiyor” dedi.

İŞTE FİYAT ARALIKLARI
Ürünlerin fiyatlarından bahseden Bilgiç, “Ürünümüzün fiyatlarından bahsetmek istiyorum. Hem sınırlı hem de sınırsız paketlerimiz var. Sınırlı olarak önerebileceğim 2 paketimiz var. 100 GB kotalı paketimiz 129 TL’ye geliyor. Birde 150 GB kotalı paketimiz var, bu da 159 TL’ye geliyor. Sınırsız paketlerimizde de aylık 199 TL’ye aylık 10 MB hızında paketimiz var. Yine 20 MB hızında sınırsız paketimiz var. Bunun fiyatı da 299 TL. Bu ürün bildiğimiz normal sabit ev internetine göre çok daha yüksek hızlara erişebiliyor. Bunun işyeri kullanımları için sınırsız hız paketleri de var. Bunun dışında tabletlerde Türkcell güzel kampanyalar başlattı. Şu anda 5-6 modelde peşin fiyatına 6 ay taksit var. Haricinde telefonlarımızda kampanyalar var. Telefonlarda sarı günler dediğimiz peşin fiyatına 12 aya varan taksitler var” ifadelerini kullandı.

“ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYABİLECEK BİR GELİŞME…”
Sözlerinin devamında Ticaret Bakanlığı’nın ikinci el telefonlardaki garanti düzenlemesine değinen Bilgiç, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Ticaret Bakanlığı tarafından yeni bir düzenlemeye gidildi. Yeni düzenlemeyle birlikte artık ikinci el cep telefonları belirli standartları sağlayan ve yetki belgesi almış servisler tarafından yenilenip garantili olarak satılabilecek. Tabii burada sadece yetki belgesi almış firmalar bu düzenlemeyi yapabilecekler. Firma cihazı alacak, temizleyecek, yenileyecek ve tekrardan satılabilir hale getirecek. Bu ürünlerde yeniden garantili olarak satılacak. Bu da ülke ekonomisine katkı sağlayabilecek bir gelişme.”

HABER: MESUT BENLİ

Editör: Mahmut Beyaz