Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olan ve bunun yanında seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak tarihe geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sesini duyurmak ve sevgisini göstermek için ekibiyle birlikte gece gündüz çalışan, bu uğurda da ortaya bir sanat harikası çıkartan Kahramanmaraşlı Hamza Gülaçtı, yaptığı ceviz ağacından oyma ahşap salıncak ile görenlerin ilgisini çekiyor. Tam 2 ton ceviz ağacının içerisinden özenle seçtiği parçaları 6 kişilik ekibiyle beraber toplam 1,5 ayda ahşap salıncağa dönüştüren Gülaçtı, bu bağlamda yaptığı el emeğini cumhurbaşkanına hediye edeceği günü bekliyor.

Konunun detaylarını Manşet Gazetesi Muhabiri Emre Akkış’a anlatan Gülaçtı, bunun bir sevgi işi olduğunu ve sipariş verilse dahi böyle bir ürünün ortaya çıkmayacağını söyledi. Yapılan el sanatını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye etmek için kendisine ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Gülaçtı, “Çok güzel bir ürün oldu ve heyecanla cumhurbaşkanımızın bize ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

HEYECANLA BİZE ULAŞMASINI BEKLİYORUZ”
Yapılan ahşap oyma salıncağın çok özel bir ürün olduğunu belirten Gülaçtı, “Çok güzel bir ürün oldu. Ağacı da çok özel. Bunu eskitme yaptık. Çok güzel olduğu için cumhurbaşkanımıza layık gördük. Sevgiyle yapılan bir şey. Bir sipariş verilse böyle bir ürün çıkmaz. Tamamen sevgiyle alakalı. Malum biliyorsunuz dünya lideri kendisi. Böyle bir şey yapalım dedik. Kendisine ulaşmaya çalışıyoruz. Buradan sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bunu 6 ekiple yaptık ve 1,5 ay sürdü. Çok güzel bir ürün oldu ve heyecanla cumhurbaşkanımızın bize ulaşmasını bekliyoruz. Yaklaşık olarak 2 metre ağaç gitti.2 ton ceviz ağacı diyebiliriz. Çok özel bir ürün. Cumhurbaşkanımıza servis sehpalarda yaptık” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz