Yaklaşık 11 yıl önce dünyaya Serebral Palsi hastası olarak gözlerini açan Talha Omuş, hayallerinden, eğitiminden, ödevinden, sporundan ve hayatının hiçbir dakikasından ödün vermeyerek, kendi engellerini aşmaya çalışıyor. Evde annesi ve özel bir eğitmen öğretmeni eşliğinde kendi odasında eğitim gören Talha Omuş, biran önce hayallerine kavuşmak istiyor. Kendinden bir yaş büyük kardeşi olan ve evde annesiyle kardeşine yardımcı olmak için engelleri bir bir aşmaya çalışan Talha Omuş, yaşıtlarıyla top koşturmak, yürümek ve en çokta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek istiyor. Odasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmini yanından hiç eksik etmeyen Omuş, 24 Şubat’ta AK Parti İl Kongresi için Kahramanmaraş’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı evine davet etmek istiyor. Evde tek başına çocuğu ile mücadele eden Talha Omuş’un annesi Emine Omuş ise, oğlu gibi o da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek istiyor. Ayrıca eşinin Çanakkale’de çalışmasından dolayı eşinin eve 3 ayda bir 5 gün için geldiğini söyleyen Emine Omuş, “Oğlumla ben bu hayatta tek başıma mücadele veriyorum. Topluma ve Devletimize faydalı bir birey olması için elimden geleni yapıyorum” dedi. Özel Eğitmen Öğretmeni Sevgi Kabak ise, eğitimin Talha üzerinde çok olumlu etkileri olduğunu söyledi.

TEK AMACIM; TOPLUMA İYİ BİR BİREY KAZANDIRMAK”
Talha’nın daha iyi birey olması için, onun hayata tutunması için bir anneden daha fazla her şeyi yapan Emine Omuş, Talha ile 24 saatini geçiriyor. Eğitimde, sporda, her alanda oğlunun yanında olduğunu söyleyen Omuş, “Talha’nın topluma iyi bir birey olması için çalışıyorum” dedi. Omuş, “Oğlum doğuştan Serebral Palsi hastası olarak doğdu. Uzun süredir oğlum tedavi görüyor. 10 yıldır fizik tedaviye götürdüm Talha’yı, sonra 4 yıl kaynaştırma tedavisine gittik, o da olmayınca evde özel eğitimin verildiğini duyduk ve başvuru yaptıktan sonra, hocamız Sevgi hanım oğluma evde özel eğitim vermeye başladı. Oğlumun kaslarında gevşeme olduğu için 10 defa ameliyat ettirdik ve hala daha ameliyat olması gerekiyor. Sporuna ara vermeden devam ediyor. 5 yıldır yüzmeye götürüyorum. Arada sırada boksa gidiyor. Arada sırada çalgı bile çalıyor, çünkü elleri çok hızlı. Diğer yandan eşim burada değiş şuan Çanakkale’de bir şirkette çalışıyor. Eve 3 ayda bir geliyor, geldiği zamanda 5 gün durup geri gidiyor. Yani oğlumla ben bu hayatta tek başıma mücadele ediyorum. Talha ile benim 24 saatim geçiyor. Haftanın 5 günü tedavisine gidiyor, sporuna gidiyor, eğitimini alıyor. Benim tek amacım Talha’nın topluma ve devlete iyi bir birey olması” dedi.

EN BÜYÜK HAYALİMİZ CUMHURBAŞKANI İLE GÖRÜŞMEK”
Talha’nın ve kendisinin en büyük hayalinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı görmek olduklarını söyleyen Emine Omuş, “Talha’yı 4 yıldır kaynaştırmaya götürdüm, orada bir gelişme göremediğimiz için evde eğitim almasını istedim. Tabi bu eğitimde şuan Talha için çok etkili oluyor. Sevgi öğretmenimiz sayesinde çok yol kat ettik, biz bu yönden çok mutluyuz. Zaten oğlumu elimden geldiğince sosyal aktivitelerle boş bıraktırmamaya çalışıyorum. Oğlumun da en büyük hali Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek. Cumhurbaşkanımızın sesimizi duyup evimize gelmesini istiyoruz. Evimize gelip çayımızı içip, Talha ile tanışmasını istiyorum ben. Bu konuda gerçekten mutlu oluruz” şeklinde konuştu.


“BÜTÜN EBEVEYNLERE SESLENİYORUM; BU HİZMETTEN YARARLANMALISINIZ”
Omuş, “Ben şanslı bir anneyim. Ben okuyamadım ama şuan evimize bir öğretmen geliyor. Keşke o zamanda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yanımızda olsaydı. Onun sayesinde biz mutlu oluyoruz. Oğlumun engelli olması Allah’ın takdiri ama birçok olanağa sahibiz. Devletimiz yanımızda, oğlum iyi, sağlıklı, bende bir anne olarak elimden geleni yapıyorum. Engelli olmak hayata bir engel koymuyor. Oğlumun öğretmeniyle zaten arası çok iyi, eğitim almaya başladıktan sonra daha olumlu olmaya başladı. Buradan bütün ebeveynlere sesleniyor, hiç çekinmesinler, oğulları da büyük başarı yakalayacaktır, böyle özel eğitim alması gereken ailelerin çocukları muhakkak bu hizmetten yararlanmalıdır” dedi.


“BUNLAR ENGELLİ DEĞİL ÖZEL ÇOCUK”
Yaklaşık 7 aydır Talha’nın evinde Talha’ya özel eğitmen öğretmenliği yapan Sevgi Kabak ise, Talha’nın eğitim aldıktan sonra daha başarılı olduğunu belirterek, “Talha gibi bir çok eğitmene muhtaç olan çocukların her zaman yanındayız” dedi. Kabak, “Ben Talha’nın Özel Eğitmen Öğretmeni olarak görev yapıyorum. Sene başından bu yana Talha ile birlikte eğitim sürdürüyoruz evde. Bu eğitim sistemi, kaynaştırma öğrencisi olup da yeterli eğitimi alamayan öğrenciler için ve ayrıca okula gitmeye engeli olduğu zaman, milli eğitim tarafından yönlendiriliyoruz. Özel çocuklarımıza evde özel eğitim veriyoruz. Günlük hayatta kendilerini ifade edebilecek şekilde okuma-yazma, sayılar, toplam, çıkarma üzerinden devam ediyoruz. Ekstrada diğer dersler üzerinden, sosyal bilgiler, fen bilgisi, din kültürü, müzik, beden eğitimi üzerinden derslerimizi devam ettiriyoruz. Özel çocuk oldukları için daha çok özel ilgi istiyor. Daha fazla zaman, daha fazla sabır, daha fazla emek istediği için tek zorluğu bu. Başka bir zorluk derecesi yok. Bu gibi sıkıntıları olan ailelerimiz Milli Eğitime gidip, hangi evrakların gerekli olduğunu öğrenip, evraklarını tamamladıktan sonra milli eğitimden, özel eğitmen öğretmeni isteyebilirler. Milli eğitimde elinde bulunduğu zaman öğretmenlerimizi yönlendiriyor. Ben Talha’yı eğitim vermeden önce tanımıyordum. Bu eğitimi de bu sene ilk defa Talha’ya verdim ve gayet te memnunum. Talha’nın başarısı beni mutlu ediyor. Ona bir şeyler öğretebilmek, okuma ve yazma öğrenebilmesi, hayata tutunabilmesi bir yerden çok güzel. Bazen pes ettiği zamanlar oluyor, unutuyorum, yapamıyorum diyebilir gibi. Ama pes etmemeye çalışıyoruz. Birlikte emek vererek, birlikte bir şeyler öğrenmeye çalışıyoruz. Talha benden çok şey öğrendi, bende Talha’dan çok şey öğendim. Özel bir çocuğa nasıl davranılmalıdır, neler yapılmalıdır, nasıl öğrenir konusunda. İstedikten sonra her şey yapılabiliyor. Şuan Talha’dan başarı alıyorum. Bu gibi özel eğitmene muhtaç çocukların her zaman yanındayız Milli eğitim ve bakanlık olarak. Aileler de bundan yararlanmalı. Bunlar engelli değil, özel bir çocuk. O yüzden yanlarında olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Haber: Hakan Aydın

Editör: Mahmut Beyaz