Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sosyal medya önemli bir yer edinmeye başlarken, bu durum siyasette de kendini gösteriyor. Özellikle 24 Haziran’da ve 31 Mart’ta gerçekleştirilen seçimlerle birlikte sosyal medyaya önemli derecede ağırlık veren AK Parti, seçim kampanyasını büyük ölçüde sosyal medyadan yürütmüştü. Seçimlerle birlikte hem Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem bakanlar hem de kurmayları bu kapsamda sosyal medya hesaplarına önem vermeye başlamıştı. AK Parti yönetimini ve kabinesini sık sık toplayarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu defa bakanların ve kurmayların çalışmalarını sosyal medya üzerinden takibe başladı.

SADECE EŞİ VE CUMHURBAŞKANLIĞI’NI TAKİP EDİYORDU!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın twitter sayfasındaki takip listesinde daha önceden sadece eşi Emine Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı’nın hesabı vardı. 31 Mart mahallî seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Twitter sayfasındaki takipçi listesinde artış yaşandığı gözlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın listesine Yargıtay ve Anayasa mahkemesi gibi yargı organları ile AFAD, Türk Kızılay’ı, TİKA gibi kuruluşlar da eklendi. Ayrıca, AK Parti’nin MYK, MKYK ve TBMM Grup Başkanvekillerinin Twitter hesaplarının yanı sıra Bakanların şahsi hesapları, Bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığına bağlı kurullar ve ofislere kadar 90’dan fazla hesap Erdoğan tarafından takibe alındı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AK PARTİLİ ÜNAL’I TAKİBE ALDI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 2004’ten bu yana gerçekleşen tüm seçimlerde AK Parti’nin seçim kampanyasını hazırlayan strateji ekiplerinde yer alan AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ı da takibe başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takipçi listesindeki artış “Kabinenin ve AK Parti yönetimini paylaşımlarını ve çalışmalarını sosyal medya üzerinden takibe aldığı” şeklinde yorumlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hesabı en fazla takip edilen dünya liderleri arasında da üst sıralarda yer alırken; güncel olarak 13 Milyon 686 bin 64 takipçisi bulunuyor.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz