Onikişubat İlçesi’nde bulunan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından eğitim ve öğretime açıldığı günden bu yana başarısını her geçen gün artırarak, Fen Liselerinden sonra Kahramanmaraş’ta en çok tercih edilen okullar arasında bulunan Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi, yapılan sistem değişikliği nedeniyle sınavla öğrenci alan okullar listesinde yer almadı. Gerek taban puanı gerek fiziki imkanları, gerekse de öğretmen kadrosu bakımından kentte bulunan bir çok fen ve proje okullarından daha yüksek puanla öğrenci alan okulun, niteliksiz mahalle okulu olması öğrencileri ve velileri şok etti. Duruma tepki gösteren öğrenci velileri gazetemizi mail yağmuruna tutarken, Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi’nin nitelikli okullar statüsüne getirilmesini istediklerini belirtti.

AMAÇ EĞİTİMİN BAŞARISINI ARTIRMAKSA...”

Tepkilerini şu şekilde dile getiren Veliler, “Okulun başarısı ortadayken, son derece iyi bir öğretmen kadrosuna sahipken, fiziki imkanları bakımından örnek bir okul iken, köklü bir eğitim geçmişine sahipken, veli ve öğrenci memnuniyeti ortadayken, üniversiteye öğrenci yerleştirme oranı ortadayken okulumuzun statüsünün düşürülmesini anlamsız buluyoruz. Burada amaç öğrencileri en yakın okula yerleştirmek ve velilerin servis maliyetini ortadan kaldırmaksa zaten Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi şehrin dışında ve bulunduğu konum itibariyle mahalleden alabileceği öğrenci potansiyeli oldukça sınırlıdır. Diğer mahallelerden öğrenciler yine servisle gelmeye devam edecektir. Eğer amaç ilimizde eğitimdeki başarıyı artırmaksa neden başarısı ortada olan bir okul dışarıda tutulurken daha düşük puanla öğrenci alan bir okulun başarısı artırılmaya çalışılmaktadır. Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi’nin neden sınavla öğrenci alan okullar arasında yer almadığı konusunda bazı soru işaretleri oluşmaktadır” ifadelerini kullandı.

SİYASİLERİMİZDEN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Kafalarındaki soru işaretlerini de anlatan veliler, “Ne için meslek liseleri sınavla öğrenci alırken Erdem Bayazıt Anadolu lisesi listede yer almamıştır. İki yıl önce açılan ve 90 öğrenci alabilecek bir Erkek İmam Hatip Lisesi, listede yer alırken yaklaşık 280 civarında öğrenci alacak olan okul neden liste dışında kalmıştır, bunda siyasi bir yakınlık etkisi var mıdır? Okul hinterlandında yer alan öğrencilerin dışında birçok öğrenci Erdem Bayazıt Anadolu lisesine adres taşımak istemektedir. Bu sorun nasıl çözülecektir. Kılavuzda yer almayan öğrenci seçim kriterleri neye göre olacak. Örneğin Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi’nin adresinde yer alan 1000 öğrenci tek tercih olarak başvuru yaptı. 240 öğrenci kontejanı olan okula öğrenciler nasıl yerleştirilecek bu oluşabilecek sıkıntının nasıl çözüleceğini merak ediyoruz. Basında yer alan haberlere göre Nevşehir ilinde yer alan milletvekillerinin Nevşehir Anadolu Lisesi’nin nitelikli okullar listesinde yer almaması üzerine bakanlıkta bazı girişimlerde bulunmuş ve velilere twitter üzerinden olumlu açıklamalar yapmıştır. İlimizin milletvekillerinin de bu konuda aynı girişimlerde talep ediyoruz. İlimizde bir okulun daha sınavla alan bir okul olması ilimizdeki eğitimin başarısını biraz daha artıracak ve üniversiteye yerleştirme oranı yükselecektir. Okulun sınavla alınan okullar arasında yer almaması sadece okulun öğrenci ve öğrenci velilerini üzmemiş, ilimizde 8. sınıfta okuyan velilerimizi ve öğrencisi olsun ya da olmasın bütün Kahramanmaraş halkını derinden üzmüştür. Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi’ni tekrar sınavla öğrenci alan okullar arasında görmeyi umut ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

Haber : Ahmet Güneçıkan

Editör: Mahmut Beyaz