AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, 31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından il başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte hayırlı olsun ziyaretlerini sürdürüyor. Başkan Debgici öncülüğündeki AK Parti heyeti ilk olarak Cumhur İttifakı’nın önemli bir paydaşı olan Milliyetçi Hareket Partisi’ni ziyaret ederek, İl Başkanı Ertuğrul Doğan ve partilileriyle bir araya geldi. Debgici sonrasında ise yerel seçimlerde göreve seçilen ve mazbatalarını alarak çalışmalarına başlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker ve Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan’a sırasıyla hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Debgici ziyaretlerinin ardından gazetemize özel açıklamalar yaptı.

"CUMHUR İTTİFAKİ EMİN ADIMLARLA YOLUNA DEVAM EDECEKTİR"

Ziyaretlerine ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek başladıklarını kaydeden AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, “31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi’nin ardından mazbatalarını alan belediye başkanlarımıza il başkan yardımcılarımız  ve yönetim kurulu üyelerimizle birlikte hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda öncelikle tabi ki Cumhur İttifakı olarak seçimde döneminde birlikte ortak programlar yaptığımız, beraber koşturduğumuz Milliyetçi Hareket Partisi’nin değerli İl Başkanı Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulu üyelerini MHP İl Başkanlığı’nda ziyaret ettik. İnşallah Cumhur İttifakı önümüzdeki dönemlerde de ülkemizin birliği, beraberliği ve geleceği için emin adımlarla yoluna devam edecektir” dedi.

“HAYRETTİN GÜNGÖR HİZMET BAYRAĞINI YUKARIYA TAŞIYACAKTIR”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün beş yıllık görev süresinde hizmet bayrağını daha ileriye taşıyacağına inandığını belirten Başkan Debgici, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’de, metropol ilçelerimiz olan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile birlikte mazbatasını almıştı. Hayrettin Güngör başkanımız, 2014 yılından 2019’a kadar şehrimize çok güzel hizmetler yapan, şehrimizin adeta çehresini değiştiren ve teşkilatçılığı da çok iyi bilen Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’tan bayrağı devraldı ve bir devir teslim töreni gerçekleştirdik. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a şehrimize ve partimize katkılarından dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum. İnşallah farklı alanlarda daha güzel hizmetlere imza atacaktır. Devir teslim töreniyle birlikte de değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’de makamında hem hayırlı olsun tebriklerini kabul etti hem de görevi devralıp çalışmalarına artık resmen başlamış oldu. Biz de başkanımıza görev süresince başarılar diliyoruz, tebrik ediyoruz. Hayrettin Güngör, bilgisi, birikimi ve bulunduğu konum itibariyle belediyecilik hizmetlerini çok iyi bilen, bu konuda her türlü bürokratik işlemlerin de üstesinden rahatlıkla gelebilecek, tecrübeli bir kardeşimiz. İnşallah Kahramanmaraş’ımız 2019’dan itibaren 2023 hedeflerimiz çerçevesinde beş yıllık görev süresinde hizmet bayrağını daha ileriye taşıyacak, yeni yatırımlar, yeni hizmetler yapacak. Mevcut çalışmaları da daha ileriye taşıyacaktır. Buna olan inancımız tam, biz de her zaman olduğu gibi teşkilatlarımızla birlikte destekçisi olacağız. Yine mazbatalarını alan Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay’a da ikinci dönemleri için makamlarında bir ziyarette bulunduk ve görevlerine hız kesmeden devam edecekleri makamlarında hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Cenab-ı Allah onlara hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Başkan Debgici İlçe Belediye Başkanlarını ziyaretlerine yönelik ise şu ifadeleri kullandı;

“ANDIRIN’IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELERE İMZA ATACAKLAR”

“Bu bağlamda yine Andırın Belediye Başkanımız Ahmet Doğan ve Göksun Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın’ı ziyaret ettik, hayırlı olsun dileklerinde bulunduk. Hem Andırın hem de Göksun Belediye Başkanlarımız güzel bir oy oranıyla göreve seçildi, hizmetlerine devam edecekler. Andırın, Kahramanmaraş’ın turizm açısından aslında keşfedilmemiş, bakir bir bölgesi. İnşallah önümüzdeki dönemde Ahmet Doğan başkanımız, Hayrettin Güngör başkanımızla birlikte yeni dönemde Andırın’ın çehresini değiştirecek projelere imza atacaklar.

“ELBİSTAN VE AFŞİN’DE BAŞKANLARIMIZ ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPACAKLAR”

Yine haftanın son gününde Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’i ziyaret ettik, hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Meclis üyeleriyle birlikte yeni dönemde Afşin’de de güzel hizmetlere imza atacaklarına inanıyoruz. Rabbim yollarını açık eylesin. Sonrasında ise Elbistan Belediye Başkanımız Mehmet Gürbüz’ü ziyaret ettik. Elbistan’daki seçim sonuçları hem ilçe halkının hem de Kahramanmaraşlıların merak ettiği önemli bir ilçemizdi ama biz şunu biliyorduk ki; Elbistan’da Cumhur İttifakı en güzel şekilde seçimi neticelendirecek. Hamdolsun bu da gerçekleşti ve Belediye Başkanımız makamına oturdu, mazbatasını alır almaz belediyecilik hizmetlerine başladı ve Elbistan’ı hak ettiği yere taşımak için elinden geleni yapacağını biz gözlemledik, bundan da mutlu olduk. İnşallah yine Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör ile Mehmet Gürbüz projelerini birlikte yürüterek Elbistan’a çok güzel hizmetler yapacaklar.

“EKİNÖZÜ’MÜZE HİZMETLERİN AKSAMADAN GELMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Elbistan ziyaretimizin ardından Ekinözü’ne geçtik, burada da Belediye Başkanlığı’na seçilen Bilal Eker’e ziyarette bulunduk ve tebriklerimizi ilettik. Her zaman yanlarında olduğumuzu, Cumhur İttifakı’nın ve AK Parti’nin yapılacak hizmetlerde her zaman destekçileri olacağını belirttik. Ekinözü’müze hizmetlerin aksamadan gelmesi, yapılmış olanların da üzerine yenilerinin ilave edilmesi için her türlü çalışmayı yapacağız.

“PAZARCIK’TA DA HİZMET BAYRAĞI EL DEĞİŞTİRDİ”

Pazarcık’ta da hizmet bayrağı el değiştirdi, İnşallah İbrahim Yılmazcan başkanımız yeni dönemde Pazarcık’ta güzel hizmetler yapacaktır. Daha önceki dönemde yapılmış hizmetlerin üzerine yenilerini ekleyerek beraberlik içerisinde tüm teşkilatlarımızla, Büyükşehir Belediyemizle Pazarcık’ı daha ileriye taşıyacak projelere imza atacaklar ve gönül belediyeciliğini en güzel şekilde uygulayacaktır. İbrahim Yılmazcan başkanımıza da güveniyoruz. Biz ilçelerde gezerken aklımıza hep hemşerilerimizin bize büyük oranda verdiği destek geliyor. Kahramanmaraşlı hemşerilerime canı gönülden teşekkür ediyorum, Rabbim yokluklarını vermesin. Biz onlara hizmet için varız, belediye başkanlarımız onlara hizmet için varlar. Bu bağlamda gece gündüz koşturuyoruz, seçim dönemi boyunca da değerli Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal’a, milletvekillerimize, MHP İl Başkanımıza, MHP Milletvekilimiz Sefer Aycan’a, emek sarf eden tüm AK Parti ve MHP teşkilat mensuplarına, bizlere oy veren vermeyen, her alanda destekleyen bütün hemşerilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Biz Kahramanmaraş olarak bir ve beraber olduğumuz sürece Allah’ın izniyle kimse bir yanlış yapamaz ve Kahramanmaraş en güzel hizmetleri bir şekilde alacaktır.

“HEPİMİZ KAHRAMANMARAŞ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Yine bu dönem de seçimin başından sonuna kadar emek sarf eden ve güvenliği oluşturan kolluk kuvvetlerimize, Jandarmamıza, polislerimize ve Adliye’deki seçim kurulu görevlilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü Kahramanmaraş’ta çok güzel bir seçim sürecini hep beraber atlattık. Hepimiz Kahramanmaraş için çalışıyoruz, hepimiz Kahramanmaraş için koşturuyoruz. Amacımız güzel şeyler yapmak bunu da birlikte ortak akılla üretirsek, inanıyorum ki Kahramanmaraş daha da büyüyecektir, şehrimiz daha çok kazanacaktır. Hep beraber kazanalım diyorum.

“İKİ İLÇEMİZDE MAZBATALAR ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA ALINACAKTIR”

Türkoğlu ile Çağlayancerit ilçelerimizde de seçimden başarıyla çıkan Cumhur İttifakı Belediye Başkanlarımız muhtemelen önümüzdeki hafta içerisinde mazbatalarını alacaklardır. İki ilçemizde itirazlar vardı, onların neticesini bekliyoruz. 31 Mart’ta seçilen belediye meclis üyelerimizi de tebrik ediyorum. Tüm ilçelerimizde belediye başkanlarımız meclis üyeleriyle toplantılar yapacaktır ve hizmet yarışında daha fazla nasıl hizmet ederiz diye birbirleriyle yarışacaklardır.”

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz