Murat Eğridağ’ın sunduğu Haber Ötesi Programına konuk olan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, geride kalan hizmet sürecini, yaptıkları ve yapacakları projeleri değerlendirdi. Göreve geldiklerinde üç personelle hizmete başladıklarını aktaran Başkan Okay, geride kalan sürede bölgesine sorunsuz hizmet eden bir orduya kavuştuklarını kaydetti.
Bölgenin sorunlarını tespit ederek çözümler ürettiklerini anlatan Başkan Okay, bölgenin en önemli sorununu ise alt yapı olarak belirlediklerini kaydetti. Şehrin doğusunda kalması sebebiyle ilçesinin gelişmediğini dile getiren Başkan Okay, büyükşehir yasasıyla bölgenin adeta kaderinin değiştiğini söyledi.
İlk iş olarak kırsal ve merkez mahallelerin sorunlarını tespit ederek işe başladıklarını aktaran Başkan Okay, ivedi bir şekilde bu sorunları çözüme kavuşturduklarını vurguladı.


KIRSAL MAHALLELERİMİZİN ALT YAPI SORUNU ÇÖZDÜK
Geniş bir kırsal alana sahip olduklarını aktaran Başkan Okay, bu mahallelerde yaşayan vatandaşın şehir merkezindeki vatandaş gibi eşit hizmet alması adına çalıştıklarını vurguladı. Başkan Okay, bu kapsamda ilk olarak da alt yapı çalışması yaptıklarını dile getirerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bölgemizin en önemli sorunu alt yapıydı. Bu sorunu çözüme kavuşturma adına önemli çalışmalara imza attık. Seçim sürecinde vatandaşlara en önemli vaatlerimizden bir tanesi de onların iyi standartta yollara kavuşmalarıydı. Bu sözümüzü yerine getirme adına kırsal mahallelerimize kilometrelerce parke ve asfalt çalışması yaptık. Şuanda yeni açılan yollarımız ve ihtiyaç duyulan bölgelerde bu çalışmalarımız devam etmektedir. Hatta Bertiz bölgemizde grup yolu dediğimiz Kılağlı ve Kabasakal mahallelerimiz arasındaki yolu da yüksek standartta yapıyoruz. Önemli bir kısmını hizmete açtığımız bu yol bölgenin ulaşım ihtiyacına çok büyük katkı sağlamaktadır.”


KIRSAL MAHALLELER SOSYAL TESİSLERLE ZENGİNLEŞTİRİLDİ
Dulkadiroğlu Belediyesi olarak çok amaçlı sosyal tesis projeleri tasarladıklarını aktaran Başkan Okay, bu sosyal tesisleri de kırsal mahallelerde hizmete sunduklarını kaydetti. Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kırsal mahallelerimizde alt yapı hizmetlerini tamamladıktan sonra bölgeye hitap edecek çalışmalar yapmak için de düğmeye bastık. Bu kapsamda belirlediğimiz büyük mahallelerimize çok amaçlı sosyal tesisler inşa ettik. Bugün Dereli, Şerefoğlu, Yusufhacılı, Peynirdere, Baydemirli, Beşenli, Kapıçam, Tevekkeli gibi mahallelerimize sosyal tesisler kazandırdık. Birçok mahallemize de yeni sosyal tesisler yapmayı sürdürüyoruz. Burada amacımız bu mahallelerimiz de yaşayan vatandaşlarımızın hayat standardını daha da yükseltmek ve bölgeyi değerlendirmektir.”


GELECEĞİN ANAHTARI GENÇLERDİR
Gençlere yönelik hizmetlerini de anlatan Başkan Okay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi her zaman düşünüyoruz. Bu kapsamda bu güne kadar çeşitli kurs ve ders organizasyonları yaptık. Yine milli eğitim müdürlüğümüzle iş birliği içerisinde birçok sınav ve çeşitli faaliyete imza attık. Bunun yanı sıra kalıcı hizmetler için de bölgemize Kahramanmaraş’ın en büyük gençlik merkezini inşa ettik. Bir diğer gençlik merkezinin inşaatını da Gazipaşa mahallemizde sürdürmekteyiz. Yine Yahya Kemal mahallemize yüzme havuzu inşa ettik ve iki yıldır hizmet vermekte. Bir diğer gençlik merkezimizi de Karacasu mahallemizde inşa etmeyi planlıyoruz. Üniversite öğrencilerin de faydalanacağı bu güzel tesisin de şehrin en kaliteli gençlik merkezlerinden biri olacağını dile getirmek istiyorum. Yine Doğukent bölgemizde Kahramanmaraş’ın en büyük yüzme spor kompleksini inşa ediyoruz. Ayrıca aynı bölgede bir de ortaöğretim kız öğrenci yurdu inşaatını tamamlamak üzereyiz. İlçemizde Türkiye’nin ilk Kıraathanelerinden bir tanesi yaklaşık dört yıldır hizmet vermekte. Yine aynı formatta Kitap Kafemiz de gençlerimizin ve kitapseverlerin hizmetindedir. Bu gibi sayabileceğimiz birçok hizmetimiz gençlerimizin yani geleceğimizin teminatlarının hizmetindedir.”


TURİZMDE BÜYÜK İLERLEME KAYDETTİK
Başkan Okay, turizme yönelik yaptığı hizmetleri şu şekilde aktardı: “Tarihi ve kültürel değerlerini turizme kazandırmayı hedefleyen bir yönetim anlayışı sergiledik. Bu kapsamda tarihi değerlerimize sahip çıkarak onları turizme kazandırma adına adımlar attık. Çeşitli konaklarımızı restore ederek turizmin faydalanacağı formatta hizmete sunduk. Bu konaklarımızın başında Mutfak Müzesi, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Maraş Araştırmalar Konağı, Üdürgücü Konağı ve tarihi sokak iyileştirme projesi gelmektedir. Bölgemizin bu zenginliğini göz önünde bulundurarak turizme kazandırmayı hedefliyoruz. Büyükşehir Belediyemizin restore ettiği Demirciler çarşısı bizim bu konaklarımızla tamamlayıcı rol oynamaktadır. Ben bu bölgenin yeni konak iyileştirme projeleriyle daha da zenginleşeceğini düşünüyorum.”


YEŞİL ALANLAR EN VERİMLİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLİYOR
İlçenin bilinmeyen özelliklerini ön plana çıkarma adına çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İlçemizde keşfedilmeyi bekleyen birçok güzellik var. Biz bu güzellikleri ön plana çıkarma adına çalışma yapıyoruz. Bunlardan en önemlisi de yeşil alanlardır. İlçemizde atıl bir şekilde duran orman alanlarını değerlendirerek vatandaşımızın hizmetine sunduk. İlk olarak Dulkadiroğlu Mesire Alanını inşa ettik. İçerisine mini hayvanat bahçesi ve çeşitli aktivite alanları oluşturduk. Şimdide bölgede bir ilk olan A tipi mesire alanının inşaatını sürdürüyoruz. Tamamlandığında Kahramanmaraş’ın gözdesi olacak bir mekâna daha kavuşacağımızın müjdesini şimdiden verebiliriz. Yine aynı bölgede bir heyecan parkı yapımı için de çalışmalarımız devam ediyor.”


ŞİMDİ SIRA DÖNÜŞÜMDE
Birçok bakımdan ilçenin değişim ve dönüşümü yaşadığını aktaran Başkan Okay, yeni dönemde hedeflerinin kentsel dönüşüm olduğunu aktardı. Bu noktada ilk çalışmayı Divanlı Mahallesinde başlattıklarını aktaran Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Birçok bakımdan alt yapısını tamamladığımız ilçemizin bundan sonraki en önemli ihtiyacı kentsel dönüşümdür. Geride kalan hizmet süremizde bu noktada bazı çalışmalar yaptık. Bu çalışmalardan bir tanesi de şuanda Divanlı mahallesinde devam etmektedir. Yeni dönemle kentsel dönüşüme ağırlık vereceğiz ve ilçemizin değişimini dönüşümünü tamamlayacağız.”

HABER MERKEZİ

Editör: Mahmut Beyaz