28 Ekim’de Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan kutlamalar, Kahramanmaraş Valisi Vahdetin Özkan’ın makamında tebrikleri kabulü ile devam etti. Daha sonra tüm protokol üyeleri, Trabzon Bulvarı üzerinde kurulan bayram alanına geçerek, burada hazırlanan programa katılacaklardı ancak yağan yağmur nedeniyle program Batıpark Kapalı Spor Salonu’na alındı. Törene; Vali Vahdetin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Uğur Bülend Acarbay, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, siyasi ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, kurum müdürleri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi öğrencileri protokolün önünde halk oyunu gösteri yaptı. Daha sonra günün anlam ve önemine binaen konuşma yapan Vali Vahdettin Özkan, “Aziz milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan cumhuriyetimizin 94’üncü yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

CUMHURİYET, EZELDEN EBEDE AKIP GİDEN TARİHİMİZDE ÇOK ÖNEMLİ BİR AŞAMADIR”
Vali Özkan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyor, Cumhuriyetin 94. Yıldönümünü en içten duygularla kutluyorum. Cumhuriyet, ezelden ebede akıp giden tarihimizde çok önemli bir aşamadır. Cumhuriyet, tarihin şafağından beri var olan milletimizin tarih içindeki büyük yolculuğunun çok önemli bir anında ona yepyeni bir hayatiyet kazandıran yepyeni ufuklar açan muhteşem bir olaydır. Aslında Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Bizi millet olarak bir arada tutan toplumsal bütünlüğümüzü, dayanışmamızı sağlayan Cumhuriyet misakının temelini, ülkesine sadakatle bağlı tüm insanlarımızın eşitliği ve özgürlüğü fikri oluşturmaktadır. Cumhuriyet, ırk, dil, din, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk vatandaşının ortak varlığıdır. Cumhuriyet, memleketin dört bir yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kahraman Anadolu halkının tüm imkânsızlıklara rağmen olağanüstü bir gayret ve fedakârlığı ile başlattığı mücadelenin destansı bir sonucudur.”

CUMHURİYETİMİZİ EBEDİYEN KORUYACAĞIZ”
Cumhuriyeti ebediyen koruyacaklarının altını çizen Vali Özkan, “Sütçü İmamın Kahraman Torunları Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberliğimizi ebediyen koruyacağız. Devletimiz içte ve dışta şer odakları ile mücadele ederken en büyük destekçisi olan aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi FETÖ kalkışmasına karşı da aynı ruhla Cumhuriyetine ve demokrasisine sahip çıkmıştır. Terör örgütlerine karşı verilen mücadelede devletimizin ana istinat noktası Milletimiz olmuştur. Bu Ülkeyi bölmeye, karıştırmaya, istikrarlı ekonomisini zayıflatmaya çalışan küresel zalimlerin maşası olan FETÖ, PKK ve türevlerine devletimiz siz kahraman milletimizin desteğiyle izin vermeyecektir” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE İSTİKRARLI İLERLEYİŞİNE DEVAM EDİYOR”
Türkiye’nin istikrarlı ilerleyişine devam ettiğini vurgulayan Vali Özkan, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Ülkemiz, tüm bunlara rağmen ekonomik alanda büyümeye, kalkınmaya, istikrarlı ilerleyişine devam etmektedir. Dünyada ekonomik gelişmelere ayak uydurmakta, küreselleşmenin gerektirdiği açılımları sürdürmektedir. Türkiye, kültürü, demokrasisi ve hukuk sistemi ile sadece bölge ülkelerine değil tüm dünyaya örnek olmaya devam etmektedir. Ülkemize yaptırım uygulayan ülkeler, Türkiye’nin bölgede ve dünyada söz sahibi ülke konumunda olmasından rahatsızlar bu sebeple bu kadar şer odaklarını üzerimize salmaktalar. Türkiye, milletiyle, dost ülkeleri ile büyümeye, gelişmeye, söz sahibi olmaya devam edecektir.”

CUMHURİYET GENÇLERİMİZE EMANET”
Cumhuriyetin gençlere emanet odluğunu söyleyen Vali Özkan, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Cumhuriyetimiz ilim, irfan ve ahlak sahibi, inancına, tarih ve kültürüne, ailesine, milletine ve bütün insanlığa karşı görevlerini bilen ve yerine getirmeye çalışan siz gençlere emanet. Ülkemizin, gelişimi ve büyümesini siz kıymetli gençlerimiz devam ettireceksiniz. Bu sorumluluk bilincinin sizlerde olduğuna inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, istiklal kahramanlarımızı, şehit ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi minnet ve şükranla anarken en kalbi duygularla siz değerli hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

Haber: Emre Akkış/Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz