Son günlerde gündemi oldukça meşgul eden ve yasak kalkacak mı yoksa kalkmayacak mı? Sorularının sıkça sorulmasına neden olan cam filmi bilmecesinde neredeyse sona gelindi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda yasaklanan ancak ülke genelinde binlerce hatta ve hatta milyonlarca vatandaşın tepkisine neden olan cam filmi yasağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesiyle birlikte çözüme kavuşuyor. Cam filmi ile ilgili  “Uygulama yanlış, düzeltmeleri için talimat verdim" açıklamasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözü her yerde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da hem sanayi esnafları hem de vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan için “O bizim kurtarıcı meleğimiz. O bizim canımız. Allah ondan razı olsun” ifadelerini kullanan vatandaşlar, şimdi gözünü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan çıkacak yeni cam filmi düzenlemesine dikti. 

Kentte Cumhurbaşkanına duyarlılığından ötürü teşekkür etmek için Yeni Sanayi Sitesi civarındaki bir otomobil aksesuarcısı önünde toplanan ve hem esnaf hem de vatandaşlardan oluşan kalabalık grup, düzenlenecek olan cam filmi yasağı konusunda sevinçlerini Manşet TV’ye anlattı. Kalabalık grup adına konuşan aksesuarcı esnafı Yaşar Erşan, “Cam filminin yasaklanmasının ardından yaklaşık 100 araçlık bir sökümümüz oldu. Ama saygıdeğer Cumhurbaşkanımız bizim bu konuda adeta kurtarıcımız oldu ve devreye girdi” şeklinde konuştu. Ayrıca Erşan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu duyarlılığından ötürü minnettar olduklarını da sözlerine ekledi.

“100 ARAÇLIK BİR SÖKÜMÜMÜZ OLMUŞTU”
Erşan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Biz cam filmi işini yaklaşık 6-7 yıldır yapıyoruz. Cam filminin yasaklanmasının ardından yaklaşık 100 araçlık bir sökümümüz oldu. Ama saygıdeğer Cumhurbaşkanımız bizim bu konuda adeta kurtarıcımız oldu ve devreye girdi. Cumhurbaşkanımız cam filmi konusunda gerekli açıklamaları yaparak, belli bir standart haline getirilmesini istedi. Bundan sonraki süreçte işlerimizin yoluna gireceğini düşünüyoruz. Şu an standartlar gereği uygun olan cam filmlerimiz mevcut. Cam filminin birçok konuda faydalı olduğunu düşünüyorum. Yani hem güneş ışınlarından hem içerisinin tam anlamıyla gözükmemesinden faydalı. Cumhurbaşkanımızın açıklamasının ardından tekrar cam filmi taktırmaya gelen vatandaşlarımız oldu. Dünden itibaren yaklaşık 10 araçlık bir cam filmi uygulamamız oldu. Bundan sonraki süreçte işlerimizin açılacağını düşünüyoruz. İnşallah beklediğimiz gibi olur.”

“ALLAH ONDAN RAZI OLSUN”
Vatandaşlardan Hüseyin Özcan ise şunları söyledi: “Biz Kahramanmaraşlı vatandaşlar olarak cam filmi konusunda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı sevgili Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ederiz. Modifiyenin bir suç olmadığına inanıyorum. Biz cam fili taktırırken içimizde hiçbir art niyet olmuyor. Biz cam filmini zevk için taktırıyoruz. Nasıl ki her insanının kendine göre farklı zevkleri varsa bizim de zevkimiz cam filmi. Bizi biraz rahat bırakmalarını istiyorum. Biz devletimizin aleyhinde olabilecek hiçbir şey yapmıyoruz ve zaten de asla yapmayız. Biz hassasiyet noktasında üstümüze düşen ne varsa yapıyoruz ve yapmaya da çalışıyoruz. Bu nedenle cam filmi konusunda duyarlılık göstererek, sesimize kulak veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca cam filmini biz şu nedenle de takıyoruz. Yani biz aracımıza eşimizle dostumuzla ailemizle de biniyoruz. Dolayısıyla da haliyle yolda giderken aracımızın içerisine bakanlar oluyor. Ben de bir erkek olarak bu durumdan oldukça rahatsızlık duyuyorum. Ama cam filmi olunca insanlar aracımızın içerisine baksalar da bir şey göremiyorlar. 

Haber: Emre Akkış
fotoğraf: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz