Kahramanmaraş’ın bütün ilçelerinde görev yapan mahalle muhtarlarıyla istişarelerde bulunmak üzere kente gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Çağlayancerit’in ardından Türkoğlu’na geçti. Türkoğlu Atlı Okçuluk ve Binicilik Merkezi’nde, ilçede görev yapan mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Ünal’a, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir ve Mehmet Cihat Sezal, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş da eşlik etti. Ünal’ı, Osman Okumuş ve muhtarlar karşıladı. Muhtarlarla tek tek selamlaşan Ünal, sohbet etti.

“TÜRKOĞLU’NUN MARKA DEĞERİNİ ARTIRACAĞIZ”

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’nin selamlama konuşmasının ardından kürsüye Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş geldi. Görev süresince Türkoğlu’na ve 44 mahallesine genel anlamda önemli çalışmalar yaptıklarını aktaran Okumuş, “Geçen dönem itibariyle Türkoğlu’nda ve 44 mahallemizde genel anlamda büyük çalışmalarımız oldu. İnşallah kalan eksik yatırımlarımızı da en kısa zamanda tamamlayacağız. Amacımız Türkoğlu’nu şehircilik anlamında bir marka ilçe haline getirmek. Özellikle bu dönem, belediyecilik faaliyetleri yanında Türkoğlu’nun marka değerini artırabilmek için faaliyetlerimiz olacak. 5. Uluslararası Sanat Çalıştayı’nı yaptık, çok güzel katılım oldu. Avasım Festivali’ni geçen yıl seçimlerden dolayı yapamadık, gelecek yıl da yine 20 ülkeden katılımlarla Türkoğlu’nu dünyaya duyuracağız. Aynı zamanda hem belediyecilik anlamında hem de ilçenin istihdam yönünden katkı sağlayacak çalışmalara imza attık. Türkoğlu’nda inşaatlar son hızla devam etmekte, kiralar ve satın almak için ev bulunmamaktadır. Bunda cezaevinin de büyüt katkıları oldu, Lojistik Merkezi faaliyete başladı, üniversitemiz faaliyete başladı, önümüzdeki yıllarda 2 bin civarında öğrenci arkadaşımız buraya gelecekler. Bu da ticarete ve iş hayatına katkı sağlayacak” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN TALİMATIYLA TALEPLERİ TOPLUYORUZ”

Osman Okumuş’un ardından Mahir Ünal mahalle muhtarlarına seslendi. Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla mahalle muhtarlarından taleplerini topladıklarını söyledi. Ünal, “Önümüzdeki 4 yıl çok yoğun bir çalışma imkanımız olacak. Bu yüzden şu anda tüm ilçelerimizde muhtarlarımızdan talepleri topluyoruz, onlarla bir araya geliyoruz. Bu cumhurbaşkanımızın talimatıdır. Cumhurbaşkanımız bize, “Kendi illerinizde muhtarlarımızla mutlaka toplantı yapın  ve selamımı iletin” dedi. Çünkü bizim şunu unutmamız gerekiyor; muhtarlarımız adeta toplumun parmak uçları gibi yani mahallelerimizde ne olup ne bittiğini neye ihtiyaç olduğunu en iyi muhtarlarımızdan öğrenebiliriz. Mahallelerimizin güvenli ve huzurlu yerler olması ve yaşanabilir yerlere dönüşmesi mahallelerimizdeki refahın artması huzurun artması Türkoğlu’nda huzurun ve refahın artması anlamına gelir. Bizim aramızdaki uyum bu işlerin daha kolay ve rahat yapılması anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

“SÖZÜMÜZDE DURDUĞUMUZ İÇİN GÖZÜNÜZE BAKARAK KONUŞUYORUZ”

Taleplerin büyük oranda gerçekleşmesini hedeflediklerini anlatan Ünal, “Sizlerden önceden talepler alınıyor. Sonra bir de tekrar yüz yüze gelip konuşuyoruz. Sonra aldığımız bu talepleri sınıflandırıyoruz. İlçe belediye başkanlığını ilgilendiren talepleri ilçe belediye başkanına veriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanını ilgilendiren talepleri büyükşehre veriyoruz. Bakanlıkları ilgilendiren talepleri de milletvekillerimiz takip ediyoruz. Bu talepleri alıp gitmiyoruz. 2 ay sonra tekrardan bu taleplerin ne kadarı gerçekleşmiş bununla ilgili bir planlama yapıyoruz. Çünkü bir şeyi takip etmezsen o iş sonuçlanmaz. Eskiden siyasetçiler talepleri sigara kağıdının üzerine yazarlarmış. Paket bitince de atarlarmış. AK Parti hiçbir zaman o siyasetçiler gibi siyaset yapmadı. Bakın 17 yılın sonunda biz eğer milletin gözünün içine bakarak konuşabiliyorsak bu sözümüzde durduğumuz içindir. Bu çok kıymetli bir şeydir. O yüzden sizlerden ricam daha yüksek bir koordinasyonla çalışalım ama her zaman söylediğim bir şeyi burada da söylüyorum. Sorunları çözerken sorun çıkararak değil sorunun bir parçası olarak değil çözümün bir parçası olarak hareket edelim. Yani üzüm yiyerek bağcıyı dövmeyelim” şeklinde konuştu.

“ÇÖZÜM BİRLİĞİ İÇERİSİNE GİRECEĞİZ ALLAH’IN İZNİYLE”

Yapılan çalışmalarla Türkoğlu’nun çehresinin değiştiğine dikkat çeken Ünal, yeni çalışmalar için birlik ve beraberlik içerisinde olmanın önemli olduğunu vurguladı. Ünal, sözlerine şu şekilde devam etti, “Muhtar toplantılarında şu ana kadar birçok ilçemizi bitirdik. Şimdi bakıyorum muhtarım kalkıyor ve diyor ki, “Benim mahalleme hiçbir şey yapılmadı.” Dönüyorum belediye başkanıma anlatıyorum. Bunları yapıldı mı diyorum, yapıldı diyorlar. Diyorum ki marifet iltifata tabiidir. Yani eğer bir yerden bir sonuç alacaksak daha önce yapılanları takdir etmemiz gerekir. Bu nedenle eksikliklerimiz her zaman olacak. Bir şeyi yapacağız yeni bir ihtiyaç çıkacak. Çünkü toplum her gün gelişiyor. Bakın cebinizde telefonlar var. Telefonlara 3 ayda bir güncelleme gelmiyor mu? Telefonları güncellemeyin bakalım. O en son teknoloji telefonları 2 defa güncellemeyin telefon çalışmaz. Bizde sürekli olarak çalışacağız. Sürekli yeni ihtiyaçları karşılamak için çalışacağız. Ama yapılanları unutmayacağız, yapılanları takdir edeceğiz, teşekkür edeceğiz, yeni yapılacaklar için de iş birliği, el birliği, akıl ve çözüm birliği içerisine gireceğiz Allah’ın izniyle. Gelirken baktık, Türkoğlu’nun çehresi değişti mi? Elhamdülillah değişti. Sahiden 2011’den beri ben kendi adıma söyleyeyim, Türkoğlu’nda çok güzel işler yaptık. Geçen dönem Osman Başkanda iyi çalıştı, Kamu Külliyesi’ni yakında açacak. Hem belediye hem kaymakamlık bir arada, bu çok kıymetli bir şey biliyor musunuz? Az önce Çağlayancerit’teydik, kısa bir süre sonra Hükümet Konağı yapacağız İnşallah. Şimdi vatandaş Çağlayancerit’te Tarım İçle Müdürlüğü’ne gidiyor bir tarafta, Nüfus Müdürlüğü’ne gidiyor bir tarafta. Ama siz gittiğiniz zaman hem belediyeyle hem de hükümetle ilgili hangi çalışmanız bu kampüs içerisinde bütün eksiklikleriniz çözülüyor.”

“BÖLGE İNSANI YAPILAN ZULMÜN VE HAKSIZLIĞIN HESABINI SORUYOR”

Türkoğlu’nda da annelerin HDP Diyarbakır İl Binası önünde dağa kaçırılan çocukları için yaptıkları eyleme değinen Ünal, “Vatanı sevmenin, bayrağı sevmenin, bu ülkeye ait olmanın siyasi görüşü olmaz arkadaşlar. Söz konusu vatansa, söz konusu bayraksa, söz konusu dirliğimiz ve düzenimizse, söz konusu teröre, teröriste, haine karşı durmaksa bunun aması, fakatı olmaz. Ama maalesef bakıyorsunuz birileri teröre terör demiyor. Teröriste terörist demiyor, yanlışa yanlış demiyor. Diyarbakır’da analar o dağa çıkarılan çocukların organizasyonunu yapan HDP’nin önünde evlatlarını istiyorlar. Ama çıkmış ÇHP ve İP, ‘çocuklarınızı arayacağız yer orası değil’ diyor. Ya bu anneler çocuklarını orada kaybetmişler. Anne orada feryat ediyor, ‘Benim oğlum en son buraya girmişti’ diyor, o kapıdan giriyor, arkadan dağa gidiyor. Burada bizim amasız, fakatsız o annelerin yanında durmamız gerekiyor. O annelerin hassasiyetine sahip çıkmamız gerekiyor. Şu unutulmasın ki bölgede artık korku duvarları yıkılmıştır. Artık bölgede HDP’nin, PKK’nın, terör baronlarının oluşturduğu korku duvarları yıkılmıştır. Artık bölge insanı yapılan zulmün ve haksızlığın hesabını soruyor. Bunu devlet gerektiğini gibi o vatandaşının güvenliğini sağladığı için soruyor. Devlet terörü bitirdiği için soruyor. Burada siyasetin de kamu düzeninin yanında durması gerekir. Birliğin, dirliğin, beraberliğin yanında durması gerekir. Ama maalesef bunu göremiyoruz. Bu konuda yüksek hassasiyet sergilememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Ünal sonrasında ise mahalle muhtarlarının taleplerini dinledi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Burhan Karagöz)

Editör: Mahmut Beyaz