Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş’ta Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün organizasyonuyla düzenlenen toplantı kapsamında kentteki ve bölgedeki 150 gazeteciyle bir araya geldi. MADO Sarayı’nda Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Malatya, Adıyaman ve Şanlıurfa’dan bir araya gelen yaklaşık 150 gazeteciye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatan Başbakan Yardımcısı Kaynak, Türkiye'nin her şeye rağmen kalkınma hamlelerini başarıyla yürüttüğünü, bu yolda da devam edeceğini söyledi.
 

'BU BİR REJİM DEĞİŞİKLİĞİDİR' DENİLİYORDU’
16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandum un da önemli olduğunu anlatan Kaynak, "Anayasa değişikliği görüşülürken bütün millete sorsak, hafızanızda ne var? Muhalefetin anayasayla ilgili söylediği hukuki, siyasi bir cümle aklınızda ne var? Ben söyleyeyim mi? Su savaşları var. Bardaklarla şişelerle birbirlerine su fırlatmaları var. Genel Kurul çalışmalarından hatırınızda ne var? Bacağı ısırılan milletvekili, burnu kırılan genel başkan yardımcısı, Meclisin kürsüsünü bloke eden milletvekili ve Meclisin mikrofonuna kendisini kilitleyen milletvekili. Mecliste duyduğum bir tane cümle vardı. 'Bu bir rejim değişikliğidir' deniliyordu. Bizim rejim değişikliğiyle, asla işimiz olmaz. Bu rejim, cumhuriyet bizim rejimimizdir. Cumhuriyetle bizim bir derdimiz olabilir mi' Cumhuriyetin değerleri bizim değerimizdir" dedi.

TÜRKİYE'DE TUTUKLU GAZETECİ YOKTUR, TUTUKLU SUÇLULAR VARDIR’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin gazetelerde lehte ve aleyhte yazılan yazılarla anlatıldığını, bunun da Türkiye'de özgür bir basın olduğunu gösterdiğini ifade eden Kaynak, "Kim ne derse desin Ak Parti bir yandan da basınımızın önündeki engelleri kaldırarak bugünlere gelmiştir. Türkiye'de özgür basın var ama hiçbir basın mensubun, basın mensubu sıfatıyla terör örgütlerinin üyeliğini, maşalığını, teröristlik yapmaya hakkı yoktur. Türkiye'de tutuklu gazeteci yoktur, tutuklu suçlular vardır. Kim tarafından tespit edilmiş bu suçları, mahkemeler tarafından. İçinde banka soyguncusu var, polis şehit edeni var, yol kesen, gasp eden, terör örgütü üyesi olduğu net olarak ortaya çıkan ama bir şekilde kendisini gazeteci olarak yansıtan insanlar var. Son hadiseler göstermiştir ki hiç kimse bize özgürlük dersi veremez."

Düzenlenen program sonrası Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz