Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı, son gününde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ı misafir etti. Açıldığı günden bu yana Rasim Özdenören, Nuri Pakdil gibi daha birçok birbirinden önemli ismi bir araya getirerek okuyucuyla buluşturan Kitap Fuarı, kapanmasına saatler kala yine çok önemli bir isim olan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’ı, okuyucularıyla buluşturdu. Sabah erken saatlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve teşkilat mensuplarıyla birlikte Kitap Fuarı’na gelen Kalın, ilk olarak fuar alanı içerisindeki yayınevi stantlarını gezdi. Daha sonra imza günü için kendisine ayrılan bölüme geçen Kalın, burada bir açıklama yaptı. “Amaç sadece büyük binalar yapıp kitapları oraya koymak değil, amaç okuma kültürünü güçlendirmek, kitabı herkese ulaşabilir hale getirmek” diyen Kalın, Türkiye’nin son yıllarda okumada ciddi bir atılım içerisinde olduğunu söyledi. Kalın, konuşmasının ardından okuyucusuyla buluşarak, kitap imzaladı.

KİTAP FUARI’NA KATILMAKTAN BÜYÜK MEMNUNİYET DUYUYORUM”
Kitap Fuarı’na katılmak ötürü büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Kalın, “Kahramanmaraş Kitap Fuarı’na katılmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Emeği geçen başta Büyükşehir Belediyemize teşekkürlerimi sunuyorum. 200’ün üzerinde yayınevinin katılımı, on binlerce ziyaretçisiyle Kahramanmaraş Anadolu’nun öne çıkan ilgi toplayan en önemli kitap fuarlarından birisini gerçekleştiriyor. Her şeyin anlık üretilip, anlık tüketildiği bir çağda okuma kültürünün eş zamanlı olarak güçlenerek devam etmesi büyük bir önem arz ediyor. Bildiğiniz gibi bu çerçevede cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Türkiye’nin en büyük kütüphanesini Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi olarak kurma faaliyetlerine başladık. Amaç sadece büyük binalar yapıp kitapları oraya koymak değil, amaç okuma kültürünü güçlendirmek, kitabı herkese ulaşabilir hale getirmek. Hamt olsun 10-20 yıl önceyle kıyaslandığı zaman Türkiye’deki yayıncılığın hem nicelik hem nitelik olarak ta ciddi bir sıçrama yaşadığını ifade edebiliriz. Önceden yılda Türkiye’de 3-4 bin kitap basılırken bu rakam bugün 6-7 kat artmış durumda ve çok farklı alanlarda çok ciddi bir yayın hayatımız var. Üniversitelerimizin sayısı artıyor. Gençlerimizin sayısı artıyor. Tabii gençlerimizi geleceğe hazırlarken mutlaka bunun sağlam bir okuma kültürü üzerine bina edilmesi de ayrı bir önem arz ediyor. Bu açıdan kitap fuarlarının çok önemli bir zemin teşkil ettiğini ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

HER İNSANIMIZ HER YAŞTA MUTLAKA KİTAPLA, OKUMAKLA BİRLİKTE OLSUN”
Her ne olursa olsun her yaşta insanın okumakla ve kitapla beraber olmasını isteyen Kalın, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Burada sadece yayıncıyla okuyucu birleşmiyor, aynı zamanda yazarlar, şairler, araştırmacılar ve edebiyatçılarda bir araya geliyor. Böylece fuar alanının dışında başka yerlerde de güzel faaliyetler yapılıyor. Özellikle Kahramanmaraş gibi şiirin, edebiyatın zaten zengin olduğu, güçlü olduğu şehrimiz biraz daha güçlenmiş oluyor. Gündem ne olursa olsun, son dakika haberleri ne olursa olsun her insanımız her yaşta mutlaka kitapla, okumakla birlikte olsun.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz