AK Parti'de 7. Olağan Kongre süreci başladı. 10 milyon 400 bini aşkın parti üyesi Kasım ve Aralık ayında 430 bin ilçe delegesini belirlemek için sandık başına gidecek. Kongre sürecini ele almak için parti genel merkezinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş milletvekilleriyle bir toplantı yaptı. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı milletvekillerine kongre süreciyle ilgili bilgi verildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla 7 Ekim’de 7’nci Olağan Büyük Kongre sürecini başlatan AK Karti, bu doğrultuda delege seçiminde hassas bir çalışma yürütecek. 28 Kasım -15 Aralık tarihleri arasında belde ve ilçelerde yaklaşık 430 bin ilçe delegesini belirlemek için sandığa gidilecek. 1 Haziran 2020’de başlayacak il kongrelerinin ise 27 Eylül 2020’ye kadar tamamlanması planlanıyor. AK Parti’de kongre sürecinin başlamasıyla birlikte tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da parti teşkilatlarında büyük bir hareketlilik yaşanıyor. AK Parti’nin Kahramanmaraş’taki kongre sürecini  İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici gazetemize değerlendirdi. Debgici, “Cumhurbaşkanımız, Ömer’leri, Ali’leri, Hatice’leri bulacağız derken, dava bilinciyle hareket eden, Türkiye’nin geleceğini planlayan AK Parti’de siyaset yapmanın bilincini, heyecanını, vizyonunu ve misyonunu taşıyacak dava arkadaşlarını aradığımızı kast etmişti. Biz onlarla birlikte yola devam edeceğiz, yolumuzu onlarla birlikte yürüyeceğiz” dedi.

İşte Başkan Debgici’nin açıklamaları;

“KONGRE TAKVİMİ İŞLEMEYE BAŞLADI”

“7’inci Olağan Büyük Kongre sürecimiz saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın söylediği zamanda başladı. 7 Ekim itibariyle bu sürecin başlatıldığı daha önce tüm kamuoyuyla paylaşılmıştı. Bu bağlamda da 81 il, ilçe ve beldelerimizde partilerin kongre heyecanı hat safhada devam ediyor. Bununla illigili ön hazırlıklar var. daha il, ilçe ya da  belde kongrelerinin tarihleri kesinleşmiş değil. Çünkü Kahramanmaraş’ta malum belde kongreleri yok. 11 ilçemizde ilçe kongremiz, sonrasında il kongremiz bunlarla eş zamanlı olarak da Kadın ve Gençlik Kolları kongrelerimiz yapılacaktır. Bununla alakalı bizim AK Parti Genel Merkezi’mizin talimatları doğrultusunda belirlenen bir takvim geçerli. O takvim şuan işliyor.

“İLÇE KONGERELERİ İÇİN DELEGE BELİRLEME SÜRECİ BAŞLADI”

Kahramanmaraş için İlçe kongrelerinde oy kullanacak delegelerin belirleme aşamasında şuan askı süreleri devam ediyor. İlçe merkezlerimizde mahalle bazlı üye listeleri, hangi mahallemizde kaç teşkilat mensubumuzun delege olarak üye kullanacağı ve onların belirlenme şartları teşkilat başkanlığımızın direktifleri doğrultusunda şuan işlemde. Biz de o işlemler İl Başkanlığı olarak İlçelerde gerekli şekilde uygulanıp uygulanmadığını takip ediyoruz. Genel Merkezimizin verdiği takvim doğrultusunda kasım ve aralık aylarında delege seçimleri tamamlanacak inşallah. Böylelikle bizim her ilçemizde, her ilçe kongremizde 400 ilçe delegesi, delege seçimi ile olacak. Bununla birlikte tabii delege dediğimiz ilçede seçilmiş belediye başkanımız ve kongre ile gelmiş tabii delege konumundaki ana kademe üyeleri tabii delege konumunda olacak. Bu da Kahramanmaraş’ta 400 ile 426 arasındaki bir sayıya tekabül ediyor. En büyük ilçelerimiz olan Onikişubat, Dulkadiroğlu ve Elbistan’da ki 25’er yönetim kurullarındaki ana kademe teşkilat üyemiz var bir de belediye başkanlarımız var. doğal olarak 26 tabii delegemiz olmuş oluyor. 400 seçilmiş ile birlikte maksimum 426’ya yakın delege oluyor. Her ilçe kongresini tamamladıktan sonra, o ilçe kongrelerinde il kongresinde oy kullanacak 600 seçilmiş delege belirlenecek. Onunla birlikte il kongresinde tabii delege konumundaki ilimiz Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı ve İl Ana Kademe Yönetim Kurulu Üyeleri oy kullanacak. Dolayısıyla şuan kongre hazırlıkları devam ediyor.

“İLÇE KONGRELERİNİN TARİHLERİ İLERLEYEN GÜNLERDE BELLİ OLACAK”

2020 yılının ilk 4 ayında tüm Türkiye’de ki ilçe kongrelerinin yapılması planlanıyor. Bununla ilgili hazırlıklar da devam ediyor. Bizler de 11 ilçe kongrelerimizin tarihlerini Genel Merkezimiz ile istişare edip belirleyeceğiz. Akabinde haziran ayından başlamak üzere haziran, temmuz, ağustos ve eylül olmak üzere bu 4 ayda Türkiye’de ki tüm il kongreleri gerçekleşecek. 81 ilimizin kongresi yapılacak sonrasında da 7’inci olağan büyük kongre Genel Merkezimizin belirleyeceği bir tarihte yapılacak. Biraz önce söylediğim gibi, ilçe ve il kongrelerini takip eden zamanlar içerisinde de o il ve ilçelerin Kadın ve Gençlik kolları kongreleri yapılacak.

“DAVA ARKADAŞLARI ARIYORUZ”

Kongreler aslında partilerin bayramlarıdır, bir nevi düğünleridir. Bugüne kadar görev yapan birçok kardeşimiz oldu, bundan sonra yeni kardeşlerimiz, belki de siyasete ilk defa kazandıracağımız kardeşlerimiz olacak. Cumhurbaşkanımız, Ömer’leri, Ali’leri, Hatice’leri bulacağız diyordu ekranlarda, bunu söylerken de dava bilinciyle hareket eden, Türkiye’nin geleceğini planlayan AK Parti’de siyaset yapmanın bilincini, heyecanını, vizyonunu ve misyonunu taşıyacak dava arkadaşları arıyoruz, onlarla birlikte yola devam edeceğiz. Onlarla birlikte yol yürüyeceğiz. Şu ana kadar 14 Ağustos 2001’den bugüne birçok kardeşimiz her pozisyonda, her alanda görev yaptı ve onlarla birlikte bundan sonraki süreçte de görev yapacağız. Bugüne kadar görev yapan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz, İnşallah bundan sonraki süreçte de kimler bu görevlere gelirse, kimler seçilirse onlarla beraber yol yürüyeceğiz. Dolayısıyla önümüzdeki süreç hepimiz açısından hareketli olacak. Bununla birlikte tabi ki partimizde kadın ve genç kotasını da artırıyoruz. Bildiğiniz gibi AK Parti, Türkiye’nin üye sayısı en fazla olan partisi. Bununla birlikte kadınlarımıza ve gençlerimize pozitif ayrımcılık yapan, onların gerektiği yerlerde ve her alanda olmasını istediğimiz için üyelerimiz içinde kadın ve gençlerimiz olması gerektiği şekilde olacaklar. Bu bağlamda çalışmalarımız devam edecek. Bu süreçte Genel Merkezimiz değerlendirmeleri yapacak, artık çalışmalarımıza devam edeceğiz.

“AK PARTİ ÜKRKİYE’Yİ EMİN ADIMLARLA İLERİYE TAŞIDI”

Önümüzdeki hafta Ankara’da İl Başkanları toplantısı yapılacak. Her İl Başkanları toplantımızda bu süreçleri yakından takip ediyoruz ve önümüzdeki yol haritası oluşturuluyor. Şehrimiz adına, ülkemiz adına kongreler hayırlı ve uğurlu olsun. AK Parti, kurulduğu günden bu yana Türkiye’yi emin adımlarla ileriye taşıdı, çok büyük atılımlar yaptı. Adından da anlaşıldığı gibi hem adalet hem kalkınma anlamında Türkiye’yi her zaman ileriye götürdü. Halkımız da AK Parti’ye her zaman büyük bir teveccüh gösterdi, büyük bir destek verdi. İnşallah bundan sonraki süreçte el ele, daha büyük ve güçlü Türkiye oluşturmak için gayret göstereceğiz. İnşallah bizler de yaptığımız görevleri bugüne kadar onur ve büyük bir gururla yaptık. Bu davanın mensubu olmaktan her zaman gurur duyduk. Bundan sonraki süreçte de her alanda, her türlü vazifeyi en iyi şekilde yapacağız.

“HER KARDEŞİMİZİ BURADA SİYASET YAPMAYA DAVET EDİYORUM”

Burada lider çok önemli. Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, gönül belediyeciliği ile başladı, İstanbul’da teşkilat çalışmalarından tutun da her kademede görev yaptı. Belediye başkanlığı gibi görevlerde bulundu. Bizler onun peyinde olmaktan büyük bir onur ve şeref duyuyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte de onun önderliğinde Genel Merkezimizin talimatlarıyla 7’inci Olağan Kongre sürecini Kahramanmaraş’ta en iyi şekilde tamamlayacağız. Görev alacak kardeşlerimizle birlikte ileriye emin adımlarla yürüyeceğiz. Buradan sizin aracılığınızla AK Parti’de siyaset yapmak isteyen, Türkiye’nin kalkınmasında, büyümesinde rol oynamak isteyen her kardeşimizi burada siyaset yapmaya davet ediyorum. Zaten önümüzdeki günlerde bununla alakalı teşkilatımız bir takım açıklamalarda yapacak. Hep beraber elimizi taşın altına koyalım ve Türkiye için, bu coğrafya için, dünya için en güzel şeyleri hep beraberce yapalım. Çünkü bizim liderimiz ve onun yol arkadaşlarının hepsi birbirinden kıymetli ve değerli. Bundan sonraki sürecin ülkemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Haber: Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz