Türkiye’nin sınırlarında oluşturmak istenen terör devletine Mehmetçik dur derken, halkın doğru haber alabilmesi adına Kahramanmaraş Manşet Gazetesi ve Türkoğlu Haber Gazetesi, gündemin nabzını Hatay ve Kilis’ten tutmaya devam ediyor. Haber ekiplerimizden Emre Akkış, Ahmet Güneçıkan, Mesut Benli, Mustafa Kılınç Kilis ve Hatay’dan değişik zamanlarda haber yaparken, Türkoğlu Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Osman Tuğrul Tuğ, sınır hattını geçerek ÖSO birliklerinin kamplarına girdi. Ayrıca Hassa 1. Hudut Tabur Komutanlığına girerek askerin moralini gözlemleyen Tuğ, A Haber’in başarılı istihbarat Şefi Kerim Ulak’la da görüştü.

MEDYA YERLİLEŞTİ

Türkoğlu Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Osman Tuğrul Tuğ’a konuşan Ulak: “Medyanın yerli olduğuna dikkat çekerek: “Türkiye’nin bir çok yerinden gazeteci meslektaşlarımız, burada Mehmetçiğimizin güçlü duruşunu milletimize yansıtıyor. Kahramanmaraş’tan da gelen Manşet Gazetesi ve Türkoğlu Haber Gazetesi ekibi de, sınırı geçerek ÖSO kamplarını görüntüledi. Çok şükür artık medyamız milli, bunun en bariz göstergesi ise yerel gazetelerimizin buradan gelip an be an haber paylaşıyorlar. Bu bağlamda Manşet Gazetesi ve yurdun değişik illerinden gelen gazeteci meslektaşlarımı kutluyorum” dedi.

KUMANYALAR HASSA’DA

TSK’nın tüm kumanya ihtiyacının Hassa’dan karşılandığına vurgu yapan Hassa Kaymakamı Yusuf Turan, oluşturulan 20 kişilik özel ekibin sürekli kumanya hazırladığını belirtti. Turan şunları söyledi: “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Özgür Suriye Ordusu Birlikleri ile hudutlarımızda, Suriye sınırları içinde bölge güvenliğinin istikrarı sağlamak maksadı ile operasyonlarına devam ediyor. İlçemiz sınır bölgesinde olduğu için, her gün Türkiye’nin her bölgesinden gelen onlarca heyet yüzlerce vatandaş bizleri ziyaret ederek Mehmetçiğimiz için yardımlar getiriyor. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlet. Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Özgür Suriye Ordusuna her türlüğü desteği veriyor. Ama bizim milletimiz öyle büyük bir millet ki her gün buralara gelerek kamyonlar ile battaniye, çorap, gıda malzemesi gönderiyorlar, getiriyorlar. Ülke birlik beraberlik içinde, Mehmetçiği yalnız bırakmıyor.

Hassa’da yirmi kişilik gönüllü bir ekibimiz var. Bu ekibimiz Mehmetçiğe en kaliteli ürünlerden oluşan gıda malzemelerini kumanya haline getiriyor. Bizlerde bunları Askerlerimize ulaştırıyoruz. Ülkemiz böyle birlik beraberlik içinde iken hiçbir güç bu vatanı bölünmez. Afrin Operasyonu ile bunu tüm dünyaya gösterdik. Kahramanmaraş’tan buraya kadar gelen Manşet Gazetesi ve Türkoğlu Haber Gazetesi ekibine ’de teşekkür ediyoruz. Bizleri burada yalnız bırakmadılar, buradan Türkiye Halkının ve Kahramanmaraş halkına da yardımlarından ve dualarından dolayı minnettarız”

ALLAH KİMSEYİ HÜRRİYET İLE TERBİYE ETMESİN

Hatay’ın Hassa ilçesinde Kaymakam ve Belediye Başkanı ile Görüşen Türkoğlu Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Osman Tuğrul Tuğ’a konuşan Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel: “Allah kimseyi Hürriyet ile terbiye etmesin. Vatanı ile terbiye etmesin” dedi.

SİVİLLER GÖZ ARDI EDİLSE 2 GÜNDE HER YERİ DÜMDÜZ EDERİZ

Avrupa medyasının uydurma haberlerine sert dille Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel şöyle konuştu: “Siviller göz ardı edilecek olsa, Afrin’in tamamı Membiç’i almak 2 günlük bir hadise Türkiye için. Uzamasının temel sebebi, bizim orada bulanan ve akrabalık hukuku olan insanlar var. bu bırakılmıyor. Orada bu insanlar kalkan olarak kullanılmaya çalışılıyor. Avrupa’da ki birçok kanalda da televizyonda da, ‘Türkler orada sivilleri katlediyor’ algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Bunun gerçekten uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Bazı yayınlar elimize geçiyor.

CNN YANLI HABER YAPIYOR

Özellikle CNN’nin yaptığı yayınlar insanları konuşturmadan, uzaktan konuşuyor alt yazı geçiyor. Türkler katliam yapıyor, Türkler bize bomba atıyor gibi haber yapıyorlar. Kişileri konuşturarak haber yapmıyor. Sadece alt yazı ile birileri konuşuyor onlarda alt yazı geçiyor. Tamamen millete, ümmete karşı haçlı ittifakı kurmaya çalışanların algı operasyonu bunlar.

MAZLUMUN YANINDAYIZ

Tarihte bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bizim örfümüz, adetimiz geleneğimiz, inancımız asla bir mazlumun gözünden yaş akıtmamıza müsaade etmez. Biz böyle bir milletiz. Himaye etmeyi, mazlumlara sığınak olmayı liman olmayı hep özümsemiş bir milletiz. Bunula da iftihar ediyoruz. Bugün 3,5 milyon Suriyeli misafirimizi ensar olduk. Bağrımıza bastık. Onlara kol kanat olduk. Aşımızı soframızı paylaştık. Onlara kapılarını kapatan Avrupa, bugün bu milleti algı ile yıkmaya çalışıyor. Bunlara bu milletin karnı tok.

HUZURA KAVUŞTURMAK İSTİYORUZ

Biz hem bu bölgede yaşayan Suriyelileri hem de oradaki yaşayan Suriyelileri huzura kavuşmasını istiyoruz. Burada yaşayan insanlar tekrar vatanlarına dönerler. Orada kendi topraklarında kendi ülkelerinde yaşamaya devam ederler. Allah kimseyi Hürriyet ile terbiye etmesin. Vatanı ile terbiye etmesin. Biz bu manada yine Hürriyete aşık bir milletiz. Biz ya ölürüz, ya da hür yaşarız. Üçüncü şık yani esaret yok bizde. Topraklarımızı bırakıp kaçma gibi bir şansımız yok. Bizim ecdadımız bu topraklarda doğmuş, büyümüş vefat etmiş, onların mezarları burada, bizim de mezarlarımız burada olacak.

GÜZEL GELECEK TESİS EDECEĞİZ

Çocuklarımıza daha güzel bir gelecek ve Türkiye bırakmak için hep beraber çalışacağız. Bugün burada bir sıkıntı varsa, sadece özelde bizi tehdit ediyor sınır hattında olduğumuz için ama ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir konu var. sadece bizim burada çarpıştığımız, taşeron maşa olan örgütler değil. PYD’si, YPG’si PKK’sı, DEAŞ’i falan bunların arkasında ağababaları var. İngiltere, Amerika, Fransa, İsrail, Almanya, Çin var. Dün Çanakkale’de olduğu gibi ordumuz 7 düvele karşı savaşıyor. Dün açık gelmişlerdi, aleni bir şekilde gelmişlerdi. Bugün gizli sadece bu maşaları kullanarak vurmaya çalışıyorlar. 5 bin Tır gelen malzeme örgütlerin birbiri ile çarpışacağı silahlar değil, devletin devletle çarpışacağı silahlar. Dolayısıyla biz kimin ne yapmak istediğini biliyoruz. Bunların Arz-ı Mev'ud hayali, aradan bir Akdeniz’e açılma koridoru, Irak’tan Suriye üzerinden açmaya çalıştıkları terör koridorunu ordumuz huzur koridoru haline getirecek.

ALLAH ORDUMUZA GÜÇ KUVVET VERSİN

1 günde yaşadıklarını Manşet Gazetesine anlatan Türkoğlu Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Osman Tuğrul: “Hatay’ın Reyhanlı ve Hassa ilçelerine bağlı sınır köylerine giderek Mehmetçiğimizin moral durumunu ve Afrin Zeytin Dalı Harekatını gözlemledik. Ayrıca bu köylerde yaşayan vatandaşların hemen yanında süren operasyonda oynadığı rolü gözlemledik. Mehmetçiğimize ve Özgür Suriye Ordusunun her zaman yanında olduklarını belirten köy halkı askerlerimizi bağrına basıyor. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu ben Zeytin Dalı Afrin Harekatı ile gördüm. Hassa ve Reyhanlı ilçesine Türkiye’nin hemen hemen her yerinden heyetler ve vatandaşlarımız geliyor. Kurban kesiyorlar, çorap, atkı, gıda malzemesi getiriyorlar.

GERÇEKTEN DÜĞÜNE GİDER GİBİLER

Ayrıca İstanbul’da Eğitimci, Hukukçu ve İşadamlarının Kurduğu Yedi Dost Derneği ülkemizin güvenliği ve bölgenin huzuru için Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Mensubu ve Özgür Suriye Ordusuna cep boy Kuran- Kerim dağıtması askerlerimiz çok duygulandırdı. O manzara karşısında bizde duygulandık. Manevi olarak askerlerimizin hazır ve mutlu olduğunu , ‘Ya şehit oluruz, ya Gazi ama vatansız olmayız’ diyorlar. Ağlamamak, orda ki atmosferin Milli ve Manevi havasına katılmamak elde değil. Düşünsenize bir savaşa gidiyorsunuz ve askerleriniz düğünü gidiyormuşçasına, korkmadan, kahramanca teröristlere oraları dar ediyor.

SINIRIN 5 KM İÇERİSİNDE GİRDİK

Koordinat vermeyelim köyün ismini de vermeyelim ama sınır kenarında birkaç köye gittik. Bu köylerde oturan bazı vatandaşlar ile tanıştık. Vatandaşların tabi güvenlik gerekçesi ile isimlerini veremiyorum. Bu vatandaşlardan bir tanesi bize mihmandarlık etti ve güvenilir olduğundan ve köylerde bulunan askeri birliklerimizden izinler alarak bizleri sınırın 5 kilometre ötesinde bulunan iki farklı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kampına götürdü. Buralara girmek imkansız her gazeteciyi elini kolunu sallayarak girmesine izin vermiyorlar. Bizler yoğun bir güvenlik tedbiri ve güvenlik taramasından sonra birazda samimiyetimizin güven vermesi ile kamplara girdik.

HALK BİZLE BİRLİKTE

O kamplarda Türk Silahları kuvvetlerimizle omuz omuza savaşan Özgür Suriye ordusu birlikleri ile görüşme şansım oldu. Özgür Suriye ordusu askerleri Türk Halkı ve bizi destekleyen Suriye halkına minnettarız, bizleri yalnız bırakmıyorlar. Her türlü ihtiyacımızı bizi kendilerinden ayırmayarak bize ulaştırıyorlar. İnşallah muzaffer olacağız diyorlar. ÖSO güçleri Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından eğitilerek harekata katılıyorlar. Ama yaşları 15-16 arası çocuk yaştaki gençler ülkesini, toprağını korumak maksadı ile orduda yer alıyor.

BİR KAÇ DAKİKA İLE KURTULDUK

Türk askerlerimiz ve Özgür Suriye Ordumuzun bulunduğu bir kampa gittik. Buralarda Askerlerimiz ve ÖSO askerleri ile görüştük. Bilgiler aldık, bizleri yoğun bir güvenlik taraması yaptıktan sonra yanlarına aldılar. Kuran-ı Kerimler okuduk. Lakin biz bu kamptan ayrıldıktan bir kaç dakika sonra bu kampa havan topu düştüğü Özgür Suriye ordusundan yaralı askerlerimizin olduğunu öğrendik. Türk Silahlı Kuvvetlerimizden ise bir askerimiz şehit oldu. Rabbim tüm askerlerimizin yanında olsun. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Bu kamplardan döndükten sonra Hassa 1. Hudut Tabur Komutanlığını ziyaret ederek Türk askerlerimizin moralini gözlemledik. Onlarla sohbet ettik, vatan için her göreve hazırlar. Ailelerine ve tüm Türk halkına selamları var. Bu Hudut Tabur komutanlığında beni duygulandıran bir anım var. İsmin vermeyeyim bir Yarbay’ımız bu taburun bulunduğu yerde kurulan afad çadırında yaralı. Afrin tarafında operasyonda iken şarapnel parçası ile yaralanıyor. Hastaneye kaldırıldıktan sonra ise izin almayarak o halde bile Askerlerini Mehmetçiğin yanında ayrılmayarak, operasyona devam ediyor. Ben bunları gördükçe bizim milli beraberliğimizi kimsenin bozamayacağını, böyle imanlı askerlerimiz oldukça bu ülkeyi kimsenin yenemeyeceğini gördüm. Bizler Bu kamplarda gönüllü Afad Ekipleri, İtfaiye Ekipleri ve Kızılay ve 112 Sağlık ekiplerini de gördük. Kamplarda kendilerini büyür risklere atarak gönüllü olarak hem Türk Silahlı Kuvvetleri hem de Özgür Suriye Ordusu kamplarında konuşlanmış durumdalar. Askerlerimiz gibi büyük emek harcıyorlar. Onları da unutmamak gerek, onlara da çok minnettarız”

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz